Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım ve epilepsim var. B sınıfı ehliyetimi H'ye çevirmeli miyim?

yigithan03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese selamlar..
bu konu hakkında çok konu açılmış.. lakin okuyabildiklerim arasında aradığım cevap olmadığı için yeni konu açmak durumunda kaldım.

2011 yılından kalp-damar hastalıkları ve epilepsi nedeni ile toplamda %77 engelli raporum var..
16 senelik B sınıfı ehliyetim var.. epilepsi korkusu haricinde normal araç kullanmakta hiç bir zorluk çekmiyorum.. sadece korkuyorum direksiyonda iken nöbet geçiririm ve kazaya sebep olur diye.. bunun haricinde herhangi bir problem yaşamıyorum..
sıfır araçta ötv indiriminden yararlanabilmek için ya %90 rapor olması gerektiği yada H sınıfı ehliyet sahibi olmak gerektiği her yerde açık açık yazılmış..
sormak istediğim: H sınıfı ehliyet almamız durumunda özel tertibatlı araçlar haricinde araç kullabilirmiyim? mesela babamın aracı var ve bağa-bahçeye gidip geliyoruz. bu aracı kullanırken polis çevirmesinde yetersiz ehliyetmi diyecek bana? yada arkadaşlarımla uzun yola çıktığımızda sırayla kullanacağız aracı bu durumda? ötv haricinde hiç bir faydası yok gibi görünüyor benim açımdan ..
sıfır konu açmışken herkese de sevgilerimi sunmak isterim..:eek:

Epilepsi hastalarına hiçbir sınıf ehliyet verilmez, farkedildiğinde varolan ehliyetinizde iptal edilir...

Kötü bir haber bu benim için.. konu ile ilgili resmi bir yazı varmı. . Varsa nerden ulaşabilirim..

Üst Alt