Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası geçirdim. Emeklilik şartlarım nelerdir?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar,

ben iş kazası geçirdim ve sağ elimden 4. ve 5.parmağımı eklemden tamamen kaybetim,
18 yıllık sigortam ve 4300 primim var. sakatlık oranım daha belirlenmedi, şeker hastalığım da var. yüzde 40ı geçebiilir miyim,

ayrıca işveren şikayetçi olduğuğum için işten de çıkarttı ceza mahkemesi devam ediyo tazminat davası açtığımda ne kadar tazminat alabilirim,

yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla

Parmaklar ve şeker hastalığı için hangi oranların verileceğini bulup sonra bu oranları Balthazar formülü ile toplayacaksınız. Çıkan sonuç %40 ve üzeri olursa ve o rapora karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi alırsanız (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html), erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Ne zaman emekli olabileceğinize dair tablo:

2008_oncesi.PNG

Ayrıca iş kazası nedeiyle Sürekli işgöremezlik geliri de alacaksınız. Bunun için sigorta müdürlüğünün görevlendirdiği bir müfettişin iş kazasına dair tespit yapması gerek...
Diabet için:
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40
Parmak için:

ust_ekstremite_amputasyonu.png

İş kazası sonucu sağ elimden 4. ve 5. parmaklarımı kaybettim. %10 oran verdiler?!

arkadaşlar iş kazası sonucu sağ elimden 4 ve5. parmaklarımı kaybettim
hastanede doktorun verdiği oran toplam % 10. Bundan sonra nasıl çalışır hayatını nasıl idame ettirir hiç bi düşüncesi yok,söylermisiniz başka türkiye var mı adaleti keskin kılıç gigi işleyen başka bi türkiye varsa bana orada iş bulsunlar...şahin karabük

safran_sahin;
Çok üzüldüm şahin kardeş:(
İş kazası kusuru kimde sizde mi işverende mi?

bende tşk edrim fatih kardeş..
takdirat böyleymiş,1.derece bilirkişi raporuna göre işveren kusurlu

Öncelikle geçmiş olsun. Üzücü bir durum.

Ama siz ne gibi bir oran bekliyorsunuz? İşaret ve başparmak dışındaki parmak kayıpları elin fonksiyonlarını neredeyse hiç etkilemez. Eskiden yaptığınız her şeyi yine yapabilirsiniz. Yasa da bunu dikkate alıyor.

Ayrıca işverenden tazminat alma hakkınız da mevcuttur.

tazminat davası devam ediyo..

evet yasalara göre oran %10 diğer hastalıklardan da % 50 civarında alırım da çalışmadan sevk yaparlar mı acaba

Allah yar ve yardımcınız olsun şahin kardeş.
Benim bir arkadaşım vardı.İşaret -orta parmak-yüzük parmağı yok geri kalan 2 parmağı vardı. %30 vermişlerdi ki oda çok üzülüyordu.

selam bülent abi benim öğrenmek istediğim malülen nasıl emekli olabilirim,şu an çalışmıyorum sigorta başlangıcım 1993 ve 4465 primim var,bi iş kazası sonucu iki parmağım ampüte vede şeker hastasıyım,malülen emekli olabilirmiyim ve nasıl başvurmam gerekiyo,beni aydınlatırsanız çok bahtiyar olacağım ve buradaki tüm engelli arkadaşlarımın geçmiş bayramlarını kutluyorum...şahin...........k

Üstteki mesajımda emekliliğinize dair bilgiler yer alıyor. Anlamadığınız yer neresidir?

slm bülent abi,anlamadığım nokta malülen emeklilikte defterdarlıktan mı yoksa nasıl başlangıç yapacağım şartları nelerdir,aydınlatırsanız çok sevineceğim saygılarımla..

selam bende 2010 da iş kazası geçirdim ve 2 parmağımı kaybettim,mevzuat değişti özür oranından sonra hastaneye sevkedecekler ve işgöremezlik maaşı bağlanacak diyorlar ama 1.5 yıl oldu daha herhangi aşama yok,sgk daki memurlar biz seni çağıracaz uzun süre beklemen gerekiyo diyolar,acaba sistemden nasıl takip edecem.e devlet şifrem var saygılarımla...

Toplamda %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi alırsanız, yukarıdaki tabloda belirtildiği şekilde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

Önce vergi indirimi için defterdarlığa başvurmalısınız. O hakkı elde ettikten sonra, diğer şartlar oluştuğunda emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız...

