Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp eko hakkında bilgi verebilecek var mı?

senerbey66

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
5
EF:%60,Ç.AORTA:38MM,AORT KAPAK ÜÇ KÜSPİTLİ,AORT VELOSİTESİ:1.3M/S,ESER MY,TY DUVARLAR:17/14MM. SPAB:30MMHG
kalp eko sonuclarım bu şekildedir şimdiden teşekkürler

Biraz pab yüksek. Ef normal. Eser my ve ty önemli değil. Diğerlerini bilmiyorum...

Ef 60
65 olsa daha iyi olurdu.

Aort velositesi normal.. aort çapı normal, aort kapak normal,
pab önemli olmamakla beraber biraz yüksek.. hafif mitral yetmezlik mevcut,yıllık kontrol önerilir.

Sonuca dair hekim bilgi vermediyse sonucu eko isteyen hekime gösterin.

@senerbey66,

23 Nisan depremini müteakip sol omzumda, yaklaşık 30 mt yürüyünce hâsıl olan, ama oturup iki dakika dinlenince geçen ağrı nedeniyle 30 nisanda ben de kardiologa gittim.
Ekokardyografi çekti. Sizlerin yazdığı EF veya Ç.AORTA vs gibi değerleri raporda göremedim. Muhtemelen vardır da belki farklı isimler veya kısaltmalar kullanmış olabilir.
Neticede Kalp Sindigrafisi istedi ve ekokardiyografi neticesinde aort anevrizması teşhisini koydu. Kaç gündür de sindigrafi için uğraşıyorum, sanırım gelecek hafta içerisinde en ucuz şekliyle onu da inşallah halledeceğiz.
Herkese geçmiş olsun..

@alifatih1958,
Doktorun istemişse işine karışmak istemem fakat; anevrizma öykün varsa BT anjiyografi en temizi ve en sağlamı.. eninde sonunda bunu senden isteyecekler, baştan yapılması gereken şeyi en sona bırakırlar.. bazı hekimleri anlamak zor gerçekten/Geçmiş olsun.

@gannicus,
Ef normal olsa da yazılır..arkadaş görmemiş olabilir yada hekim unutmuştur,diğer türlü eko raporuna mutlaka yazılır..ila Ef olarakta yazılmaz.

@OğuzHan112,
Anevrizma diye bir şey yok idi, ilk kez çıktı ortaya ancak doktor şu an için tehlikeli bir durumun olmadığını ifade etti.
Çok enteresandır deprem ile başlayan sol omuz ağrım (Allah nazardan saklasın) dün itibariyle geçti. Ben evde uzun bacak yürüme cihazını kullanmıyorum. Evde yürürken sol elimle felçli olan sol bacağıma destek veriyorum vermezsem adım atmam söz konusu olamıyor. Tabii böyle yürürken sol omuz aşağıda, sağ taraf ise yukarıda kalıyor. Deprem gününe kadar bu şekilde yürümek benim omzumu hiç ağrıtmadı. ama deprem sonrası 35 adımdan sonra bu ağrı oluşmaya başladı. Sokakta da 30 mt yürüyeyim ağrım oluyordu. Sonra iki dk oturayım geçiyordu ağrım. Ama Nazar Değmesin, dün öğleden sonra bu ağrı olayı bitti. Bugün pazarda mesela yaklaşık bir km yürüdüm hiç sıkıntı olmadı. Evde de öyle hiç ağrım yok Rabbibe şükürler olsun. Ama sindigrafi yoluna girdik artık yine de yaptıracağım inşallah. Anjiyo bir buçuk sene önce oldum en son ve 3-4 stent takıldı.
Allah tüm hastalarımıza şifalar nasip buyursun.
Şifa temennine de tik ederim.

Üst Alt