Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kafam karışık. Emekli olup istediğim konulara odaklanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Hüseyin404

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
Merhaba,

35 yaşındayım. Bipolar hastasıyım ve iki atağım var sadece. Çalışmakta güçlük çektim fakat bunun bana uygun olmayan işlerde çalıştığım için olduğunu düşünüyorum. Önümde üç yol var :

1. Olursa ekpss ile memur olmak ve yaşamıma böyle devam edip yapmak istediklerimi bir yandan devam ettirmeye çalışmak.

2. Malulen emekli olmak ve tam zamanımı yapmak istediğim şeylere ayırmak. Bunlar daha fazla dil öğrenmek hatta dil tarih coğrafya fakültesinde Yunanca okumak gibi bir hayalim var, felsefe ve tarih ile uğraşmak yani bu alanlara dair kitap okumak ve yurtdışı gezisi yapabildiğim kadar yapmak.

3. Tercümanlık yapmak yani böyle bir iş bulmak ve uzaktan çalışmak, bunun yanı sıra YouTube kanalı açmak ve dil kültür üzerine videolar yapmak, hatta uzaktan iş sayesinde yurtdışına taşınmak. Önceliğim de vizesiz olduğu için Balkan ülkeleri.

Anlatıcı yani bendeniz nacizane uluslararası ilişkiler mezunu İngilizce, İspanyolca, Osmanlıca bilmekteyim, ayrıca orta seviye Arapça, Fransızca bilgim var. Fransa'da erasmusla bir dönem okudum ve Makedonya, Kosova ve Zambiya gibi ülkelerde de bulundum. Annemle ikamet etmekteyim. Değerli tavsiyelerinize, bu yollardan hangisini seçmem gerektiğine dair görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

merhaba,

önümüzde sınırsız yol var. sadece hayatın bize ne getireceğini bilmiyoruz.
2014 te ben de ekpss ile memur olmuştum, sınavdan belki 2 ay önce memur olmak aklımda bile yoktu.

Senin maddeler ile fikrimi belirteceğim, olumsuz olabilir baştan söyleyeyim, umarım moralini bozmam.

1) EKPSS benim girdiğim sene 2014 te bile yetersiz kadro, yetersiz alım şikayetleri vardı ki
2014 te 100 nitelikli kadro varsa, en azından düzgün bir memurluk kadrosu
2024 te 5 i geçmiyordu nitelikli kadro sayısı.

2014 ile 2024 teki ekpss puanım hemen hemen aynı idi.
sıralamam yanlış hatırlamıyorsam
2014 te 300 lerde iken
2024 te 1000 lerde idi sanırım.

özetle sınava giren kardeşlerimiz artarken, işe alımlar son derece düşük rakamlarda kalmıştı.

2024 teki tercihlerde kimsenin istemeyeceği en kıyıda köşedeki tercihleri yapmama rağmen hiç bir yere atanamamıştım.

Günümüzde EKPSS yüzbinlerce engelli için boşa vakit kaybı demek.

2)
Senin şartlarını bilmiyorum, ama yine son dönemde ülkemizin şartları engellileri haketse bile hak ettiğini vermediği bir süreç yaşıyoruz.

35 yaşında bipolar ile malulen emekli edilebileceğine milyonda bir dahi ihtimal vermiyorum.
Benim ya da buradaki birinin sözü ile hareket etme şansını dene ama o ihtimalin çok ama çok düşük olduğu gerçeğini koy bir tarafa.

Daha 1 ay önce burdaki bir arkadaşımız raporu şartları karşılamasına rağmen Bipolar ile engelli emekliliğine başvurup ret cevabı aldı.

3)
Youtube ya da benzeri kimseye bulaşmayacağın, etliye sütlüye dokunmayacağın platformlar iyi fikir.
Gezmek ve gezdiğin yerlerden farklı şekillerde para kazanmakta güzel fikir bence.

Ben abimi ziyarete dahi başka ülkeye gitmeyi bırak, evden çıkıp Taksim'e dahi gidemiyorken senin başka başka ülkelerde bulunman müthiş bir avantaj.

