Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var. Emeklilik için başvurdum. Reddedildi!?

MetEzel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
merhaba, işitmeden engelli emeklilik başvurusu yapmıştım, red gelmiş, sol 95db sağ 101db, mayısta izmir balçova sgk başvurusu yaptım, şehir hastanesine sevk ettiler, temmuzda heyete girdim, ağustosta ara karar çıktı, ege üniversitesi kbb sevk edildim, ağustos son haftası heyete girdim, o günden beri bekliyorum, bugün red kararını öğrendim, haftaya red belgesini alıp itiraz edeceğim.

@MetEzel,
şaşırıyorum ya normalde sizin engelli raporunuz varmıydı ?
var ise yüzde kaç almıştınız ?
normalde sgk tanı dosyasında hafif tanıya giriyorsunuz ama bu ara işitme de ret gelen cok var forumda.

@blowteam,
engelli raporum var, yüzde 52 olarak. benden düşük db olup emekli olanlar var, enteresan :)

@feramuz,
kbb sevk edildim, işitme testi, konuşma testi vb her şeyi tekrar istediler.

@MetEzel,
Biz de ablam için başvuru yaptık kendisi 60 yaşında ileri derecede konuşma ve duyma engelli sağır 100/72 sol 100/72 konuşma becerisi hiç yok raporu 52 orta dereceye giriyor 10 aydan beri 3 sefer Ara karar çıktı en sonki ara kararda işitme cihazı ile duyup duyamayacağı ameliyat ile düzelip düzelmeyeceği denge kaybı var mı yok mu ve konuşma düzeyi istendi hepsi ayrıntılı şekilde düzelmeyeceği ameliyatla düzelmeyeceği her şey yazıldığı hatta konuşma terapistine bile gittik oradan belge aldık hepsini kurala teslim ettik ağustosun birinde dosyası SGK kurumuna gidecekti sonucu bekliyoruz Hala bir numara yok ablamın ondan daha az engeli hatta az zda konuşan işitebilen kişiler bile emekli oldu sizin onaylanmasi gerekiyordu itirazda bulunun bulunabilirsiniz uğraştırmaktan başka bir şey yapmıyorlar

@mehmet-41,

geçmiş olsun sizlere, kimsenin hakkına girilmesin, emekler yenilmesin, hak eden hakkını alsın başka da bir şey demiyorum, haftaya kadar raporlarımı dosyalarımı toparlayıp itiraz edeceğim.

BSK'da iş güçü kaybı evrağı veya ara karar tekrar muayeneden sonra RED verildi işte SGK itiraz edip evrakları direk YSK gönderiyor oradan yaklaşık bekleme süresi 2 ile 3 ay sürüyor YSK sonuçlar geldi sizden muayene olması için tek hekim ara karar çıkarıyor heyete girmiyorsunuz muayene olup engel oranın kesin sonuç evrakları tekrar gönderiyor YSK inceleme alınacaktır 2 3 ay daha bekletiyor kesin sonuç çıkıyor %80 onay veriliyor %20 civarı da red veren oluyor YSK gelen sonuçları göre şimdiye kadar çok az RED veren olmuştur.

Sonuçları hemen çıkmıyor 1 yıldır bekleyenler var sistem çok yavaş ileriyor

Merhabalar arkadaşlar forumda son zamanlarda SGK tanıda işitme engelli olup ret gelen arkadaşlar olduğu anlaşılıyor.
bu yıl emekli olmuş olup işitme engelli olan arkadaşlar var mıdır ? süreç nasıl ilerledi yardımcı olabilirseniz sevinirim.

SGK Hastalık Listesi'ne göre aranan işitme sınırlarında olmasına rağmen emekliliğin reddedilmesi de, ne bileyim, allah kahretsin bunları!

@blowteam,
İşitmede de çok çok zor emekli eder oldular. Sadece birkaç kişi biliyorum işitmeden emekli olabilen. Gerisi hep red, yeniden hastane, kontrol...

@OturanBoğa,
gerçekten yazıklar olsun yani anlamış değilim ben bunlardan hiç bir şey sanırım burada cerrahi müdaheleye bakmaya başladılar oda büyük ihtimalle koklear implant olması vs gerekiyor ki etsinler anlaşılan.

YaW belki kafatasımı delmek istemiyorum. Koklear implant olmaya zorlamak mantıksızlığın yanında zalimce de bir karar. Bu kararları almalarının gerekçesini bilsek ona göre yorum yapacağız da bu saçmalığın nedenlerini de bilmiyoruz.

Üst Alt