Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Joystick ile kullanılabilen otomobil/minibüs var mı?

ozkancan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
7
Selamlar,

Türkiye de satılan herhangi bir otomobile mesala vw gurubuna, joystick ile kullanabilecek şekilde aparat yaptırabileceğim biryer var mı?

Joyistik ile kullanıma uygun şekilde donanım yapan bir firma bilmiyorum. Doğrusu ya bunun TSE (türk standarları enstitüsü) açısından mümkün olduğuna da ihtimal vermiyorum. En basit donanımlarda bile dokuz takla attıran TSE böylesi komplike bir donanıma nasıl onay verir, düşünmek bile istemiyorum!

Merecedes'in bir modeli vardı SCL600; bunda direksiyon yok, gaz, fren yok joystick ile kumanda ediliyor :) tam benlik, hoş onu alacak durumum yok ta.. Mesala bu aracı aldık diyelim, Türkiye de kullanamaz mıyız? TSE ye ne, fabrika çıkışlı joystickli :) Ben o aracı kullanarak mesala ehliyet alamaz mıyım? ilerde diğer marka otomobillerde de bu joystick olur diye düşünüyorum.

Üst Alt