Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş hayatına SSK'lı başlayıp sonra kamu hizmetlisi olan engelli nasıl emekli olur?

iceman

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2003 yilinda sskli olarak ise basladim.%51 vergi indirimim var.19 yil 4250 gun lazim.gunumu doldurdum yilima 2 yil kaldi.iskurdan kamuya yardimci hizmetlere basvurdum,suan guvenlik sorusturmaindayim.sorum 17 yil sskli 4A li calisip 2 yil memur olarak calisirsam yine emekli olabilirmiyim.yoksa sskli 4A li olarak mi calismaya devam etmeliyim?lutfen bilen cvp versin.

iceman

Önceki çalıştığın günleri saydiriyorsun galiba son çalıştığın yerden de emekli oluyorsun. Bunun net detayını SGK dan öğren buradan gelen cevaplara güvenme.

Tapatalk kullanılarak gönderildi

iceman

Son 2520 primin fazlası (yani 1261) hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir. Eğer kamuda 1260 günden az çalışırsanız, emekliliğiniz ssk statüsünde olur

OturanBoğa cvp icin tskler.peki ben kamuda 5 yil kadar devam ettim sonra emeklilik kararina vardim.ssk nin istediklerini de doldurdum.kamuda ayri bir sart istiyorlar mi?

iceman

Memur statüsünde (4c) emeklilik söz konusu ise şartlar şu şekildedir:

Gün/Ay/2003 +

bagkur.PNG

Not: Prim gün sayısı olarak tüm primler hesaba dahil edilir.

OturanBoğa tabsiyeniz benim icin onrnli ne wvsiye edersiniz.ssk girisim.04.08.2003 %51 raporluyum 19 yil 4240 isteniyor.suan 17 yil 5400 gunum var.primim yuksek yattigi icin emekli maasim sgk nin sitesinde 1980 tl cikiyor.
1)Memur olursam kazancimin prime katkisi olurmu?
2)memurlugu secersem 17 yil ssk yilim sayilacak mi yoksa 18 yilda memurluk mu yapmam gerekiyor?
3)iskur uzerinden noter kurasiyla engelli kamu iscisi secildim guvenlik sorusturmasini bekliyorum.sorusturma ne kadar surer ?
4)maasim toplamda ne kadar olur?

2) ye cevap veriyorum, 17 yıl SSK yılınız MEMUR OLUP EMEKLİ OLDUĞUNUZDA TABİKİ HESAPLAMAYA KATILACAK. Memur olduktan sonra 1261 gün EMEKLİ SANDIĞI primleri ödenirse eğer Emekli Sandığından EMEKLİLİĞİ HAKEDERSİNİZ. Teşekkür Ederim.

Üst Alt