Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Hipertrofik kardiyomiyopati kalp hastaligindan % 50 raporun var ÖTV indiriminden yararlanabilirmiyim araç alabilir miyim ve h sinifi ehliyet mi almak lazim su anda normal ehli yetim var.

ÖTV indirimi ile araç Alamazsınız...
Ortopedik engelli olmanız gerek yada %90 üzeri işgücü kaybı raporunuz olması gerek

O zamn h sınıfı ehliyet almama gerek yok.

Arac alamiyormuyum.

Engeliniz ortopedik olmadığı için H sınıfı ehliyette alamazsınız.

Araba alımında engelli değilsiniz maalesef...:)

kadirtasgun

Alabiliyorsunuz; B ehliyetinizle olduğu gibi normal olan herkes gibi..

Mr.No;
Hocam yanlış bilgilendirme var sanırım..

fiziksel engeli olmuyana H sınıfı ehlıyet vermıyorlar

kadirtasgun ;
hocam ortopedik engeliniz yoksa %50 raporla ÖTV'siz araç alamazsınız

mac72;

nasıl?

herkes gibi normal araba alamıyorsa yanlışmız mı var? ÖTV.siz araç alır demedim ki..

ÖTV'siz araba alabilir miyim diye sormuş.Normal arabayı niye alamasın ki? yada niye sorsun ki?

ilk cevaplayan bendim zaten...
Konuyu biliyorum ve uzatamayacağım herkes gibi normal plakalı ÖTV.li araç alır güle güle kullanır....

Ortopedik engelliler rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesinden H sınıfı ehliyet alır tertibatlı araç kullanması uygundur yazan bir rapor alır ise oran önemli değil isterse %1 olsun ötv den ve mtv den muaf araç alma hakkına sahip olurlar.

Şayet engeliniz ortopedik değil ise bu kez karma hastalıklardan (şeker-tansiyon-kalp vs ) %90 oranında rapor alırsanız ancak ötv den muaf araç alabilirsiniz.

Liljan,
Biz ne olacağız işitme engelliyiz H sınıfı sürücü belgesi veriyorlar. Ama iş araba almaya gelince hop sen engelli değilsin ÖTV den faydalanamazsın diyorlar ne yapcaz?
Ehliyeti B sınıfı yapayım diyorum hop sen engellisin olmaz diyorlar...:)

Benim arabayı sana vereyim kardeşim dert ettiğin şeye bak :)

Üst Alt