Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadro dereceleri ne anlama geliyor?

ysrkrdmr

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar klavuzu inceledim kadro dereceleri bir belediyede 9 ken başka bir belediye 7 diyor ikiside memur alıyor ve ikiside 4001 alıyor bu ne anlama geliyor lisans mezunu olarak hangi dereceleri yazabiliriz benim bildiğim lisans da 9 oluyor ama anlamadım atansak örneğin 4001 memur ve kadro 7 diyelim sıkıntı çıkar mı yardımcı olurmusunuz

Memurlar her yıl bir kademe alır.
Normal şartlarda 3 kademeyi tamamlayan, yani üç yıl çalışan memur bir derece alır. Kademeler küçüktün büyüğe doğru (1-2-3) çalıştığı yıl kadar alır. 3. Kademeden sonra bir üst derecenin 1. kademesine gelir. Memuriyette 13 derece vardır. En alt kademeye ilkokul mezunu ve her hangi bir sebepten derece almaya hak kazanmamış kimseler başlar. Ancak Eğitim durumu ve başka sebeplerden dolayı kişinin göreve başladığı derecede farklılık olur. Mesela Önlisans mezunu birisi ilk memurluğa başladığında 10. derecenin 2. kademesinden (10/2), lisans mezunu birisi 9. derecenin 1. kademesinden (9/1) başlar.
Ancak çalıştığı memurluğa ait bir meslek okulundan mezunsan bir kademe daha üstten başlanır. Yine daha önce saydırabileceğiniz bir hizmetiniz varsa onu ekletebilirsiniz. Mesela avukatlık stajı, her hangi bir yerde çalışma, hatta ödeme yaparak daha önce yaptığınız askerlik vs. Görev yaparken de bazı durumlar etki eder. Mesela kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışan rotasyona tabi memura her 3 yılda bir kademe artı verilir. Yine 8 yıl disiplin cezası almamış memura bir kademe verilir, kademe durdurma cezası alınabilir vs. Maaş durumuna gelince 7. dereceye düşünce bir miktar artış oluyor. Yine 4. dereceden sonra maaşta kademeli olarak artış oluyor. 7'ye gelinceye kadar ve 7'den 4. dereceye gelinceye kadar maaşta önemli bir değişiklik olmuyor...

Ata_Türk

yani ilk kez atamaya katılacağım ve atanırsam sıkıntı olur mu yani aynı kurum ankarada 4001 den 9 dereceden alırken örneğin istanbulda 4001 den yine belediye yine memur ve derece 7 sıkıntı olurmu yani 7. dereceye atanmak düz memur olarak lisans

Arkadaşlar yok mu bilen arkadaşlarımız kadro derecelerinde nasıl yapacağız

arkadaşım orada yazan çok önemli değil istisnalar hariç lisans memuru 9. dereceden başlar bazı meslek grupları mühendis mimar gibi daha ileri derecelerde başlar.

Kadro dereceleri seçeceğin kadro ile alakalı. Hangi kadroya atanırsan onun karşısında yazan kadrodan başlarsın. Sen onlara çok takılma tercilere odaklan..

@Ata_Türk

selam,
ben bu kademe ve derece olayından hiç bir şey anlamıyorum :) ne kadar karışık yahu..

ankiloz

yani şöyle istanbul belediye 4001 ile memur alırken ankara belediye 4001 memur alıyor ama birinin derecesi 9 diğeri 7 sıkıntı çıkmaz demi atamada

Karışık değil aslında. Mesela göreve 9/1 den başladın, 1 yıl sonra göreve başlama tarihinde 9/2ye yükseliyorsun. Sonraki sene 9/3, sonra 8/1..

Çıkmaz.. sen hangi kadroya yerleştirilirsen onun karşısında yazan derece ve kademeden başlarsın..

O zaman burdan şunu çıkarsam yanlış olurmu ne kadar küçük dereceli kadroya yerleşirsek o kadar avantajlı öylemi yani 7. Derecedeki belediye 9. Dereceden daha mı avantajlı

ankiloz

yani; 9/1 - 9/2 - 9/3............... 9/10 dan sonra 8/1- 8/2 ............8/10 daha sonra 7/1 - 7/2 - 7/3........7/10 v.s bu böyle devam ediyor taki 1 e ulaşana kadar..1 en yüce makam nirvana gibi birşey doğrumu ? :)

10 yok.. 3 ten sonra tekrar 1 e dönüyor. Toplamda 3 kademe 1 derece yapıyor. Nirvana noktası 1/4 ondan sonra kadro yok zaten :) :)

Yani şöyle, 9/1, 9/2, 9/3,8/1,8/2,8/3,7/1,7/2,7/3...........1/1,1/2,1/3,1/4.

