Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler ÖTV indirimi ve araçta bulunması zorunlu stikır..?

muneza

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar öncelik le işitme engeliyim P raporum var B sınıfı ehliyet aldım kendi isteğim ile Zorla H aldıracaklardı .. Şimdi H ehliyeti aldırcam Ötv muafiyetinden yararlanabilmemiz için TBMM inden Kanun geçti işitme engelliler yararlanamıyor diye .. H ehliyeti alırsam Sticker zorunlumu ? Arabayı benden başkası kullanabilirmi ? Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim

Şuradan sorularınızın cevabını bulabilirsiniz:

araba'yı senden başkası kullanamaz Sticker kullanılması zorunlu

Bazı arkdaşlar ötv muafiyetinden yararlanamaz diyor bir öyle diyor Kafam karıştı. :confused:

İşitme engelliler ÖTV ve MTV vergi indiriminden faydalanamazlar. Aracınızın arka camında Stikır kullanma zorunluluğunuz var..

Tbmm işitme engeliler için bir kanun geçmişti %42 rapor alan yararlanıyor işitme engeliler yararlanamıyor haksızlık ya .. Ben sticker kullanmıyorum kaç kere polis çevirdi birşey demedi. Ehliyetim B ticari araç kullanamaz yazıyor

Bacıbey;

işitme engellisiyim H sınıfı ehliyet alıcam bana ÖTV indirim li araç alabilirsin dediler.

merak ettiğim H sınıfı ehliyet li başkasının aracını kullanabilir mi ?

Bacıbey;

doktorlar ve gittiğim kurs söylemişti.

Gökhan,
O kanun geçmedi daha komisyonda görüşülüyor

hala komisyonda görüşülüyor bi çıkmadı alalım arkadaş

sercan işitme engellilerin aldığı araçlar ÖTV ve KDV muafiyeti olmadığından normal plakalı ve yıllık vergilerinini tıkır tıkır ödediğinden sticker taktığın tüm araçları kullanabılırsın.1992 yılından bu yana sayısız araba değiştirdim.ruhsatklarında herhangi bir kısıtlayıcı ibare yok.normal araba ruhsatı gibi..

Sıfır km araç için Taksicinin bile aldığı vergi indirimini biz işitme engelliler alamiyoruz yakın zaman da dusuk model sıfır araca da vergi alınmazsa hiç sasirmam

Üst Alt