Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve görme kaybım var. Emeklilik şartlarım nedir?

gok5255

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Lütfen yardım edin
21 yaşındayım. İşeride engelli emekliliği ile nasıl engelli olabilirim şuan engelli belgesi almak istemiyorum
işitme kaybım var bu gözüm kapalı diğer gözüm az görüyor işe giremem diye engelli belgesi almadım şuan girdiğim işyerinde kulaktan dolayı çok sıkıntı yaşıyorum ne yapmalıyım?

@gok5255, engelli erken emeklilikte yas şartı yok en az malul ise 10 yil malul olmayan engelli ise 15 yılı tamamlamış olacak yanı 18 yaşından sonra sigorta yatmaya başlayacak aktif 18 yil ekleyecek veya 15 yık ekleyecek tanıların hangisine denk geliyorsa oran hastalık 33 ile 36 yas en erken diye başlar , Malul ise 18+10=28 yaşında emekli olabilir 18 yaşından sonraki sigortalılık süresini doldurmuş olmanız gerekmektedir tabi bunlarla beraber sigorta süresi içinde yatan primler de esas alınır

Tabiki 30 yaşında sigorta girişi olan 30 u üstüne hastalığının karşıladığı yıl olarak eklerse hafif tanıdan örnek verirsek 30+18 =48 yapar
18 yasını doldurur doldurmaz sigortanın yapılması avantaj olur

Son düzenleme:
Üst Alt