Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı ve hipertansiyon hastası kişi hangi sınıf ehliyet alır?

KYUZA

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
B sınıfı ehliyet almak istiyorum,%35 işitme kaybım %10 hipertansiyon rahatsızlıgım var,ortalama %42 raporum var 2014 tarihli.ehliyet alırken nasıl bir yol izlemeliyim ayrı bi ehliyetmi verilir,yoksa normal vatandas gibimi alacagız,ve ücretlendirmelerde bi farkımız varmıdır varsa nekadra maal oluyor ehliyet almak acaba...?

Raporunu sürücü kursuna götür onlar sana gerekli yönlendirmeyi yapar.
Engelli, normal ehliyet alımlarında fiyat farkı yok. Her iki şekilde de aynı fiyata alabilirsin.
Bazı sürücü kursları azda olsa indirim yapar, önemli olan emniyete vereceğin para. B sınıfı aşşağı yukarı 750-1000 TL arasına alabilirsin.

işitme kaybı olan engelliler indirimden faydalanıp engelli aracı alamamaktadırlar.Sen en iyisi normal vatandaş gibi ehliyete başvur normal ehliyet al...

İşitme kaybı olanların ÖTV indiriminden yararlanamamaları bir adaletsizlik değil midir peki ?

sürücü yönetmeliği'nde "Kulak-burun-boğaz muayenesine ilişkin esaslar" maddesini inceleyin. İşitme yetisine dair değerlendirmeye göre B veya H sınıfı verilir.

H sınıfı ehliyet

H sınıfı ehliyeti olan '' işitme engelliler'' araç alırken ötv indiriminden yararlanabilirmi?

H sınıfı ehliyet varsa oran felan hiçbişey aranmaz deniyor,işitme engelli kişiler H sınıfı rapor alıyorda neden ÖTV indiriminden yararlanamıyor onu anlayamadım..gerçerktende var bi adaletsizlik ozaman böyleyse...

Ben anlamadım !! Madem işitme engellilere ÖTV inidirimi yoksa neden H sınıfı ehliyeti alsınlar k i..

Ehliyet

Sizce H sınıfı ehliyetmi yoksa B sınıfı ehliyetmi almak daha mantıklı olur (ikisinide alabiliyorum) (ötv indiriminden yararlanamıyorum..)

İndirimden yararlanamıyorsan ne işin var o zaman H sınıfı ile B sınıfı al rahat rahat her istediğin otomobili kullan kardeşim.(bence)

Bencede b sınıfı al hiç uğraşma elleme tutar h alırsın bu sefer indirim yok tek araç alıp ona bağlı kalırsın b al

Üst Alt