Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçları kullanmayınca ne durumda oluyorsunuz?

Konular
8
Reaksiyonlar
29
Ben selectra 50 mg ve gyrex 25 mg kullanıyorum gyrex içmeden uyuyamiyorum gözüme uyku girmiyor selectra icmeyince de çok sinirli tuhaf biri oluyorum herkese gıcık gidiyorum ev huzursuz oluyor hergün kavga patırtı. Fakat kötü yani bağımlı mi olduk...

Geçmiş olsun hocam ben kullanmadığım da iyiyim ama sinirli oluyorum istemeden evdekileri kırıyorum bu beni çok üzüyordu illa evdekilerle tartisicam evin huzurunu bozuyordum uyku uyuyamıyorum buda beni daha kötü etkiliyor o yüzden ilaçsız yapamam ilaçlar beni iyi biri yapiyor sinirim gidiyor normal insana dönüşüyorum.

Rexapin ve cedrina içmeynce uyuyamıyorum.
İnvega içmeyince psikoza giriyorum.
Bipolarım. İlaçları tek gün kullanmamazlık yapmadım. 1 ay önce küçük bir dalgalanma oldu ama doktorum atak olarak saymadı. 17 aydır remisyondayım.

Akşam quelept içmeyince uyuyamıyorum diğer ilaçları kullanmazsam bi değişiklik olmuyor

14 senedir Clonex 600 mg alıyorum . Bugüne kadar ilaçları kullanmama gibi bir şey yapmadım. Çok şükür stabilim ve remisyondayım. İlaçları bırakıp bu dengeyi bozmanın ne gereği var ?

Risperdali içmezsem başım çok şiddetli ağrıyor. Uzun süre içmezsem patlamaya hazır bomba gibi oluyorum, sinir krizi... Bipolar.

@Ahmet T,
Yani daha çok mu sanri ve halüsinasyon yaşıyorsunuz hocam ilaç içmeyince

@Descartes,
Ben birkere kullanmamayı denedim ama yok olmuyor hocam çok sinirliyim ailemi üzüyorum kalbini kırıyorum daha kötü oluyorum evi huzursuz ediyorum uyku ilacını içmeyince de uyuyamiyorum. Benim ki sadece bir sohbet açmak ve merak tabi ki kullanın daha kötü olur.

@bipolarbzklk,
Bende aynen öyle hocam içmeyince selectrayi patlayan bir bomba gibiyim hemde en kötüsü evin huzurunu bozuyorum ailemin kalbini kırıyorum onları üzüyorum. Uyku ilacı içmeyince de uyuyamiyorum.

@Hayataisyan,
uyku için sürekli ilaç kullanmaya başlayınca malesef bağımlı oluyorsun. ben gyrexi günde 900 mg kullanıyordum o kadar yükseltmişti doktor. kalp rahatsızlığım çıkınca bırakmak zorunda kaldım. şimdi de gece bir saat uyu bir saat uyan o sekilde. sen 25 mg ile uyuyabiliyorsan yolun başındasın demekki. sadece selectra ile idare etmeye çalış bence.

@Hayataisyan,

"""Ben birkere kullanmamayı denedim ama yok olmuyor hocam çok sinirliyim ailemi üzüyorum kalbini kırıyorum daha kötü oluyorum evi huzursuz ediyorum uyku ilacını içmeyince de uyuyamiyorum. Benim ki sadece bir sohbet açmak ve merak tabi ki kullanın daha kötü olur.""" diye yazmışsın.

Aman kardeşim aileni üzecek şeyleri kesinlikle yapma. Geçmişte ben de farklı nedenlerle ailemi üzdüm. Sonradan bunun pişmanlığı ve suçluluk duygusu da çok kötü oluyor. Evdeki huzuru bozacak davranışlarda bulunma. Bu hayatta bizi annemiz ve babamızdan daha fazla sevip destek olacak hiç kimse yok. Onların değerini bilmeliyiz. Ona göre davranmalıyız.

Ben de eve polis çağırmıştım evde zorla tutuluyorum diye. Ailem kapıyı kilitleyip anahtarı almıştı

Az ve öz ilaç kullanıyorum değerli forum üyeleri. Clonex (Klozapin) 800mg/gün, Lustral (Sertralin) 200mg/gün. Çok şükür çok iyiyim. Klozapin beni hayata döndürdü, öyle böyle değil, insan olsa hakkı ödenmez yani. Yaratan hasta rahatsız arkadaşlara şifa versin umarım