@ankiloz

3 ten sonra tekrar 1 dönüyorsa nasıl 1/4 oluyor o zaman..
hacı kızma,cehaletimi mazur gör :)

fringe yok ya neden kızayım.. :) :) Normaldir bilmemen çünkü işin içinde değilsin.. ;) ;)
1/4 kadro bir memur için nirvanadır. Ondan sonra kadro olmadığı için en son 1. derece 4. kademeye yükselir ve orda kalırsın. Oraya geldikten sonra artık emekli olana kadar o kadroda beklersin.. 4. kademe sadece 1. derece var diğerlerinde yok..

@ankiloz

şimdi anladım.

peki ben önlisans mezunuyum.
büyük ihtimal 3001 den atanacağım Allah izin verirse tabi ki.

peki ben hangi dereceyle başlarım sence.?

basknım ben kurayla basvuru yapcam hangı kodları yazmamm lazımmm

fringe önlisans genelde 10/1 den başlar..
ali711 kura kadroları belli dostum. 2 sayfalık bir tablo var, ordan 30 tercih yap nereleri isitiyorsan. Sonra da beklemeye başla, hakkında hayırlısı olur inşeallah..

fringe rica ederim kardeşim. Kadro dereceleri 15 16 ya kadar gider. Onu da belirtiyim..

Zaten o kadrolar ilk okul mezunları için. Onların ki 1/4 e inmez. 5 veya 6 da duruyor.. lise mezunlarının ki 3/1 de kalıyor yanlış hatırlamıyorsam. Önlisans ve lisans1/4 kadar gidiyor.. atanırsanız temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim kurslarında hepsini öğretiyorlar zaten..

ankiloz

O zaman burdan şunu çıkarsam yanlış olurmu ne kadar küçük dereceli kadroya yerleşirsek o kadar avantajlı öylemi yani 7. Derecedeki belediye 9. Dereceden daha mı avantajlı

6 sene fark eder 2 derece arası. 9 dan başlarsan 6 sene sonra 7 ye düşersin..

5. Dereceye kadar çok bişey farketmiyor aslında. Her kademe de 1-1,5 lira maaş farkediyor. 5 ten sonra göstergeler değiştiği için 100-150 tl farkediyor. 3/1 e geldiğinde yeşil pasaport hakkın oluyor..

ankiloz

ozaman tercihde sıkıntı yok 4001 veya mezun olduğumuz kodu taşıdığımız sürece tercih kodunun çokta önemi yok yani önemi derken yazabiliriz kısıtlama yok

ankiloz

ben bir şey merak ediyorum sizide rahatsız ediyorum kusura bakmayın lütfen şimdi tercihlerde örneğin ben ankara elma dağı istiyorum ama elma dağ olarak yok da ankara taşra yazıyo taşra derken ben nokta atışı tercih yapamıyormuyum yani memur ama ankara taşra yazıyor taşra olarak nere mesela atandımı istediğimiz ilçeye veriyorlar mı nasıl oluyor yada izmir işte ben örneğin balçova istiyorum ama izmir taşra yazıyo nasıl oluyor bir bilginiz var mı acaba

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]A) Sınıfların öğrenim durumlarınagöre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri aşağıda gösterilmiştir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2] Giriş Yükselinebilecek[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2] Öğrenimdurumu Derece Kademe Derece Kademe[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman] İlkokulubitirenler 15 1 7 Son[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Ortaokulubitirenler 14 2 5 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Ortaokul dengi mesleki veyateknik[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]öğrenimibitirenler 14 3 5 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Ortaokul üstü 1 yıl mesleki veyateknik [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]öğrenimibitirenler 13 1 4 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Ortaokul üstü 2 yıl mesleki veyateknik [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]öğrenimibitirenler 13 2 4 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Liseyibitirenler 13 3 3 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Lise dengi mesleki veya tekniköğrenimi [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]bitirenler 12 2 3 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Lise veya dengi okullar üstü 1yıllık mesleki [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]veya teknik öğrenimibitirenler 11 1 2 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Lise veya dengi okullar üstü 2yıl veya Orta-[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]okul üstü en az 5 yıllık meslekiveya teknik[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]öğrenimibitirenler 10 1 2 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]Lise veya dengi okullar üstü 3yıl teknik veya [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]mesleki öğrenimibitirenler 10 2 2 Son[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]2 yıl süreli yüksek öğrenimibitirenler 10 2 1 Son[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]3 yıl sÜreli yüksek öğrenimibitirenler 10 3 1 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]4 yıl süreli yüksek öğrenimibitirenler 9 1 1 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]5 yıl süreli yüksek öğrenimibitirenler 9 2 1 Son[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"][SIZE=2]6 yıl süreli yüksek öğrenimibitirenler 9 3 1 Son[/SIZE][/FONT]

ön lisans mezunları yukarıdaki tabloya göre 10 na 2 den başlar..

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt