Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalbim doğuştan sağ tarafta olduğu için işe alınmıyorum. Ne yapabilirim?

selalmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Benim kalp doğuştan sağ tarafta aynı zamanda organlarımda öyle sağdakiler solda soldakiler sağda doktolar böyle durumlara destrokardi adı vermekte.. kalp doğuştan bende sag tarafda oldugu için askere almadılar ve bende aynı zamanda kartagener yani kronik astım bronşit var bu sebeplerden ötürü askeriyeden muaf ( cürük ) aldım .
konuyla ilgili işkur basvurdum beni rapor almam için hast gönderdiler hastaneye gittigimde doktolar tomografi ekg cektiler ve % 0 verdiler. tmm verdiler fakat nereye iş baswuru yapsam yha askerlik yapmadıgım yhada kalp doğuştan sağ tarafta oldugu için beni işe almadılar ve hala daha almıyorlar
lütfen konuyla ilgili ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız cok sewinirim

1 tane hastaneye gittim okmeydanı orada % 0 verdi bazı arkadaşlarım böyle duruma vermeleri lazımdı bugun yarın kalbin dursa yada başka birşey olsa öldü zannederler falan dedi napmalıyım lütfen yardımcı olun

Kalbinizin ve diğer organlarınızın sağ tarafta olması herhangi bir rahatsızlık vermiyorsa oran alamazsınız..

Askere neden alınmadım peki bende sadece kalp degil destrokardi ve kronik astımda bulunmakta

Askere alınma farklı bir şey. Askeriyenin kendi yönetmeliği vardır. Askere elverişli olmamak mutlaka özürlü olmayı gerektirmez.

askere alınmadığım ve kalp sagda ve organlar ters oldugu için hiçbir yere doğru düzgün işe giremiyorum ?

sen farzet kalp krizi gecirdin allah korusun ilk müdahale ne tarafa yapcan kalp sag tarafta bilmiyorsun ? ve kronik astımın var ?

Kalbi sağ tarafta olanlar için olası acil durumlarda sıkıntı yaşamamak adına kimliğine işlenmesi için bir takım çalışmalar varmış. Henüz sonuçlanmamış ama.. Önleminizi kendiniz almalısınız. Ben olsam bir kağıda kalbimin sağ tarafta olduğunu bildiren bir not yazıp kimliğimin ucuna yapıştırırım.. Aklıma gelen ilk çözüm yolu bu.. Ciddi bir mesele sonuçta.. Başka çözüm önerisi olan varsa fikir verebilirmi arkadaşımıza..?

Astım için oran alabilirsiniz..

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Şöyle bir durum var benim askere alınmama ve verilen raporda kalple ilgili birşey yazmıyor şöyle yazmakta ..

Tanı 1 : Kronik Astım Bronşit,,
Tanı 2 : Bronşektazii

Bu hastalıklar bende doğuştan var . Doğdugumda 3 ay küvezda yatmışım doktorlar benim için yaşamaz falan bile dedikleri olmuş ..
Akcigerlerimdeki kılcallar yavas calıstıgını söyledi doktor ve diger hastalardan farklı oldugumu daha kötü birşey oldugunu kronik bir durum oldugunu
kartagener sendromu falan oldugumu belirtti .. ben ilk seferde %0 almamın sebebi astımdan falan bahsetmemiştim sadece kalp söylemiştim ondan dolayı oldu yarın haseki hastanesine iş kurdan sevkimi istedim herşeyi anlatcam

Hayırlısı olsun, sonucu bizimle paylaşın lütfen..

Tabi gerekli bilgileri burdanda belirtcem zaten konuyu bugün işkurda yetkili arkadaşa paylaştım kendileri böyle bir durumda vermeleri gerektigini belirtti ve cok şaşırdı açıkcası kendiside haber beklemekte . ilginiz için sizede teşekkür ederim editörüm

Editör bey birşey sormak istiyorum bu %40 raporu için yarın haseki gidicem fakat randevu gerek yok sanırsam . okmeydanı hastanesindede öyle yapmıstım randevu almadan gitmiştim. heyet doktor odaları oluyor oraya girip durumumu anlatcam dimi randevu almıcak işkur tarafından yönlendirildim ?

Bey değiiil, hanım hanım..:) Randevu almanıza gerek yok..

Ek Bilgi:

Başvuru Koşulları için Gerekli Belgeler:

1. Varsa sosyal güvence evrağı.
2. 2 adet resim.
3. Nüfus Cüzdanının önlü arkalı fotokopisi.
4. Varsa hastalığı ile ilgili tetkik sonuçları.
5. Hasta, öğrenci ise, öğrenci olduğuna dair belge.

Başvuru Şekli: İlgili kişi şahsen başvurmak zorundadır.

Peki hanımefendi :)

1- Sosyal güvence Genel saglık sigortası var ( GSS )
2- Resimler Mevcut
3- Kimlik fotokopisi mevcut
4- En baştan yönlendirme yapcaklar beni her bölüm için eft - eko - tomografi vs .. Cekilcek toparlancak . okmeydanında öyle yaptılar
5- Ögrenci Değilim Lise gecen sene bitirdim. Şuan normal :)

Astım nedeniyle özür puanı alırsınız. Ancak organlarınızın ters olması nedeniyle alamazsınız. Organların ters tarafta olması nadir de olsa görülen bir durumdur ve "genellikle" bir sağlık riski oluşturmazlar. Ancak dediğiniz gibi Kartagener sendromu söz konusu ise solunum yollarından % 40 üstünde bir oran alacağınızı düşünüyorum.

Askere alınmamanız bir sağlık kriteri değil. Eskiden düztaban olanı da askere almıyorlardı. :)

inşallah şuanda hastaneye gidiyorum durum sölicem

1 ay sonrasına gün verdiler 13 aralık sabah saat 08.00 de giricem neden bu kadar uzn zmna verdiler anlayamadım

Haseki eğitim ve araştırma hastanesi (( FATİH ))

Ne oldu sizin rapor işiniz, nasıl sonuçlandı..?

%60 baltazarla %49 oldu

taksim ilk yardım hastanesine gittim ,

proteinirü % 20
kronik bronşektazi %20
hipertansiyon %20

-- Baltazar - %49

Şuan vakıfbank girdim çalışıyorum engelli kadrosundan 2inci senem dolmak üzere :)

hüseyin bey selam
bronşektaiden nasıl yüzde 20 aldınız.
Benimde bronşektazim var ve yüzde 0 verdiler.
sft normal miş!

Üst Alt