Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İspark %70 engelliyi bile sisteme kayıt etmiyor mu?

Ghost gls

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

İspark engelli diye kayıtlı aracımı sistemden çıkarmış. Sanırım bu durum bir çok kişinin başına gelmiş. Bana telefonda söylediklerine göre engel oranı ruhsata işletilmeliymiş.. Benim %70 oranında engelli raporum var. Bildiğim kadarıyla ruhsata işlenmesi için %90 ve üzeri engelli olmak gerekiyor. %70 engelli oranı Ruhsata işlenebiliyor mu?

Ghost gls

araç engelli statüsünde değilse,yani ruhsatta engelli yazmıyorsa ispark sistemden siliyor,

Ghost gls[FONT=sans-serif] - [/FONT]İsparkı bilmiyorum ama ankara da arkadaşım emniyete gidip h sınıfı ehliyetini gösterip eng araçlarına ayrılan yerlere park etmek için kağıt çıkardı(emniyet sisteminde kayıt)aracıda normal kayıtlı bir araç...
isterseniz bu konuyu araştırın emniyete bir sorun ortopedik bir eng varsa olabilir... birde ıspark ist da belediyesinin park yeri sanırım, ortopedik sorununuz varsa raporla belediyeye müracaat edin derim...

Ortopedik engelli değilim. Önceden engelli raporundaki orana göre İspark ücretsiz park hakkı tanıyordu.. Üstelik bunu %40 engel oranına sahip aracın ruhsatı üzerine olan tüm engellilere veriyordu. Şimdi sanırım sadece ortopedik engelliye bu hakkı tanıyor. Zira ben %70 engel oranına sahip olmama rağmen ruhsata işletmemi söylediler.. Bu da mümkün değil gibi.. Ruhsata sadece ortopedik engellinin işletilmesi mümkündür..

Ghost gls
Ya ruhsatta engelli aracı olarak kayıtlı olacak ispark sisteme kaydedecek.
Ya da engelli ehliyetiniz olacak ve engelli park kartı çıkartacaksınız.
Başka yolu yok.
Engel oranı %90 altı olduğunda engel türü fiziksel değilse engelli park yeri de yok.

Üst Alt