1. bu bir teori. 2. Böyle bir şey gerçek değil. İnanır mısın, bende öyle olduğumu düşünüyordum, lakin prodromal evreden sonra (yani başlangıç evresinden sonra) halüsinasyon ve sanrılar yaşamaya başladım, ve antipsikotiğe geçtiğim takdirde de remisyon elde ettim. Lakin bazı doktorlar şizofreni diyor, bazıları şizofreni değilsin, veya seçilmiş kişi, peygamber falan. Yaşadığım durumda Wahnstimmung, Google dan bakabilirsin, tekrar söylüyorum, ismi Wahnstimmung. Üzerine çalışma sergilenmedi, dernekleri vs yok. Dünyada sayılı kişide görülmüş. Bir daha düşün bakalım, özel misin diye

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, Ayrıca annem bioenergy yapıyor. Örneğin başım ağrıdığında ellerini koyup esneyip esneyip duruyor. Benden ağrıyı alıp kendi rahatsızlanıyor, ve duvara ellerini dayayarak kötü enerjiyi atıyor. Bende 4mg Xanax içmiş gibi olup uyuyorum. Uyandığımda cenette uyandım zannediyorum

Son düzenleme:
@halistaşdeviren, hocam selamlar. Ben de günlük 600 mg clonex ve seroquel kullanıyorum. Clonex konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. Beni de hayata döndürdü. 14 senedir kullaniyorum. Çok şükür stabilim ve remisyondayım. Allah herkese şifa versin.

@Ahmet T,
Allahdan Ümit kesilmez hocam ilaçlara devam edin aksatmayin emin olun ben birgün ilacı bıraktım kötü şeyler oldu ailemle aramı açtım huzuru bozdum evde o yüzden aman sakın ilacı bırakmayın devam edin daha kötü olur.

Benim amcamda şizofreni ve kanserdi oda böyleydi şuan rahmetli oldu ilaç içmesine rağmen oda tuhaf şeyler yapıyordu babam kaç kere yatırmıştı demem o ki belki siz farkında olmadan ilaçlar size tedavi sağlıyor sizi iyilestiriyor yoksa kendinizi ne olursa olsun engelleyemezdiniz.

@Descartes,
Haklısınız hocam fakat ilaç içmeyince durumum kötü oluyor ilaçları içince evde melek gibi oluyorum ilacı birgün bırakınca böyle oldu daha sonra ilaclari hiç aksatmadim.

@halistaşdeviren,
İlacın önemini çok iyi anlıyoruz darısı tedaviye yanıt vermeyenlerin başına belki tedaviye yanıt veriyor ama farkında değil ilaçları birgün biraksin o zaman anlayacak aslında ilaçların ise yaradığını.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,
Hocam estağfurullah benim demek istediğim ilaçların önemi merak ve sohbet açmak için açtım konuyu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Hayataisyan,

Kardeşim , seni anlıyorum. 1 seferlik ilaçları bırakma hatası yapmışsın ve bunun olumsuz sonuçlarını yaşamışsın.

(y)Bu olaydan ders almışsın. Bir daha tekrarlamazsan sıkıntı yok. Önemli olan bu

@halistaşdeviren,
Enerji işleri insanları kandırmak için diyorlardı.Doğru çıktı.Bu tarz şeytan ağrı yapar negatif enerji ağrı yapar gibi inanışlar var.Her ne kadar şeker hastalığını negatif formlar veya enerjiler yapmıyorsa ağrı da olmuyor.Gelişine herkes birbirine vuruyor.En son ülkenin sabotaj gibi suçlu cennetine dönüşmesiyle sokakta 5 dakika yürünse bir iki sicil bozukluğu çıkabilir.
İlaç kullanmamadan çok yıllar geçti.Sadece uyanıklılığı farkındalığı arttırıyor ilaç olmayınca.Uyuşmayınca çekilmiyor.

Normalde de sabah kalkıp aynaya bakıyorsun önde bir tutam saç yok.Ülkede ki pasif dini baskı sağolsun rezillik bitmiyor.Otantik bir iletişim var.Saç kesmek saç yakmak abdullah öcalan gibi saç yapmak önemli.

Clonex ,sormodren , risperdal , zedprex. Bu ilaçlardan hangileri cinsel isteği azaltıyor ? Cinsel sorunlara sebep oluyor ?

Risperdal diye biliyorum ama diğerleri hakkında fikrim yok. Doktor ilerde sadece clonex kullanırsın demişti diğerleri kesilecekmiş ilerde.

Şimdi öğrendim. Bipolar arkadaşlar lityum beyni büyütüp geliştiryormuş daha önce beyne faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadar net ifadeler duymamıştım.

@osmangazi,
Suda da bulunuyor.Kan tahlilinde görüntüleniyor diye celal şengör övmüştü.Lityumu yemeden önce mi sonra mı ondan emin değilim.

@osmangazi, Tam olarak büyütüp geliştirme değilde beyinde ölen hücrelerin ve nöronların yenilenmesini sağlıyordu sanırım.

Üst Alt