Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve görme kaybının yanı sıra bir de ayağımdaki yanık için rapor oranı..?

engellilerbiz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba degerli arkadaşlar benim sorunum özürlülük raporu alırken izlenmesi gereken yollar kafamda bir kac soru var bunları sizlerin tecrübeleriyle cevaplarını almak istiyorum
askerlik durumum muaf
şimdi benim yüzde 40 rapor almam gerek
sol kulagım kısmi duymuyor abr testine girdim
gözlerim bozuk doktor gözlük verelim dedi ama elimde oranlar yok
ve sol ayagımda 3.derecede yanık mevcut ayak bilegi ve üst yüzeyi
bu 3 saglık sorunumu söylersem hepsi birlikde muayne olup rapor veriliyormu birde sizce yüzde 40 alabilirmiyim

Kulak ve göz derecelere göre puanlandırılıyor.
Burdan bişey söylemek zor.

cevabınız için teşekkürler
yanıklar için bir derece veya özürlülük raporuna etki ediyormu bununla alakalı internette fazla döküman bulamadım
şimdiden teşşekürler

engellilerbiz
belirsiz yazdığınız için cevap veremeyiz 8,5 numara gözlük kullanan kişiye heyet %7 oranını verdi işitme testi zira desibelleriniz bilinmiyor bu yüzden hiç bir arkadaş size bu konuda bilgi veremez ama askerlikten muaf olduğunuz zamanda mutlaka bunların bir oranları vardır elinizde

I- DERMA İLE İLGİLİ YANIK ARIZALARI:
a- Vücut yüzeyinin % 10’unu kaplayan ve ameliyatla giderilemeyen keloid hipertrofi 20
b-) Vücut yüzeyinin % 50’sini kaplayanlar 30
c-) Vücut yüzeyinin % 50’sinden fazlasını kaplayanlar 40
d-) Saçlı derinin yarıdan çok alanını kaplayan yanıklar ve yaralar 25
e-) Yanık zemininde gelişen Marjolin ülseri ve skuamöz kanserler ilgili branş tarafından değerlendirilir.

Yanık oranları bunlar

hilal72
haklısınız elimde sadece sol kulak için H90.4 sensorial sol kulak total işitme kaybı tanısı mevcut
pazartesi hastaneye başvurumuzu yapalım.. sonucları takıldıgım nokdaları bildirim
cevaplarınız için teşşekürler

işitme engeli denge problemi

selamlar
benim işitme problemim var tek kulakdan ayrıca denge problemimde var bu denge problemi özürlülük raporu için baş vurdugumuz zaman denge problemi sayılıyormu sayılmıyormu birde sayılıyorsa hangi ilgili doktor birimine danışmamız gerek
son olarakda gözlerim bozuk kagıtda sadece altaki oranlar yazılı buna kac rapor oranı verebilirler saygılarımla teşekkürler
3,25
4,00

Üst Alt