Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlle de malulen mi emekli olmalıyım?!

Turkogli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
2019’da çıkardığım raporum %54, 2024 Aralık’ta çıkardığım raporum %73.
2024’teki rapora psikiyatr de oran ekleni.
Sgk girişim 10 Eylül 2008. 4600 civarı sigorta primim var. Malulen emekli olmak istemiyorum. Başka bir seçeneğim var mı?

@Turkogli,

Oranların artık hiçbir önemi yok. Artık geçerli olan tek şey SGK hastalık listesi ve eğer SGK hastalık listesi’nde durumunuz ağır tanısı gerektiriyorsa evet malûlen emekli olmak dışında bir seçenek kalmadı.
Ama diyelim ki var olan hastalığımızın yani maluliyeti gerektiren hastalığımızın başlangıcının sigortalı olmadan önce olduğuna karar verirse SGK, o zaman malûlen emekli olamazsınız derler size, siz de dönüp, madem malulen emekli etmiyorsunuz, o halde beni yaşlılık emekliliğini sevk edin diyebilirsiniz. yani burada aslolan malûlen emekli olmaya mani bir durumun olup olmadığı. Bu kural size bir şans doğurabilir

@OturanBoğa Üstat merhaba, Benim de Ağır Uyku Apnesi Sendromundan %35 ve Sol gözümden göz tembelliği kaynaklı %80 oranında görme kaybıma bağlı olarak %10 oranım vardı iki hastalığı birleştirerek vergi indirimi almıştım; bu belge ile emekli olamadığımın farkındayım, SGK hastalık listesi 'ne göre Ağır Uyku Apnesi Sendromundan malulen emekli olabiliyorum(yaklaşık 3 yıldır cpap cihazı kullanıyorum.) Yasa'da 2008 öncesi ve sonrası işe girenlerle alakalı bir durum vardı tam anlayamadığım yer burası 2006 yılı Kasım ayı ilk işe giriş tarihim emekli olduktan sonra çalışabilir miyim?

Bir de malulen emeklilikte 5000 gün üzerinden emeklilik başvurusu yapılırsa bağlanan emekli maaşının daha yüksek olacağından bahsediliyor bu konu hakkında da bizi aydınlatır mısınız?

Son düzenleme:
Üst Alt