Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Rapor B sınıfı değil de H sınıfı olarak verilirse ne olacak?

Kserhat34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler
Ben işitme engelliyim sürücü kursundan B sınıfı ehliyet için tüm sınavları geçtim ve dosyayı emniyete götürdüm. Ehliyeti vermedi sağlık raporunu özelden almıştım kabul etmedi. Git devlet hastanesinden ehliyet raporu al dedi. Şimdi sorum şu;
Heyet bana
1)işitme cihazi ile B sınıfı ehliyet alabilir ve ticari araç kullanamaz raporu verebilir.
2)H sınıfı ehliyet alabilir ve ticari araç kullanamaz raporu verebilir.
Eğerki 2nci şıkkı uygun görürse heyet ben ne yapcam dosya B sınıfına göre ayarlandı.

Kserhat34

Eğer işitme sınırı sürücü yönetmeliği'Nde belirtilene uygunsa, B sınıfı alma hakkı vardır. B sınıfı ile ticari olmamak koşuluyla araç kullanma yetkili verilebilir.

Ama aslında özel hastane raporları da geçerlidir. Bu konuda oradaki memur gereksiz bir dayatma yapmış. Ben olsam amirine çıkar ve durumu izah ederim.

Bende aynen özel hastane raporu kanunen geçerlidir dedim fakat verdiği cevapta KBB kaşesi ve imzası yok senin kulakların duymuyor olmalı dedi. Ve sağlık kurulu raporu getir dedi bende rapor 300tl veremem dedim. O zaman sağlık ocağı veya poliniklerden tek hekim yada 3 hekim raporu al dedi. Bende pazartesi randevu aldım sağlık ocağına beni KBB doktoruna sevk eder inşallah onay kağıdını aile hekimine veririm raporu alırım.

Merhaba
Bende H sınıfı ehliyete sahibim 2010 yılında aldım işitme engelinden dolayı. Ama inan b sınıfı ehliyet ile herhangi bir fark yok. Ticari olmamak koşulu ile her aracı sürebilirsin. Sadece sürdüğün aracın arka camında işitme engelli olduğunu belli eden sticker yaptırman gerek. Hepsi bu kadar. Bunu sorun etmenize bile gerek yok keyifli sürüşler

Kserhat34 Bence Hastanede rapor ile uğraşmak yerine ilçe ilçe gezin illaki ehliyeti verecek memur bulursunuz. Nasıl olsa aynı il sınırları içerisinde bulunan her ilçe emniyetten ehliyet alabiliyorsunuz.

Dosyayı aldı işleme soktu.Ehliyetin hazır dedi sen rapor getir al belgeni dedi. H sınıfı alır raporu getirirsem ne olacak dedim B sınıfı sertifikan yanar baştan kursa kayıt yaptırırsın dedi(sanmıyorum öyle olacağını çünkü b sınıfı sertifikayı h sınıfı sertifikaya sürücü kursunda sadece direksiyon sınavına girerek sahip olabilirim sanırım serfika yanma işi meb ile alakalı dimi) bende tek hekim raporu alana kadar beklerim nede olsa 1 ocaktan sonra h sınıfı raporu verilmeyecek. Kulaklarım allaha sukur odadan odaya duyuyor ancak anlamıyor sesi tiz sesleri duymuyor.

Üst Alt