Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı sigorta ödeyerek eksik kalan günleri tamamlayabilir miyim?

Karslı alper

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar mrb yüzde 50 sürekli engelli raporum mevcut sigorta günüm 3266 gün ilk sigorta tarihi 1997 engelli emeklilikten yararlanmak istiyorum onada bildiğim kadarıyla 3900 gün istiyorlar bu aradaki boşluğu isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emeklilik şartları oluşabilir mi bide 2022 maaşım kesilir mi evde benim haricimde bir evladım var oda 98 engelli 18 yaş altı nasıl bir yol izleyerek gerekli yardımcı olursanız sevinirim

İsteğe bağlı da 1200 günü geçersen 4a dan emekli olacağın yerde 4 b den emekli olursun sonuçta çalışmadığın için maaşı kesilmez ama tedbir amaçlı sorunuz çünki kanunlar günlük olarak değişebiliyor

İsteğe bağlı sigorta primini geçmişe dönük ödeyemezsiniz. Ancak varsa askerlik borçlanmanızı geçmişe yönelik ödeyebilir ve gün kazanabilirsiniz.

Ayrıca isteğe bağlı sigorta pirimi ile çalışmadan prim ödemeye başlarsanız geliriniz olduğu varsayılarak 2022 maaşınızın kesilme ihtimali çok yüksek

Üst Alt