Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalçamdan biyopsi yapılacak. Bası yarası riski oluşur mu?

besalti20

Aktif Üye
Konular
301
Reaksiyonlar
13
Kalçamdan biopsi yapılacak ve ben calışan biri olduğum için. bası yarasından korkuyorum. biopsi yapılacak bölgede nasıl ve ne kadarlk bir bölge açılacak merak ediyorum. uzun oturdugum için bası yarasına dönüşmesinden korkuyorum.

Abi selamlar... Sağ kalçanın biraz aşağsı. üstüne oturdugum bölgeye denk geliyor. Bazıları iğne ile alınır çok küçük diyor. her kafadan bir ses.
O bölge ne kadar açılır ki.

işte, açılmaz. Ben de sen yazınca şaşırdım, farklı bir şey mi yapılacak diye düşündüm.
Yok, bişey olmaz. İki gün dikkat etsen yeterli

çok teşekür ederim abi. daha öncede biopsi yapıldı öyle çok bir şey yok. üstüne oturdugum bölge olunca bu defa.bası yarası oluşmasından korktum. tesekur ederım abi. iyi günler dileirm.

O bölgede eğer iyileşmeyen akıntı şikayetiniz sonucu bir doku örneği alınacak ise genel cerrah o bölgeye lokal anestezi uygular neşterle yaranızı iyileşmesi için önce açar düzenler ve gerekiyur ise negatif basınç tedavisi uygular bir kaç ay sonrada yaramızıcdiker kapatır.

@GuemuesBurak,

Hayır herhangı bır akıntı yok. sadece o bölgede küçük apse olduğundan dolayı tümör şüphesi olabilir diye kucuk bir parça alınacak. enfeksiyon hastalıkları ne olduğunu öğrenip ilaç ile kurutacak. sadece korkum o bölgede büyük bir yer acılacak mı.? acılırsa bası yarası oluşma rıskı yuksek olur. cunku oturdugum bölgeye denk geliyor.

Üst Alt