Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastası (by-pass) emeklilik için hangi şartlara tabidir?

Bzpse

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, foruma yeni katıldım

babam 48 yaşında yeni kalp krizi geçirdi ve 3 ana damarda değişti %90 ve üzeri darlık olduğu için . Çok şükür zor günleri atlattık,

Merak ettiğimiz bazı haklardan yararlanabilir miyiz ? Engelli veya maluliyet aylığı için ? Bu ikisi arasindaki farkı da tam olarak açıklayabilir misiniz?
bagkurdan 3000 küsür günü sigortadan 2300 lerde günü var. Tek başına bypass ve hipertansiyon hastası . yüzde kaç rapor alırız hangi aylık (engelli mi yoksa malül mü) baglanabilir.? Bu şekilde bypasslilar neyden yararlanabilir? Yardımlarınızı bekliyorum tskler..

Bzpse...bu durumdaki sorunuza kimse yardım edemez size şu an....alınmış rapor varmı?..hastalığının malul emeklilik için malluluk cetvelinde karşıtlığı varmı??.engelli emeklilik için alınmış vergi indirimi varmı?..ilk sgk olunan yıl prim günü vs vs..?..siz ilk önce babanızın rahatsızlığı için rapor alın o duruma göre hareket edersiniz emeklilik konusunda...geçmiş olsun..

Bzpse Mrb babanız belirtiğiniz rahatsızlıklardan%40 üzeri rapor alacağı kanısındayım ancak kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvurmanız gerek ayrıca 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanlar için kural son 7 yıldaki 1.261 gün olarak işletiliyor. Yani siz son 1.261 gün hangi kuruma prim ödemişseniz hizmetlerinizin birleşmesinden sonra o kurumdan emekli oluyorsunuz. 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlarda ise hangi kuruma daha çok prim ödenmişse emeklilik de o kurumdan gerçekleşiyor.
Bunu gőre hangi kuruma gőre emeklilik olacaksa
Sgk dan olur ise engelli raporu ve bununla birlikte vergi indirimi alması gerek babanız bağkura gőre olursa sgk sevki ile sadece %40 engelli erken emekli olabilir
Babanız erken emekli olabilir malulen emekli olamaz zatende gerek yok gerekli gün ve hizmet yılı yeterli.

umut2135 merhaba , raporumuz ankaraya gönderildi. Bypass ve tansiyon hastalığına balthazard formulune gore %44 oran verildi .Bu arada ilk sigorta giriş yılı 2000. Bundan sonraki süreç hakkında bilgi verebilir misiniz ? 48 yaşında emekli olabilir mi ? Yukarıda prim gün sayılarını yazmıştım, çok tesekkur ederim

Bzpse mrb tahminim doğru çıkmış babanız %44 oranla rapor almış siz raporu vergi dairesine verdi iseniz normalde bu sūreç 3 ayda bitiyordu ancak corana sebebi ile biraz daha uzun surecekdir 5/6 ay gibi bir sure alabilir.

Üst Alt