Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlkokul mezunları ehliyet alabilir mi?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evt ben araba almayı düşünüom kısmetse ama bunun için önce ehliyet şart tabi ama ilk okul mezunuyum geçen sene bi kanunla ilk okul mezunlarının ehliyet alması yasaklandı yeni kanun çıkcakmış ve artık ilk okul mezunlarıda ehliyet alabilecekmiş acaba kanun ne zaman çıkar bu arada benim piskolojik bi rahatsızlıım var ehliyet almama engel olabilirmi sürücü kursuna sordum engel olmaz dediler bu konudada yorumları alalım

H sınıfı ehliyet alanlar ilk okul diploması ile ehliyet alabiliyor

o konuda bilgim yok ama b sınıfı ehliyet için soruom daha çok h sınıfı olunca ne tür araçlar kullanabiliriz acaba engelli türü araçlarmı içindi o tam hatırlamıomda

H Sınıfı Ehliyet
2918 sayılı Trafik Kanununa göre H sınıfı ehliyet alabilmek için en az 17 yaşını bitirip 18'den gün almak gerekmektedir.

Şu andaki yönetmeliğe göre en az İlkokul diploması sahibi olmak gerekli.
H sürücü belgesi ile Kendi sınıfına ait araç kullanılabilmektedir.

H sınıfı sürücü belgesi alacaklar Trafik ve İlkyardım derslerinden teorik sınava ve direksiyon sınavına tabi tutulurlar

"B, C D, E'" sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birisi bulunan ancak sağlık şartlarında sonradan meydana gelen değişikliklerden dolayı "H" sınıfı sürücü olur" sağlık raporu alanlar, "H" sınıfı otomobil veya motosiklet sürücü sertifikası almak üzere özel motorlu taşıt sürücü kurslarına kayıt olmaları halinde sadece direksiyon eğitimi dersine devam ederek eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara "H" sınıfı otomobil veya motosiklet sürücü sertifikası düzenlenecektir. Konu ile ilgili resmi yazı

uğraşın için saol ertuğrul arkadaş ama anlamadığım bişey var şimdi b sınıfıyla kullanılan araçları h sınıfıylada kullanabilirmiyiz acaba sade h sınıfı alsam b sınıfı olmasada olurmu çünkü b sınıfını alamıoz zaten

H sınıfı ehliyeti olanlar hangi araçları kullanabilirler?
Cevap: Özel tertibatlı, elden kumandalı veya otomatik vitesli araçlar kullanabilirler. Bunun belirleyicisi de alınacak Sağlık Kurulu raporudur

yani b sınıfıyla h sınıfı aynı değil anladım saol arkadaş

bide bu h sınıfını nasıl alabiliriz neler gereklidir bu konudada bi yardım bekliom

saol bi inceliyelim bakalım

bu konuda bi sorum var h sınıfı ehliyet almak için nasıl bi sağlık kurulu raporu istenio tam olarak bursa devlet hastanesinden daha önceden rapor almıştım bu yüzden yeni rapor vermediler bide bu istenen raporu başka hastanedende alabiliozmu help

evt bursa devlet hastanesinden daha önceden bi raporum olduğu gerekçesiyle ehliyet için bi rapor vermediler başka özel hastaneyede gittim önceki raporumu gösterdim dedikleri devlet hastanesinden halledecekmişiz bu olayı h sınıfı yada b sınıfı bi ehliyet olması için illaki rapor almak şartmış engelim piskolojik olduğundan dolayı ehliyet alamıom kısacası bu olayı nasıl çözeriz

sürücü yönetmeliği'ne göre her şey doktora bağlı:

Ruh ve sinir hastalıkları muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 9 – (1) Ruh hastalıklarından;
a) İster doğumsal isterse hastalığa, travma veya beyin sinir ameliyatına bağlı oluşmuş ağır akıl hastalığı olanlar, zeka geriliği olanlar, demans (bunama) ve/veya yaşlılığa bağlı davranış bozukluğu olanlar, muhakeme, davranış ve uyumu belirgin ölçüde bozacak düzeyde kişilik bozukluğu, dürtü kontrol bozukluğu ve ağır davranış bozukluğu olanlar uzman hekim tarafından dikkate alınır.

Üst Alt