Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başladığımda sağlıklıydım daha sonra engelli oldum. Çalışma koşullarım için ne yapmalıyım?

blowteam

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Merhaba Arkadaşlar,
Bir kamu bankasında çalışmaktayım 8 yılım doldu sağlıklı olarak girdiğim kurumda maalesef ki geçirdiğim rahatsızlıktan ötürü işitme engelli oldum. % 52 engelli raporu aldım.
burada yapmam gereken nedir benim. yol gösteren olabilir mi başına gelmiş olan var mı?
kuruma engelli olduğumu bilindirip engelli kadroya mı almasını söylemeliyim ?
birim değişikliği talebinde bulunabilir miyim kurumumdan öyle bir hakkım var mı?
yada kurum beni işten çıkarır mı bundan kaynaklı kafam da çok soru işareti var maalesef..

Arkadaşım kamu %4 özel sektör %3 engelli çalıştırmak zorunda. Engel durumundan dolayı sana bir sıkıntı çıkaracaklarını sanmam sonuçta sen çalışırken engelli oldun. Aldığın sağlık kurulu raporunda çalıştırılamayacağın alanlar yazar. Sonuçta o rapor ile sana uygun olan işler verilmesini de talep edebilirsin. Son tahlilde Kurumun personel müdürlüğünden bilgi alman daha sağlıklı olur çünkü bu gibi durumlar için kendi iç mevzuatları da olabiliyor.

Üst Alt