Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alıyorum. Emeklilik şartlarım nelerdir

(diE)

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

15 Sene önce iş kazası geçirdim sağ elim 4 parmağımı kaybettim 5. parmağımda % 80 % 90 derece civarında iş göremez durumda. o gün ki şartlarda tazminat davası açtık iş yerine ve 30.000 TL tazminat kazandık devlet bu tazminatin 25.000 TL gibi bir rakamına el koydu ve o parayle beni malülen emekli yaptı.
ben her ay 1056.00 TL malülen emeklilik maaşı alıyorum.

şimdi sorum şu..

1- 3. Derece engelliyim oran % 51,30 civarı. 3. derece engelliler kategorisine giriyor ve SGK'dan emekli olması için 06.08.1997 - 05.08.2005 arası sigorta girişi olanlar 18. Yıl 4080 iş gününde emekli oluyorlar

2- benim sigorta giriş tarihim 01.01.1999 ve prim gün sayım 1.229 yani 2851 iş günüm kalıyor?

3- bu gün sayısını doldurunca SGK'dan emekli olacağım. o zaman hem malülen emekli maaşını almaya devam edebilir miyim? yani çift maaş almaya devam edebilir miyim? yoksa maaşlarımdan bir tanesi kesilir mi?

yardımcı olabilir misiniz?

teşekkür ederim.

Kesilmemesi lazım çünkü o sana iş kazasından bağlandı saygılar 5306959919 yücel

malulen emekli biri çalışırsa maluliyet ortadan kalkmaz mı? işe girersen malulen emekli maaşı alamazsın sanırım. ama sürekli iş göremezlik maaşı alıyorsan hem de çalışabilirsin. emekliliğin gelincede emekli maaşı ve sürekli iş görmezlik maaşının hangisi yüksekse onu alır ve diğerininde yarısını alırsın diye okumuştum.

iş göremezlik maaşı olması lazım tam teferruatını bilmiyorum.

merhaba malulen emekli olursanız iki maaş alırsınız bunlardan çok olanın tamamını az olan maaşın yarısını alırsınız

Lokman arkadşaımızın yazdığı gibidir...

eyvallah dostlar teşekkür ederim.

Üst Alt