Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa işitme engeli raporu almak için ne yapmalıyım?

h.dursun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Küçük yaşata geçirmiş olduğum yüksek ateş sunucu sol kulağım hiç duymuyor. Yaşım 33 bu zamana kadar kimse rapor konusunda beni uyarmamıştı.şimdi sağ kulağımdada işitme kaybı yaşıyorum.Rapor için izlemem gereken yol hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. Bende de aynı durum var bi kulağım hiç duymuyo diğeri de 55 desibel kayıp var ama %40 almaya tek başına yetmiyor. Muhtemelen sizin de sadece kulak %30-35 civarı gelir. İlk önce devlet hastanesine gidip sağlık kurulunda hazır dilekçelerden doldurmanız gerekir. Size doktor listesi olan bi belge verecekler ve o doktorlara sıra almadan direk girip muayene olacaksınız. Mesela göz doktoruna girdiğinizde gözünüzde sorun varsa eğer ondan da puan verirler. Bütün doktorlardan aldığınız oranlar baltazar sistemi denen bi teknikle hesaplanıyo. Eğer kulak dışında puan alabileceğiniz başka rahatsızlıklarınız varsa mutlaka o doktordan da puan almaya çalışın.Başka rahatsızlığınız yoksa kesinlikle psikiyatiden almaya çalışın. Doktor yardımcı olabilir belki.Listedeki bütün poliklinikleri gezdikten sonra belge sağlık kuruluna teslim ediliyo. Onlar size heyet toplanma tarihi verecekler. Heyet günü sadece kurul odaya çağırıyo herhangi bi soru falan sorulmuyo ya da muayene olmuyo. Heyetten çıktıktan sonra size sonuçları hangi gün alabileceğinizi söylerler o tarihte gidip alabilirsiniz.

Merhaba kardeşim benimde senin gibi sol kulağım hiç duymuyor. sağ kulağım %50 duyuyor.. Öncelikle geçmiş olsun.. Tam Teşekküllü devlet hastenesine gidip engelli raporu almak istiyorum diyeceksin.. onlar seni yönlendiriyor zaten..

Tek kulak tamamen duymuyorsa özür oranı %12 dir.
Geçmiş olsun..

sadece kbb puan verdi %37 rapor verdiler. itiraz ettim psikiyatri de puan ekledi bu defa %40'ı geçti ama kaç geldiğini bilmiyorum hakem hastaneye muayene olmak için bekliyorum. Siz sadece kulaktan mı aldınız? rapor oranınız kaç acaba?

Fulya83

yarın hakem hastaneye gidicem ama çok endişeleniyorum tepecik çıktı benim ve o hastaneyle ilgili çok kötü yorum yapmışlar. sizin de çok yakınmış inş sorunsuz bi şekilde halledersiniz. bu kadar yakınken alamamak çok kötü gerçekten.

Fulya83

itiraz ettim ben, ilkini uşakta öğrenciydim o yüzden orda yaptım itirazda ikametim izmirde olduğu için burayı verdiler

scorpiongirl Öncelikle geçmiş olsun psikiyatri oranı olan raporlar genelde süreli oluyor ilaç kullanıyorsan düzenli kullanman lazım süren bitince rapor yenilerken testler istiyorlar o testlerde kullanmadığın ortaya çıkarsa raporun yine düşer inşallah hakemler sonucunda süresiz alırsın bir daha uğraşmazsın senin rapor aynı oranla onaylanırsa diğer hakem hastaneye sevk edecekler oradada aynı çıkarsa raporun kesinleşir farklı çıkarsa hakemin hakemine sevk edecekler Allah yardımcın olsun

Fulya83 geçmiş olsun hadi ya bu seferdemi olmadı şansın yokmuş 6 ay sonra tekrar dene derim ama başka hastanede dene üzüldüm

Fulya83 6 ay sonra başvurabiliniyor diye biliyorum arkadaşımın oğlu itiraz sonucu başka hastaneye sevk ettiler oradada oran aynı çıktı 6 ay geçince başka hasteneye müracaat etti aldı raporunu

scorpiongirl

Ben yeşilyurttan aldım araştırma hastanesi olmasını istedim sol 50 db sağ 55 db %35 verdiler gözden de %7 aldım balthazar formülü ile %40 aldım tam..
Tepecik hastanesinde nasıl kötü yorumlar yapılıyor ki, işitmeden %40 oran çıkması nedense zor inşAllah istediğiniz oranı alırsınız..

scorpiongirl Öncelikle geçmiş olsun psikiyatri oranı olan raporlar genelde süreli oluyor ilaç kullanıyorsan düzenli kullanman lazım süren bitince rapor yenilerken testler istiyorlar o testlerde kullanmadığın ortaya çıkarsa raporun yine düşer inşallah hakemler sonucunda süresiz alırsın bir daha uğraşmazsın senin rapor aynı oranla onaylanırsa diğer hakem hastaneye sevk edecekler oradada aynı çıkarsa raporun kesinleşir farklı çıkarsa hakemin hakemine sevk edecekler Allah yardımcın olsun

teşekkür ederim,1 yıllık rapor verdiler itirazdan sonraki hastanede bugün hakem hastaneye gittim muayene olurum diye ama 3 ay sonraya randevu verdiler. ilaçları kullanıyorum faydasını da görüyorum devam ederim ama çıkmazsa diye korkuyorum çok oyalıyolar çok uzun zamandır uğraşıyorum rapor almak için

Fulya83
göz oranına güvenemediğim için psikiyatri de eklettirdim çünkü ilkinde gözüme puan vermemişlerdi burda da vermzlerse diye.

nuri3558
sizin adınıza çok sevindim, inş ben de alabilirim. tepecik sorunlu bi yer her şey yavaş işlio personel ilgisiz falan diye okudum. bugün gittim ama 3 ay sonrasına randevu verdiler muayene için. acaba hekim hastaneyi değiştirme şansım var mı, yeşilyurtta sıra çok beklenio mu

En garanti tepecik hastanesi hem hakem hasta nesi ,bende 2016 sonunda rapor aldım biraz uğraşıyor sun ama ,sonuç alırsın .

scorpiongirl

Yeşilyurttan da aşağı yukarı 3 aya randevu verirler ama işlemler hızlıdır hakem hastanesi değiştiremiyoruz sanırım çünkü onlar sevk ediyor bizi, tepecikte uğraşıp alırsın inşAllah, işitmeden %40 zor çıktığı için herhangi bir hastalığınız varsa gösterin ki eliniz sağlam olsun..

evet gözden psikiyatriden de alabilirim sanırım, çok teşekkür ederim saolun

Merhaba lutfen yardimci olun.

Sol kulagimda total isitme kaybi var. goz tembelligi, kalıtsal migren (kesinlikle gecmiyor ve prozac kullandim bi donem)
yine stresten kaynakli 7 yillik spastik kolon ve huzursuz bacak sendromu rahatsizligi, arti psikolojik sorunlarda eklendiginde yuzde 40 rapor alma sansim var midir

bu sene okulum bitiyor atanmak istiyorum.

insallahhh. kendi bolumumde atanmak zor. tek kulakla kalabalik ortamda calismak daha da zor. hayirlisiyla alip atansam huzura kavusacagim :(

hakem hastane olmayan bi hastaneden alinan raporka ekpss ye girilebilir mi acaba

havva.h

Hakem hastaneler itiraz halinde sevk edilen hastanelerdir. Devlet hastanesinden alacağınız rapor geçerlidir.

Üst Alt