Bana göre Belediyeler Oy potansiyeline göre vaad üzerine bulunmaya çalışıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Özürlülerden oy alamayacağını biliyor. Ve miktardaki az birşey ifade eden oy, MElik Gökçek için hiçbirşey değil...
İstanbulda özürlüler talep ettiğinde 1980 lu yıllarda seçimde bir adaya öyle bir talep geldi ki seçim vaadı olunca tuttu. İstanbulludan öyle dinledim ve öylece aktarıyorum belki de yanlış olabilir.
Eskişehirde de öyle ama bu uygulama biraz geç oldu. 1996 yılında uygulamaya sokulduğuna tanık oldum. Sanırım DSP zamanında Ecevit'in Özürlülere yönelik vaadi vardı, o zaman uygulandı ve Şuanki Belediye Başkanı Prof DR. Yılmaz BÜYÜKERŞEN bu uygulamaya taraflı değil. Gerekçe bir halk otobüsüne tam 78 özürlü kişi bindi diye sanırım.-emin değilim sürekli öyle durumlara karşılaşan otobüs müavininin dertlerin bir dinledimde yahu adamların yarısı diğer otobüse binse siftah yapamadık diyordu...
Son Belediye seçiminden 3-6 ay öncesine kadar falan bu tür uygulamaya, cumhurbaşkanımızın emri üzerine son verildi. Ücretsiz yada indirimli uygulamalardan faydanılamayacağı yönünde haber falan yayıldı. Keyfi olarak belediye bütçesini zora sokulmamalıydı. Ancak Seçime doğru, sadece ulaşım değil, şebeke suyu indirimi söz konusu falan oldu.

sadece bir seçim vaadi keşke bulundursaydım bir iki ilan falan elimde, oyle ilanlar vardı da yırtıp atmışım.
Melik Gökçek değil de şuanki Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BüyükŞehir Belediyeye aday olsaydı ve kazansaydı -bana göre kesin- o tür uygulamaya geçilirdi. Özürlüler tarafından el ilanları dağıtılmıştı benimde elime ulaştı.
Bir Dahaki seçimde bize ılımlı belediye başkanı seçmek umudumuzla. Yada özürlüler yasası çıkması umudumuzla