Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı sigorta yatırsam Evde Bakım aylığı alabilir miyim?

mansas19

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
evde bakımın tum sartlarını yerıne getırıyorum pekı hem evde bakım alsam hemde ıstege baglı veya cıfcı sıgortası yatıra bılırmıyım

kişi başı geliriniz 400 tl geçmezse bakım aylıgı kesilme istege baglı (sigortalı degil) bagkurlu olabilirsiniz bakım aylıgı kesilmez ancak 2022 aylıgı kesilir

isteğe bağlı sigorta evde bakım ücreti için engel değil

slm arkadaşlar bende aynı konuyu açmak isityordum ama burda takip edeyim,evdeki hastaya ben yada annem bakınca ben kendi adıma sigorta veya bağkur yatırırsam bakım maaşı kesilirmi,evdeki gelir kişi başına 400 geçmiyor ama istege baglı bağkur yada ssk yatırınca çalışıyormu görünürüm,bu durumda maaşı etkilermi bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparmı lütfen...

arkadaslar cok sagolun ama ben emın olmak ıcın tekrar sorayım ben bakıma muhtac kısıyım ıstege baglı yatıra bılırım degılmı

Bakmakla yükümlü bireylerin gelirinin söz konusu kişi tutarına bölümünün asgari ücretin 2/3'ü olan 399,47 TL'yi geçmemesi durumunda herhangi bir problem olmaz.

Bakmakla yükümlü bireyler şu kişilerdir:

Üveyler de dâhil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri; başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babası veya kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunamayan özürlü ile aynı evde yaşayan ve bakım hizmeti vermeyi yazılı olarak taahhüt eden akraba, vasi ve bunlarla birlikte aynı evde yaşayan kişiler...

cok acil bir cevap lütfen

ben %100 oranında agır özürlü bakıma muhtaç raporum var istege bağlı prim yatıracam ama evde bakım için müracat edecem önce prım ödemeyı mi başladım yoksa evde bakıma başvuru mu yapayım

Hiç fark etmez... İsteğe bağlı primin evde bakım aylığı ile bir ilgisi yok.

Üst Alt