Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testi-konuşma güçlüğü sağlık raporu oranı ne olur?

makinaci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Sol kulakta total işitme kaybı var,sağ kulakta ise 60db işitme kaybı var.Buna bağlı olarak konuşma güçlüğü(kekemelik) çekmekteyim.Girdiğim mülakatlarda bu yüzden hep elendim.En sonunda EKPSS'ye girmeye karar verdim.Sağlık raporu almak için hastaneye başvurduğumda odyometri testi normal muayene sürecinde yapıldığı gibi mi yapılıyor?Bu işitme kaybıyla %40 alamam o yüzden kekemelikden de alabilir miyim acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geçmiş olsun öncelikle
İşitmedeki kayıp sonucu oluşan konuşma bozukluğu kekemelik diye nitelendirilebilir mi ki? İşitme kaybının yarattığı konuşma bozukluğunda harfler anlaşılmaz derecede telafüz eksikliğidir. Neyse. Kbb polikliniği sizi inceleyip oran verecek. Konuşma fonksiyon kaybınıza göre oran verir. Ama sadece konuşma boz. Undan yüzde 40 alamazsınız. Hiç konuşamayana 40 verilir.

Sadece konuşma bozukluğundan zaten alamam.Yazıda da belirttiğim gibi işitme kaybına göre %40 alamıyorum.İşitme kaybına ek olarak kekemeliği de eklersem %40 alabilir miyim demek istedim.

Kbb nin özürlü oran cetvelindeki işitme rakamlarına bak. Alabileceğin oran orda yazar. Konuşma bozukluğu ile toplam yüzde 40 olabilir. Hayırlısı.

İşitme testi normal hastanelerdeki gibi mi yapılıyor acaba ?

ZAFERKEN daha önce bu durumu tecrübe ettiyseniz rica etsem bilgilendirir misiniz ?

ZAFERKEN daha önce bu durumu tecrübe ettiyseniz rica etsem bilgilendirir misiniz ?

Kekemeliğe kbb bakıyor. Özür oran cetvelini iyi inceleyin.

makinaci arkadaşım ben 4ay önce kekemelikten %20 aldım.Psikoloji doktoru verdi.Jalenin dünyasını okuttu.

ZAFERKEN teşekkür ederim değerli bilgilerin için.Sende olan kekemeliğin düzeyi ne derece ?Jale'nin Dünyasında kaç kere takıldın?Kelimeleri yada harfleri yutuyor musun yoksa sadece konuşma akıcılığında(kelimeleri uzatma veya tekrar etme) mı sorun var ?

Bilmiyorum.yanlız tek dikkat ettiğim konu doktor ağzıma doğru çok dikkatli baktı.yutmada oldu takılmada

ZAFERKEN.. Kardeş o jalenın dünyası adlı yazıyı sana kbb okutacaktı. psikiyatrının işi değil o. bak şöyle işliyor sistem. kekemelık ve tüm konuşma bozukluklarına kbb bakıyor. o size oran verıyor. daha sonra da bundan psikolojık olarak etkikendiğinize dair hastanedekı psikiyatrı kliniğine gidiyorsunuz. o da size oran verıyor. ama 6 aylık bi tedavi sonucunda verıyor. ben de 4 ay önce yüzde 28 aldım.

Üst Alt