Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitmeden dolayı askerliğim başlangıçtayken sonlandı. Engelli sayılır mıyım?

Kadir aslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun aleykum

2010 yılında askere gittim izmir foca da yaptım acemı birliğindeyken kulak burun bogazdan izmir hatay hadtanesinde kulaktan dolayı bana cürük raporu verdıler duyma oranlarım foktorun demesıyle 1 kulak yapıyor dedi askerlık yapabılırsın dıye ımza atamam dıyerek benı heyete yolladı ve cürük raporu verdıler

şimdi bu rapor bazen bazı işte bana sıkıntı oluyor bu raporla devlet kurumunda memur olarak çalısa bılır mıyım yada devlet verdıgı ıcın bu raporu bana emekli olabılır mıyım ??

Askerlik hukukunda verilen bu tür elverişsiz raporlarının fundemental amacı kişinin maddi veya manevi yönden sadece ASKERLİK mesleğini yerine getirmede elverişli olmadığına ilişkindir.Dolayısıyla bir kamu hizmetine girerken askerlik te ve tamamen askeri hastane kontrolünde verilen rapor hakkınızda referans alınamaz.Çünkü kamu hizmeti niteliği itibariyle raporda öngörülen hastalığınızın sadece askerliğe engel olduğu vurgulanmıştır.Eğer hakkınızda bu rapor dikkate alınırsa bu hakkaniyete ve gireceğiniz işe elverişli olup olmadığınızın tayin edilmesini engeller.Kamu hizmetine girişte eğer bir sağlık kontrolü referans alınacaksa sizden bunu SİVİL bir hastane raporuyla ortaya koymanız istenir,askerlikte ki raporla değil...

Üst Alt