@İslâm muhafızı bekarım hocam, çoluk çocuk eş bir şey yok, düşünmüyorum da evlenmeyi. Teşekkür ediyorum.

@ucuncubahar hocam öncelikle kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. İzahınız bana olumsuzluk yerine ferahlık verdi diyebilirim çünkü gerçekten "hayat eşittir mücadele" buna inandım hep, lakin son dönemde umudum kırılır gibi oldu. Hasta oldum yılmadım, sonra kaza geçirdim yılmadım hep bir şeyler için mücadele verdim. Hepimizin olduğu gibi. Belki de son dönemde düşüncelerim olmaması gereken şeylere evrildi ve rahatlık aramak istedim ama başımı koyacak yer bulamadım. Sizin dediğiniz yol mücadele, taşlı yol ama kim bana sıcak bir yatak vaad etti ki? Yol uzun ve çetrefilli ama kimse de bu dünyaya gelirken bana pamuklara sarınacağımı söylemedi 🙏 O yüzden en çetin yoldan gitmek belki de en mantıklısı olacak, Saygılarımla.

Son düzenleme:
merhaba. Benim gibi Dillere meraklı başka biri ile karşılaştığım için biraz şaşırdım ve pozitif hissettim.
ben henüz sadece suudi arabistana gittim (tek başıma gittim 2 kez). balkan ülkeleri ile abd , kanada, avustralya vs ülkelere gitmeyi artık hiç düşünmüyorum.
ama tabi sırf dili ve bazı diğer nitelikler için gitmek istediğim bazı islam ülkesi olmayan ülkelerde mevcut.
örnek: çin, japonya. Eğer ekonomik açıdan ve bilgi bakımından çok hazırlık yapabilirsem hindistan da olabilir. (Biraz tehlikeli olabilir belki burası bilmiyorum)
birşey sorabilir miyim. ben öğrendiğim çoğu şeyi kendim çalışarak öğrendim. (Muhakeme, emek ve tabi kitaplar eşliğinde)
yalnız sanırım siz resmileştirmeyi de dahil etmişsiniz yani üniversitesini okuyup diplomasını almak.
halihazırda benim şahsım için gereksiz gibi görüyorum ama uzun zaman önce babası hukukçu olan bir öğrencim demişti ki (ben arapça veya çince bölüm belki okurum dediğimde)
oda "hocam haklarınızdan istifade etmek güzel olur " gibi bir açıklama yapmıştı.

bende orta düzey biliyorum galiba arapçayı (ingilizcem b2,çoğunlukla bu dili gateway olarak kullanıyorum ) yani yds 50 civarı gelecek en sonki galiba ama alpt sınavına da girmiştim oda o yakın çıktı sanırım. (Tabi dilde birde kullanım yani pratiklik gibi bir açıdan yaklaşma da var ben her halükarda ortalarda kalıyorum galiba tüm yönlerden) :)

neyse. yani sorum şuydu: ben de 36 ila 40 arası yaşım. bu saatten sonra üstelik kendi kendine öğrenme becerisi olan biri için üniversite okumak mantıklı olur mu acep tekrar? evet ise neden?? (ben belki mühendislik okurum ama okuyacak olsam)

dünyayı gezmeye gelince bence mantıklı ama anneciğinizi hiç unutmayın derim. imkan dahilinde ona iyi bakın.

Son düzenleme:
@kar&yağmur, Hocam merhaba,

Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Dillere meraklı olmanız müthiş. Ben sadece dilleri öğrenmek değil, o kültürleri tanımak da isterim hep, mesela Üsküpte bir müzede Atatürkün ve ilk aşık olduğu kızın balmumu heykelini görmüştüm ve kültürlerarası etkileşimin derin izleri hakkında düşündürmüştü bu beni ya da Rouen de ikinci dünya savaşı sırasında yapılan bir sığınağı görmek. Kültür, siyasi tarih, diller hep birarada benim için. Eh biraz fazla uzattım herhalde affedersiniz 😁 konu bunlar olunca çenem düşüyor.

