Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Araca sticker yapıştırmazsam ceza alır mıyım?

sagcan1984

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar değerli arkadaşlarım bilindiği gibi engellilere h sınıfı ehliyet veriliyordu yaklaşık 2 ,5 ay önce bu ehliyeti aldım işitme engelliyim sadece sağ kulağım koklear implant ile duyuyor özür oranım %50 başkasına ait aracı kullanırken ibare takmazsam çevirmede olursa ceza yazılır mı ? ayrıca artık ibarelerde kalkacakmı bilen var ise cevaplarsa sevinirim sevgi ve saygılarımla .

Ben de işitme engelliyim başkalarının arabasını da kullanıyorum ama hiç takmadım sticker, çevirmeyende yakalandım bir defa polis bir şey demedi.

2 defa aşırı hız 1 defa da rutin kontrolde polie denk geldim. ne sticker'e bakıldı nede ehliyete.

Yasal olarak stikır olması lazım. Cama yapıştırmadan arka tarafa iliştirin dursun. Risk almaya gerek yok

İki defa farklı tarihlerde stricker yüzünden ceza yedim. Defelarca yakalandım bu başka ama yinede belirttiğim gibi bu stricker yüzünden 2 defa ceza yedim. 77 lira cezaya vereceğime benzine vereyim daha iyi diye takıyorum oturanboğanın uyardığı gibi ihtimallere gelmez.

sticker hakkında...

arkadaşlar benim h sınıfı ehliyetim var işitme engelliyim bu ehliyetle kendi aracımı kullanırken yada başkasının aracını kullanırken sticker olmadan polis çevirmesine yakalanırsam problem olur mu ayrıca kendi aracıma sticker yapıştırırsam ruhsata işlememe gerek var mı

Devletin paraya ihtiyacı var her halde 2 tane radar cezası geldi bunu da yazsınlar ödeyelim ...:)

B sürücü ehliyeti olup ta işitme engelli olan birinin de sticker takma zorunluluğu var mı?

İşitme engelli olup ötv den muaf araç alan var mı?

Hayır, işitmeengelliler ÖTV'siz araç alamaz.

Bülent abim anladım o zaman tak çıkar sticker olurmu ablamın nissan micra otomatik vitesli aracı var benim ise h sınıfı ehliyetim var ehliyetimde özel tertibatlı yazmıyor sadece otomobil işitme engelli yazıyor bu durumda stickeri örnek olarak bilgisayardan yada matbaadan renkli çıkarıp tak çıkar şeklinde araca takıp kullanırsam sorun olurmu ayrıca ruhsatada işlemeden araba benim değil zaten tak çıkar sticker geçerli olurmu ?cevabınız için şimdiden teşekkürler

işitme engelli insanlar araçlarının camlarına bunu yapıştırmak istemiyorlarsa bunu da anlamak lazım... Zorunlu yapıştırtmak ta pek mantıklı değil bu durumda... Plakadaki engelli işaretine benzer bir durum söz konusu ancak bir farkla; sanırım bu işaret ile diğer sürücüler işitme engelli şoförünün duyamayacağı ile ilgili uyarılmak ve daha dikkatli olmaları isteniyor...

twilight;

Hayır yok.
B snıfı zaten kaybı belli bir desibele kadar olanlara veriliyor.Ancak ticari araç kullanamaz ibaresi olur ehliyette.

stıcker hakkında...

arkadaşlar başkasına ait arabaya tak çıkar işitme engelli stickeri yapıştırılıpta kullanılabilir mi ?? trafikte polis vara sorun olurmu ?:confused:

sorun olmaz sadece binek otomobil olması gerekli ticari arac kullanamazsın yani işitme engelli logosunu takarak istediğin kişinin aracını kullanabilirsin

Üst Alt