Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığım nedeniyle yeni yasaya göre emeklilik için yeterli rapor alabilir miyim?

Sevgitt

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
20
@gannicus,

Merhaba ef değeri tam olarak nedir, ben kardiyoloji ye aritmi den oran almak için gittim, birseyler yazdı en son böyle bir oran çıktı, çoğunun ne demek olduğunu bile bilmiyorum şöyle yaziyor Kag-ht+svt atağı mevcut eko da ef 60, lvh hafif ay hafif my hipertansiyon evre2 (20) aritmi klas2-A (20)+ kalp kapak hastalığı evre1 (10) acaba diyabetin yanında bunları kalp damar hastalığı olarak sayarlarmi yeni sistemde

@Sevgitt,
Aritmi meselesini bilemem ama Kalbinizde yapısal olarak sorun yok. Sağlam bir kalp... Yüzde 60 çok yeterli bir değer... Yeni sistemde tek hastalık olacak. Bunlarla emekli olamazsınız... Ef kalbin kan pompalama gücünü gösterir...

@Sevgitt,

Bende doğuştan kalp kapağı rahatsızlığı var ameliyat oldum aort kapak metal %30 veriyor pulmoner hipertansiyon da %25 veriyordu ikisi 48 yapıyordu 3 ay önce aldığım rapor da artık ikisi bir hastalık sayılıyor dedi doktor bana toplam %30 rapor verdiler

@kalua33,
bende aynı sekılde % 48 aldım ama tekrar gireceğim opera fallot doğustan 3 yaşında yamayapıldı + sonrasısında pulmoner kapak mevcut gecenki mr da aort kök dilatosyonu mevcut hafif yetersizlik mevcut sizce ne olur sonuç?

@makinist.41,
Merhaba geçmiş bilgim yok kardeşim bende eskıden sadece kalp kapağı %40 di Pulmoner hipertansiyon ile 48 oldu ama şimdi kalp kapağı 30 a düştü pulmoner de kapak hastalığı ile bir sayılıyormus onun dışında bilgim yok

Merhaba kalp ameliyati oldum 3 damar değişti. Listede varmı. Hangi listeden bakılıyor.

Ef 30 altı değilse emeklilik için çok da bir şey beklemeyin...

ameliyat olduğumda ef 40 fakat rapor aldim ocak 15 2025 orda puan 38 vermişler. Toplam 48 puan 3 hastalik sonuç ne olur neyi baz alacaklar

Şu anda ef kaç?

Sizin kalbî baz alırlar. Ben de kapak ameliyatı geçirmiştim. Yüzde 50 sadece kalp raporum vardı ama olamadım...

Olamazsınız. Zaten olmayın ama ef 55 olsun. Siz ameliyat için geç kaldınız herhalde. Yanlış anlamayın da Neredeyse gidiyormuşsunuz Sanki. Boş verin emekliliği. Sağlam kalp hepsinden önemli...

40 yaşindayim. Kalp krizi gecirdim eşim yetiştirdi anjo yapildi acilmadi sonra acik kalp ameliyati. Rabbım çocuklarıma bağisladi çok şukur. Ben sagligima kavustum 80 gunu gecti emekli ol felan dediler o yuzden dedim şansimi deneyim . Basvurdum 15 ocak 2025 rapor aldim ayni tarihte vergi indirimin sistemi degismis. Bilemedim ne nasil olacak

Vergi indiriminden Emeklilik olsaydı emekli olurdunuz. Yeni sistemde mümkün değil. Dediğim gibi şimdiki sistemde yüzde 30 altı ef olunca iş gücü kaybı emekliliğe yetiyor. Ama çok iyi toparlanmissiniz. Geçmiş olsun...

@gannicus,
sadece ef değerine mi bakılıyor ,bende dediğiniz gibi opera fallot ,açık kalp ameliyatı kapak takıldı sol bt şant mevcut hafif yetersizlik v.s sekilde gidiyor.

@kalua33,
siz olabildiniz mi

@makinist.41,

Kalp meselesinde SGK iş gücü kaybını degerlendirirken ne olursa olsun efye bakıyor. Yani kalp yetmezliği istiyor. Ağır kapak yetmezliği bile olsa ef belli bir değerin altına inmeden emekli etmiyor. Yani kalpten engelli emekliliği için ölüme yakın olmanız gerekiyor. Maalesef!

@gannicus,
o zaman aldıgımız %48 ve vergi indirimi hiç bir şey ifade etmiyor zaten,yeniden gireceğim 2029 da doluyor sürem hayırlısı inşallah.

@makinist.41,
Ücretsiz ulaşımda falan işe yarıyor. Emeklilikte değil. Bu doğru mu? Tabiki değil. Adam sapasağlam biri ile kalp ameliyatı geçirmiş birini bir tutup aynı zamanda aynı sartlarda emekli olacaksınız diyor. Bu, saçmalığın geldiği son noktadır. Kalp ameliyatı geçiren birinin kalbi ile normal birinin kalbî hiçbir zaman aynı olamaz...

@gannicus,
Kalp ameliyatı geçiren birinin kalbi ile normal birinin kalbî hiçbir zaman aynı olamaz... demek istediğim buydu zaten dogustan sürekli olarak kontol altındayım halen cocuk kardıyojini gidiyorum neden ? cunki doğustan doktorun bana dediği şey dogustan oldugu için yetişkin kardijoji arasında bir fark oluşmakta kapak takıldı acık ameliyat yama sol bt sant bunlar var ben bunca zaman prim doldurayım senin bişeyin yok emekli olamassın desinler.

@gannicus,
% 48 15 yıl suan 2010 giriş 17 yasında sigorta oldugu için 2029 temmuz 170 i aradagımda o sekilde bilgi verdi.

İnşallah benim aklından geçiyordu bu yasa değişieceği son 1 yıl içinde vergi indirimi kalkar die nitekim de kalktı geri gelir inşallah.

Üst Alt