Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlkokul mezunu olup kura ile atanacaklar için prosedür nasıl olacak?

sezerer

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
12-23 Mayıs tarihleri arasında ben ilk aile ve Sosyal politikalar izmir Alsancak gidicem nasipse ilkoul mezunu olarak. Giderken fotoğraf ve engelli kimlik kartı ve Özür raporu (benim elimde kalmadı en sonuncuyu vergi indirimi için verdim yenisini çıkarta bilirmiyim.) Ordan bulundugum bölgenin liseysine gidip para yatırıp Şifremi alıcam liseden çıkıp eve gidip internetten kayıt mı yapıcam kura nasıl olucak bizmi intetten işaretli cez offffffff yav bir türlü anlamadım bilmem sizlerede anlata bildimmi yardımarınızı bekliyorun hem bu konuyu bilmesi gereken lerde görüp bilgilene bilir teşekkür ler.

kurradan işe başlayan arkadaşlardan yardım lütfen,aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne müracaattan ve ÖSYM den sonra sistem nasıl işliyor,kurra nerde ve nasıl çekiliyor,sonrasında tercih yapılıyormu,ne şekilde işe başlanıyor teşekkürler.

arkadaşlar,kura için hangi evraklar gerekiyor?

arkadaşlar konu ya vakıf arkadaşlardan bilgi bekliyoruz

evet yazın arkadaşlar bende bu konuyu takip ediyorum.

şem_i

galiba girince kendimiz yaşayıp,sonrada paylaşacağız :)

evet bende bu konu hakkında bilgi gelir burdan diye bekliyordum

ama galiba yaşayarak öğreneceğiz

ilköğretim mezunu arkadaşlar 12 mayıs 13 tarihlinde engel derecenizi gösteren rapor kimlik fotokopilerinizi vesikalık footoğraflarınız ve öğrenim belgenizle birlikte bulunduğunuz ilerdeki valilikler gidip ön kabul tahütnamesi imzalayacaksınız sonra bankaya para yatıracaksınız sonrada yatırdırğınız dekontla ösym merkezine gidip kaydınızı gerçeklerşt,receksiniz herkese kolay gelsin

gazel eminmisin
valilikmi yoksa bakanlıkmı ben bakanlık diye duymuştum da

aile ve sosyal yardım bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerinden ön kayıt alınacak,burdan sonraki işleyiş muamma,sonra kura nerde ve nasıl çekilecek,ankaradamı yoksa bağlı bulunulan illerdemi kuralar yapılıyor

Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 12 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak, 23 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir.

Adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

2014-EKPSS Kılavuzu, ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinden başvuru tarihinde yayımlanacaktır. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

murat 01;

sanırım öyle olacak:)...
ama haklarımızı bilip hakkımızı aramazsak temizlikdeyaptırırlar agır işlerde verirler hakkımızı arayalım derim:)

acaba tahmini kuraya kaç kişi katılır ve kura dan çıkan kaç kişi alınacak bilgisi olan varmı

Ekpss/2016 kura'ya basvuranlar...

Selam

Selamun aleykum sevgili arkadaşlar öncelikle geçmiş kandiliniz mubarek olsun
Benim bir kaç sorum olucak ben ekpss kura başvuru yaptım hayırlısı ile tercihi bekliyorum tercihten sonra eger kazanırsam. Kazanandan ne gibi belgeler istiyolar ben izmirde ikamet ediyorum izmirde kalırmıyım yoksa başka şehre
Mi gidecem yardımcı olurmusunuz...

2016 ekpss kura

Merhaba arkadaşlar osym nin internet sitesinden üyelik bilgilerimle kura başvurusunda bulundum daha sonra 15 tl ödemeyi de yaptım peki şimdi tercih mi yapacağım tercihler bölümüne baktığımda 2016 ekpss kura görünmüyor acaba tercih ler ne zamana açılır yada tercih yapmadan mı kura ile atanacağız yardımınız için teşekkürler

bugün kura için bende işe koyuldum sosyal çalışma müdürlüğü orta son tastiknamemi kabul etmedi gittim okul mudurune anlattim durumu sanki dünyayı kurtar dedik bin türlü şey anlatti çıkmaza sürdü işi arşive bakan yok ben tekim uzun sürer anlatiyoda anlatiyo yalvar yakar tamam dedi öğleden sonra gelin gittik aldik tastiknameyi osym kayıta gittik onlarda tastikname olmaz ilk okul mezunu olarak geciyon orta okulu bitirmediğine göre dediler ve okuldan bir yazı istememi söylediler şu tarihlerde ilk okulumuzdan mezun olmustur imzalı damgalı tekrar müdüre gittik. mudur nuh diyo peygamber demiyor. bu devletin resmi kurumudur benim imzamdır başka birşey yazıp veremem tastiknameden başka dedi kağıtları yırtacaktım arkadaş dedi yine osym ye gidelim ikna oldum ve gittik yine ordakilere mudur vermiyor dedik istediğiniz yazıyı bir tel açtılar mudure izah ettiler zar zor tamam demiş yarın gidecez almaya kısmetse :) aile sosyal çalışma mudurlugu neden tastiknameyi kabul edip kayıtlarımı yaptı peki dedim osym dekilere kac kez uyardik yollamayın diye demişler ama anlatamıyorlarmış. engelli vatandaşa resmen işkence 2 kez ilçe müdürlüğüne 3 kez okula 2 kezde osym ye gidip geldim bugun ve hala iş bitmedi bunları şikayet edeceğimiz yer neresi arkadaşlar ?

bende il müdürlüğüne gittim gerekli evrakları doldurtup imzalattılar sonra en yakın osym basvuru merkezine gönderdiler ama orda sorun cıktı tastikname kabul etmiyorlar orta son terk olarak tastiknamem var ilk okulu nerde bitirdiysen oranın mudurunden bir yazı istiyorlar şu tarihte burdan bezun olmustur diye sacmalık tam anlamıyla mudurden o kagidi bekliyoruz bugunde arsive bakan elaman bankaya gitmiş yarına kaldı bakacaz artık :)

Arkadaşlar liseyi açıktan okuyorum eğitim belgesi nerden alabilirim

Üst Alt