Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım ile hangi oranda rapor verilir?

Narmanya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Ben bir konuda bilgi almak istiyorum.
Ben sağ kulak 90/72 sağ kulak 68/55 işitme kaybı oaln biriyim fakat 6 önce heyete girdim %32 engel raporu geldi sonrasında geçen hafta engelli ehliyeti için heyete girdim engelli ehliyeti verildi. Acaba şimdi heyete girsem%40 engelli raporu alabilir miyim

@Narmanya, Engelli ehliyetinin verilmiş olması engelli raporunda ki oranı arttırmaz.

İşitme kaybın aynı derecede çıkarsa muhtemelen aynı oranı alırsın.

İşitme kaybında ilerleme veya başka bir hastalığın daha oluşmuşsa oranın ancak o şekilde yükselebilir.

@BnymnYldz, sanırım yanlış ifade ettim 6 ay öncesinde heyete girdim ve rapor sağ kulak 52/49 sol kulak 76/52 geldi ve %32 engel raporu verildi şimdi ise gecen hafta ehliyet için girdiğimde oran sağ kulak 68/55 sol kulak ise 90/65 geldi ve engelli ehliyet verildi acaba heyete girersem oran yükselir mi yahut engelli raporu alabilir miyim

Yazdığınız şekilde bir işitme kaybı olmaz sağ tek değerdir sol tek değer. Farklı şeyleri farklı şekillerde yazıyorsunuz. Kemik ölçümü olabilir, rahatsız edici ses düzeyi olabilir yazdıklarınız ama neyi yazdığınız belli değil. Mesela 95 sağ 65 sol ise ezberden söylemek tam doğru olmasa da %40 ı geçmesi lazım ama 68/55 sol 90/65 sağ kayıp diye bir şey olmaz.

@HuYSuz79,

Belki de haklısın ben Sadce bana verilen odyometri test sonucunda yazan ibareyi aynen paylaştım Sadce merak ettiğim KBB Dr test sonucuna baktı oran yüksek dedi bende açıkcası bilmediğim için burda bilgi edinmek istedim

Hava yolundaki değerleri yazın orada yan yana iki değer vardır sağ sol olarak yada iki raporuda fotoğraf olarak okunacak şekilde paylaşırsanız fark yok mu dediğiniz kadar bakılabilir. Ben 2-3 saat olmayacağım ama başka bir arkadaş yada gelince ben söyleyebilirim.

kardeşim sen doktora sormuyon mu benim değerim nasıl diye , insan kendi kulağından bilir onu , hiç duymayanların oranı yüksek oluyor , ayrıca sağırlığın sebebi ne önemli olan o , insan durduk yere sağır vs olmaz

Verilen değerler İsitme kaybı kemik kaybı ve konuşmayı ayırt etme ise 72/50 72/50 olursa iki kulak ortalama 40 gelir senin su durum biraz ince hesap istiyor Hz araliklarindaki İsitme kaybını paylaşırsan belki arkadaşlar yardımcı olabilir benim fikrim öngörü

@Manemm,

Arkadaşlar Dr verdiği odyometri testi war ama buraya nasıl atacam bilmiyorum ya

Daha önceki raporda duyma kaybı yüksek olan tek kulaktan oran verilmiş gibi daha önce aldığınız raporunuza itiraz ederek ehliyet için sağlık raporu aldığınız hastaneye başvurun oranın arttığını düşünüyorsanız.

Üst Alt