Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası aylığı alırken ve malülen emeklilik de mümkün mü?

ahmet071

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm işkazası ve malulen emekli olan varmı ben işkazasından emekliyim malulen emekli de olabilirmiyim

Elbette! Aynı anda hem iş kazası nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alabilirsin, hem de malulen emekli olup malulen emekli maaşı. Yalnız, aynı anda ikisini de hak ettiğinde, içlerinden fazla olanın tamamını, az olanın yarısını alırsın.

1800 gün sigorta primin tamamsa, hemen malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsin. Unutma:
1- Prim günün eksikse ve askerlik yapmışsan, o süreyi borçlanığ primlerini 1800'e tamamlayabilirsin.

2- Maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğun sgk kayıtlarında yer aldığı için, malulen emeklilik talebinde bulunduğunda senden ayrıca bir rapor istemeyecekler: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

teşekür ederim emekli oldum allah razı olsun kolay gelsin

slm ben iş kazası sonucu bir iş kazasından biride malül olmak üzere iki emekli oldum benim prim gün sayım 1823 gün doğum tarihim 1982 sigorta başlangıcım 2000 yılı ikinci emekli aylığına bağlanan miktar 401 tl bu rakam doğrumudur benim raporum yüzde97 dir iş kazası aylıığım son aldığım maaş 1199 tl dir ikinci emekilik maaşımın hesaplanması doğrumudur benim gibi emekli olan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırsalar memnun olurum hepinizden allah razı olsun
bu aarada gelirimi küçümsemiyorum allah devletime daha çok versin ALLAH RAZI OLSUN herkeze cevaplar için şimdiden teşekür ederim

401 lira asıl maaşın değil aslında malulen emekliliğide hak ettiğinde çok olan ücretin tamamı diğer maaşının yarısı bağlanır yani tutar bu şekilde doğru oluyor. hayırlı olsun güle güle harca

Üst Alt