Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. %46 raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
sayın genel yayın yönetmeni ve sevgili oturan boğa abim % 46 raporum var benim ben bu %46 raporla ötv siz araç alabilirmiyim saygılar

İlker arkadaşımın dediği gibi alamazsınız.

niye alamaz devlet yardım etmeli ama dğeil mi zararamı uğrar devlet

Valla devlete çok şey söylüyoruz ama dinlemiyor bizi ne yapalım.
Biz kanunlara, yönetmeliklere göre olanı söylüyoruz. Alamaz.....
Almaması lazım demiyoruz yani yönetmelikler alınamayacağını söylüyor diyoruz.

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için cok teşekkürler ederim burada herkesin cumhuriyet bayramını kutlar esenilkler dilerim

Rica ederiz, teşekkürler seninde bayramın kutlu olsun.

Raporla alaksı varmı acaba?
Benımde %52 raporum var. İşitme engelliyim ötvsiz araç alamazmıyım !

Başka bir yerde anlatamadığımız arkadaş için yazdığım cevabı genel olarak anlaşılması için burayada kopyaladım.

Kendimde işitme engelli olarak söylüyorum, ne sınıfı ehliyetine sahip olursan ol yani ister B ister H sınıfı olsun, özürün-engelin yüzdesi ister %1 ister %1000 olsun, ister sıfır ister 2.el, ister alırken ister satarken, ister 1 TL'lik ister 100 bin euro'luk araç olsun yani ne yaparsan yap işitme engelli olarak kesinlikle ve hiç bir şekilde ister ÖTV'den ister MTV'den işitme engellilere özel bir durum yok.
Daha da kısaca şunu söyleyeyim raporlu olarak işitme engelli olarak Araç alırken kesinlike engelli değilizzzzzzz...
Bilmem anlatabildim mi? :)

sn. bulnes. Çok güzel anlatabildiniz teşekkür ederim.
Evet araç alırken kesinlikle engelli değiliz. Ama başka şeylere gelince engelliyiz.

o degil de mesela işitme cihazı alırken de engelli degiliz, ne iş ?

ötevesiz arac alımı

selam arkadaşlar size bir sorum olacak cevap yazarsanız sevinirim ben kulaktan %46 özür raporum ve vergi indiriminden faydalanıyorum ne şekilde ötevesiz 0 arac alabilirim bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar......

Ortopedik engeliniz bulunmadığı sürece ve bu ortopedik engel aracı hareket ettirici tertibata uygun (gaz fren debriyaj ve vites) olmadığı sürece ötv'siz arac almanız mümkün değilldir. raporun %1 ve ya %89 olmasının hiçbir önemi yoktur.

selam arkadaşlar size bir sorum olacak cevap yazarsanız sevinirim ben kulaktan %46 özür oranım ve opere lomber disk hernisi bel ağrısı yakınmasındanda %10 raporum ve vergi indiriminden faydalanıyorum ne şekilde ötevesiz 0 arac alabilirim bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar......

Bel ağrınız bacaklarınızda kısıtlılığa yol açmıyorsa ÖTV-MTV'den muaf olamazsınız....

bu konuyla ilgili verilmiş bir kanun teklifi var ama halen komisyonda bekletiliyor ne hikmetse be ilgili mercilere mail yoluyla ulaştım cevap bekliyorum kanun teklifini veren sayın m. akifcelebi millet vekilimize bizzat yazdım işitme engellilerinde ötv ve mtv den yaralanmaları konusunda verdiği cevap konun üzerinde duracağını bir süre sonra konuyu genel kurulda konuşacağını yazdı biz işitme engellilerin de ötv ve mtv den yararlanması yakındır

Üst Alt