Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İmpulsivite (dürtüsel davranış) yaşayan var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
754
ALINTI BİLGİ : İmpulsivite , kişinin dürtülerini kontrol etmeden , düşünmeden ve plan yapmadan hareket etme eğilimi anlamına gelir.

-----------------------------

Bende bu olay , geçmişte çok para harcama ve aklıma eseni hemen yapma gibi durumlarda olurdu. :p Mesela otobüs durağında yanımda oturan , tanımadığım kişiyle gereksiz diyaloglara girerdim. Sizin memleket neresi vs ? Bir yere minibüs veya belediye otobüsüyle gitme imkanım varken ticari taksiye binerdim. Mağazaları dolaşıp ihtiyacım olmayan şeyler alırdım. Maddi olarak borçları sıfırladıktan sonra kendimi frenlemeyi başardım. Aynı hataları tekrarlamıyorum.

Bir de çok önceleri , birisiyle diyalog kurarken aklıma gelen cümleyi hemen söyle gibi tuhaf bir huyum var. Akıl süzgecinden geçirmeden konuşurdum Özel hayatımın detaylarına fazla girerdim. Bu sorunu da aştım sayılır. Artık otokontrol olarak iyi durumdayım. Herkese stabil ve remisyonda günler / yıllar dilerim.

Son düzenleme:
-Çok para harcama ,bipolar mani belirtisi. Abi yanlış teşhis mi acaba seninki :)

Bir yerde okumuştum, yaptığımız hatalardan birisi düşünüp davranmakmış, duyguları görmezden gelmekmiş. Bu anca acil bir durumda işe yararmış. Olması gereken önce hissetmek, sonra düşünmek sonra davranmakmış. Söylediklerini yapmıyorum, gereksiz para harcamak hariç. :D

@osmangazi, :D Yanlış teşhis midir ? sorusundan önce harcayacak param var. Önemli olan bu.

Zaten ben de eski zamanlardan bahsettim "Söylediklerini yapmıyorum" dediklerini ben de yapmıyorum

@osmangazi, abi, psikotik bozukluklar karisik salata gibidir. Sahsen bende anksiyete de var, depresyon da, mani de, okb de, sosyal fobi de. Teshisi dogrudur yani, bipolar olmasina gerek yok.

Ben de durtusel davranabiliyorum. Para harcama ve yeni fikirler dogrultusunda girisimcilik gibi.

@Samarra, "Yeni fikirler doğrultusunda girişimcilik'' derken ?

Ne gibi fikirler üretiyorsun ?

bende bir anda ihtiyacım olmayan şeyi almaya karar veriyorum ama bunun hastalık derecesinde olduğunu sanmıyorum.birşey yapmadan önce 40 kere düşünürüm ama gider düşünmediğim şeyi yaptıgımda olur :) ben sıfıra sıfır gittiğim için istesem de şu dönemlerde pek harcama yapamıyorum :)

@Descartes, mesela ahsap oymaciligi dedim, alisveris yaptim. Sirket kurup ticarete atilma fikirleri geldi aklima. Tespih yapmak icin onlarca boncuk satin aldim. Etamine basladim. Durtusel olarak hareket edip kendimi tuhafiyelerde buluyorum. :) Baska durtusel seyler yine vardir ama buyuk oranda yatistigi icin aklima gelmiyor. Acikogretimde bolum degisikligi yapiyorum mesela surekli ikinci universite basvurularinda.

Üst Alt