Sorunuza gelince, diplomanın bir önemi yok derim. Zaten kaç ay geçerliliği var ki? Ömrü pek uzun değil. Benim Dil Tarih Coğrafya fakültesinde okumak gibi bir hayalim var sadece, bu herkes için geçerli olmayabilir. Dil alanından ydt kısmından girip kazanabiliyorum, bundan nasıl eminsin derseniz, tecrübe konuşuyor derim. Çünkü çağdaş Yunancayı daha önce kazandım ama bazı sebeplerden ötürü gidemedim.

Velhasılı kelam, eğer bu sizin için, içeriye döndüğünüzde, herkesin tavsiye, öneri ve fikirlerini bir kenara bırakınca gerçekten önemliyse yapın derim. Victor Frankl insanın anlam arayışı kitabında, logo terapinin de temelidir, insanın her şeyden önce anlam aradığını söyler. Nietzsche nin de meşhur bir lafı vardır, he who has a why to live, can bear almost any how, der. Yani sizin için anlamlıysa yapın yoksa anlamlı gelene vakit ayırın.

hım anladım bana kendimce çok anlamlı gelmedi üni okumak ama. :)
bi düşüneyim. Ama araştırıyorum ve araştırmayı seven bir yapım var. Bu arada pek akademik bir kimliğim olmadı ama bilimsel bir dergide hakemlik yaptım (Editörlük değil ama, tabi gelen davetiyeyi kabul ettim aslında o şekilde oldu)
halen öğretmenim. Ben biraz çince /mandarin çalışayım.
kaza yaptım demişsiniz o nasıl oldu ki ? (yaralanma - sakatlanma durumu oldumu ki) (Anlatmak isterseniz tabi)
geçmiş olsun. Allah vermesin amin. araba kullanıyorum manuel ve çok hoşuma gidiyor bu. Allah biz müslümanları korusun amin.

@kar&yağmur, yok kazadan dolayı bir sakatlığım olmadı, iyileştikten sonra muay thai, boks gibi dövüş sporları yaptım hatta 3 sene kadar. Teşekkür ediyorum, amin. Mandarin iyi seçim, ben de çok istiyorum. Bir gün başlayacağım ama şu elimdeki dilleri hakkıyla bir bitireyim. Bipolarlık zorluyor sadece, çalışma konusunda sıkıntılarım oldu ama ben zaten Dış ticaret işi yaptım 5 6 sene ve bana hiç uygun değil, parça parça çalışma oldu 3 ay bir yerde 4 ay bir yerde. 😁

ben öğretmenliğe atanmadan önce tercümanlık yaptım bir sezon. Aslında şöyle bir durum var bence (benim algıladığım)

ekonomik özgütlüğünüzü sağladığınızda siz de hemen hemen sağlık açısından da diğer insanlar gibi oluyorsunuz hatta ben daha iyiyim belki. yani bir işe girip bunu sürdürmek bence faydalı. Dış ticaret ...aslında sanki tam da benim ilgi duyduğum bişey gibi ama yönetici olursam (inşallah) ilgi duyarım gibime geliyor.

ya bir de bence Allah'tan talep etmek lazım. /Aslında bu bir sırdır./ Evet Allahtan talep etmek lazım bence. Ben misal çok fazla çalıştığımı yani düzenli ve çok yoğun çalıştığımı da ama buna rağmen olmadığını da biliyorum ama o zamanlar ile bu zamanlar mukayese ettiğimde misal şuan da benden çok daha yoğun talepler gidiyor yüce Allah'a :)

Ve elbetteki herşey takdiri ilahi.

baş ağrıtmadım ve faydalı içerikler paylaştım umarım. Elhamdulillah kendi durumum için.Allah'a binlerce kez hamdolsun. Allah kimsesizlerin kimsesi ve hiçbişeyi olmayanlara verendir.

selamlar..

Üst Alt