_____
Sürekli iş göremezlik geliri bağlamması ne den bu kadar uzun sürdü ki. Bence BİMER'e yaz ve hem durumu öğren hem de gecikmeden dolayoı şikayetçi ol

arkadaşlar emekli maaşı bağlamada özür oranı önemli mi?benim yüzde 68 özürüm var 4489 primim var
acaba ne kadar emekli maaşı bağlanır bilgi verirseniz çok sevinirim,sigorta başlangıcım 1993 asgari ücretin üzerinde maaşım vardı. saygılarımla..

iş kazası olduğu için sürekli iş göremez ödeniğini al önce.

süreli rapor

arkadaşlar benim 01 06 2012 de eksikleri tamamlayıp gönderdiğim raporumun sonucunu bugün ankara ya tlf ederek öğrendim,bir yıl sonraya kontrol vererek onaylamışlar,ben hemen emekliliğe başvuracam ama bir yıl sonra tekrar mı rapor alıp ankaraya gönderecem,psikiyatriden de oran aldığım için mi kontrol verdiler acaba kafam iyice karışık,yüzde altmışsekizle aynen onaylamışlar ama süreli olması üzdü açıkçası..böyle arkadaşlar var mı paylaşırsanız çok sevinirim saygılarımla.......

Bu karışık bir konu... Emeklilik başvurusunda bulun ve emekli ol. Emekli olurken sgk'ya "vergi indirim hakkım 1 yıl süreli verilmiş. Bu süre sonunda emekliliğim açısından sgk'da yapmam gereken bir şey olacak mı" diye sor. Büyük olasılıkla onlar "maliye'nin kontrol muayenesi bizi bağlamaz. emeklilik kararında biz bir kontrol muayenesi istemezsek, emeklilik açısından sizin maliye ile ne yaptığınızın bizim için hiç bir önemi yok" diyeceklerdir...

İşin için epsikolojik duruma dair oran girdi mi, raporu illa ki süreli veriyorlar. Mümkünse psikoloji konusunu rapora hiç bulaştırmamak lazım.

Not: Altını çizeyim, sürekli iş göremezlik geliridnden değil, erken Yaşlılık aylığından bahsediyorum

çok tşk ederim bülent abi,keşke psikiyatryi bulaştırmasaydım sadece tip bir diyabet yetiyordu ama hayırlısı artık bir yıl sonra uğraşmam ..sürekli işgöremezlik için için bimere şikayet dilekçesi yazdım cevap geldi takip ediyoruz diye 2 yıl oldu sgk dan herhangi bi çağrı gelmedi,gidip sorduğumda daha öncelikli olanlar varmış daha sonra sıra gelecekmiş,bi adamını filan bulsam öne alma şansım olur mu acaba?

Kurum içinde işler maalesef çok çok yavaş işliyor.

Türkiye'de adamını bulsan, yarın emekli olman bile mümkün! :)

emeklilik kontrolü(çok acil)

saygıdeğer engelli arkadaşlarım,bugün 2.defa emeklilik kontrolu için sevk alıp tabiri caizse işkenceya maruz kaldım.emekliğimde kontrol gerektiren psikiyatri harici tüm drları dolaştım ve şu oranları aldım.ortopedi geçen yılla aynı yüzde 9.dahiliye tip1 diyabet hastası olduğum halde 2 yıldır yüzde 40 aldığım halde bugünkü dr. çok zorluk çıkardı yüzde 30 + hiperrtansiyonda yüzde on verdi yarın en son psikiyatriye girip öğleden sonra heyete girecem,endişem toplamda yüzde 49 olan puanım ne kadar düşer ve psikiyatriden hiç puan almadan yüzde 40 ı geçebilirmiyim arkadaşlar..emeklilikte 3. yılım ama hersene bu psikiyatri yüzünden kontrol..birde polis öğrencilerin akını var hastaneler inanın bugün çok zor bi gündü,benim gibi kontrolü olanlara sabirlar diliyorum...topladığım yüzde 49 puan çarpılmayla düşüyomuş bilen arkadaşalr varsa balthazarmıdır çok tşkler ediyorum saygılarımla......

acele işe sabi karışır :D çok muammalı konuşmuşunuz saçlarını yoldurur bu soru insanın ama dönecekler size bilenler hiç merak etmeyin:D

iki ayağın bi pabuca sıkışması gibi bişey:) aslında karmaşık gibi olan durumun özeti,bu 3. kontrolüm çok zorlu geçti topladığım 49 puan baltazara göre kaç eder ? harika bi soru dimi ;) lisede benim bölüm edebiyattı.saygılar....

Süper yazmışsın, hiç bir şey anlamadım! :):)

Üst Alt