Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk kez rapor alacağım. Yardımcı olur musunuz?

cobaltx34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hayırlı akşamlar.

Arkadaşlar ilk kez hastaneye özürlü ölçütü için başvurucam kafama takılan çok şey var her kafadan bir ses çıkıyor bilgisi olan arkadaşlar yol gösterebilir mi hastaneye gidip özürlü ölçütü için başvurmak istediğimi söyledim ve randevu aldım bundan önce vergi dairesi ni aradım ve kendi başvurumla aldığım rapor ile vergi indiriminden yararlanabilirmiyim diye sordum telefona çıkan bayan hastaneye direk başvuruda vergi indirimi değilde özürlü ölçütü olarak çıkartırsanız ve raporunuzda yüzde 40 ve üzeri olursa gerekli evraklarla birlikte vergi indirimi icin basvurabileceğimi söyledi.

Şimdi çıkartıcağım bu raporla ötv ve mtv den muaf olabilirmiyim yoksa bunun icin ayrı bir rapormu gerekiyor yada başvurduğum raporla birlikte tek hekim raporumu çıkartmam gerekiyor.

Biraz uzun oldu ilk defa basvuruyorum kusura bakmayın benim her iki ayağımda doğuştan içe ďönüktü 2 ci ameliyattan sonra belli oranda düzeltildi ortapediye görünücem.

cobaltx34

evet vergi indirimi için 40 ve üzeri oran gerekli ancak ötv den muafiyet için h sınıfı ehliyet alabilir raporu almanız gerekir sanırım bu rahatsızlığınızdan dolayı verilecektir ancak 40 ve üzeri alabilirmisiniz o meçhul ötv de oran nemli deil yeterki h sınıfı ehliyet alır ibaresi olsun

Peki özürlü ölçütü raporunda ortapedi bölümü ne doktor elle mi bu raporu yazıyor yoksa alıcağım raporun yanında doktor tek hekim raporumu hazırlıyor acaba.

hayır poliklinikleri gezeceksiniz muayene işiniz bittimi size gün verilecek ogün gidip kurula gireceksiniz

Şimdi kafam daha çok karıştı :)
Poliklinik lerde işim bittiginde raporu hastaneye teslim etmiyormuyum?
Forum da okuduğum kadarıyla hastaneye teslim ettiğim rapor ankara da kurula gönderiliyormiyormu bendemi görünüyorum.

Poli klinikleri dolaşıp imzalatır hastanenin heyetine verirsin oradaki büyük heyet onaylar alıp defter darlığa vergi indirimi için baş vurur onlarda kendi heyetinde onaylar iseler rapor iş yerinize gelir kafanız karış masin araç alimi için vergi indirimi raporunun bir geçerliliği yok onun için ayrı rapor Çıkart malisin not ayrıca vergi indirimi için en az 40 oran olmalı yoksa 39 da olsa bir işe yaramaz

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
ötv için ayrı çıkartıcağım raporu sadece ortapediye mi yazdırabiliyorum anladığım kadarıyla yüzde 90 nın altında rapora sahip özürlü de ötv den yararlanmak için h sınıfı ehliyet alabilir Özel tertibatlı otomobil yada otomatik vitesli araç kullanabilır ibaresi olması gerekiyor.
Bu raporu farklı bi bölümde yazabiliyormu mesela göz hastalıkları yada iç hastalıkları ?.

hayır sadece ortopedi den oran önemli değil Özel tertibatlı otomobil yada otomatik vitesli araç kullanabilır ibaresi olması gerekiyor.diğer rahatsızlıklarda % 90 ve üzeri olması gerekir cobaltx34

Hastane sekreterine ötv indirimi için rapor çıkartıcağım mı demeliyim yoksa bu raporun başka bir ismi varmı hastane seçeneklerinde vergi indirimi var özürlü çalışma var 2022 aylığı var ama ötv ile ilgili bişey yok ?.

İki ayakta da eklem hareketi kısıtlığı var, yüzde kaç oranda rapor alabilirim?

Merhaba.
Arkadaşlar bugün hastaneye engelli özür oranı için başvurdum randevu tarihim 1 Haziran dı şansıma bugün de hekimler greve gitmiş sadece sekreter den evrağı alabildim benim sakatlığım ayaklardan yalnız evrağı alırken tertibatlı araç ve h sınıfı ehliyet için ayrı rapor çıkartmam gerektiğini söylediler daha da ilginç olanı bu raporu araç alımında ötv için kullanaayacağımı h sınıfı ehliyet ve tertibatlı araç için ayrı rapor ötv için de ayrı rapor çıkartmam gerekiyor muş ne kadar doğrudur bilmiyorum başından sagmak için mi söyledi anlamadım ben şimdi elimdeki evrakla ortapedi doktoruna göründüğümde ehliyet ve yapılacak tertibatı yazdıramazmıyım.

Benim daha önce asgari hastaneden almış olduğum bir rapor var rahatsızlığıma göre yüzde kaç alabilirim. raporda aynen şunlar yazıyor

Çapa tıp fakültesinde opere edilen hastanın yapılan muayenesinde her iki ayak medialinde 10cm insizyon skarı izlendi her iki ayak bilek eklem hareketleri kısıtlı izlendi. Grafide sağ ağırlıklı olmak üzere her iki ayak ekleminde talus ve naviküler kemikte dejenerasyon izlendi.
Teşhis: pes equino varus deformitesine bağlı her iki ayak bileği eklemi her iki ayak talus ve naviküler kemikte dejenerasyon.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür.

Merhaba
Arkadaşlar
Bende yeni rapor alıcam sağlık kuruluna başvurdum haftasına gün verdi
Şimdi %41 üstü rapor alazsam
Engelli sayılmam mümkünmü
Şimdiden teşekkürler

@cobaltx34
H sınıfı ehliyet ve ötv muafiyetli araç için alınacak rapor, diğer sosyal haklar için alınan normal özürlü sağlık kurulu raporundan farklıdır evet. Başka amaçla alınmış,üzerinde sadece oran yazan raporla araç alamazsınız.

@yusuf alp
Raporunuzun en az %40 ve üzeri olması gerekmektedir,aksi durumda engelliye tanınan sosyal haklardan faydalanamazsınız.
Sadece fiziksel engeli bulunanların ötv indiriminden faydalanmaları için alınan raporda %40 şartı aranmaz.

Cevabınız için teşekkürler cobaltc34
Ötv indirimi için rapor aldığımda. işe girmek konusunda benim için faydası olucakmı ötv raporu sayesinde engellilere tanınan is konusundaki ayrıcalıklardan yararlanabiliyormuyum yoksa %40şartı mı aranıyor

İstihdam için alınacak raporda % 40 şarttır.
Dedim ya sadece ve sadece ötv muafiyeti % 40 şartının dışındadır.

Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim

ben bu doktorların ne yazdığını anlamadım bakabilirmisiniz doktor yazısından anlayan varmı arkadaşlar.

İstihdam için alınacak raporda % 40 şarttır.
Dedim ya sadece ve sadece ötv muafiyeti % 40 şartının dışındadır.

Ufuk bey raporun resimlerini ekledim bi bakabilirmisiniz.

Malesef o yazılardan bir yorum yapmak mümkün değil, en azından ben yapamam.

Üst Alt