Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl milli eğitime atanan geri hizmetli memur hangi kurumlarda görevlendirilebilir?

Descartes

Aktif Üye
Konular
110
Reaksiyonlar
655
Yaklaşık 15 senedir Halk eğitim merkezinde çalışıyorum. Benim odama , İngilizce öğretmenliğinden geri hizmete alınmış düz memur bir arkadaş geldi. Hemşehriydik ve onda da Atipik psikoz vardı. 2,5 seneye yakın birlikte çalıştık. Çok güzel sohbetlerimiz oldu. Şimdi bu hocanın , Afyonkarahisar İl milli eğitime tayini çıktı. Başlığı açma maksadım olan soru şudur : bu kişi Halk eğitim merkezi haricinde hangi kurumlarda görevlendirilebilir ? Ünvanı düz memur zaten VHKİ tarzı işler yapamaz. Bir de "ürtiker" diye ciddi bir sağlık sorunu var. Bu yüzden bizim Halk eğitimdeyken her gün mesaiye 1-2 saat gecikmeli gelirdi Ama müdürümüz müsamaha gösterirdi. Endişem şu : acaba görevlendirildiği kurumda bu gecikmeli mesaiye başlama yüzünden sıkıntı yaşayabilir mi ? Gerçi adam, Afyonkarahisar'a , kendi memleketine atandı. İyimser bir yaklaşımla , bu adama sahip çıkarlar diye düşünüyorum. İnşallah böyle olur.

@Descartes,

Selam,

Ben de düz memurdum bu yıla kadar, VHKİ kadrosuna sınavsız atandım. maaşım 1k kadar arttı ve yeşil pasaport alma hakkım oldu. Yaptığım iş yine aynı tabii ama kadrom okulda değil artık, İlçe milli eğitimde.

Beni de artık günün birinde sana ihtiyacımız var diyip çalıştığım okuldan ilçeye çekecekler diye düşünüyorum. Sonuçta burada artık görevlendirme çalışıyorum.

Memur, VHKİ, Bilgisayar İşletmeni olanlar; Okulda, İl'de, İlçe'de, Halk Eğitimler'de çalışabilirler.
Valilik arkadaşınızı bunlardan birine görevlendirir. Muhtemelen geldiği okul/kurumdaki Müdür'ü aranıp ne iş yapacağı/yapabileceği öğrenilip, ona göre değerlendirilir.
(Arkadaş da İl Milli Eğitim'de Personele bakan Şube Müdürüne -kendi özel durumunu anlatıp- istediği bir yer varsa talep edebilir.)

Geç gelme işine diyecek pek bir şeyim yok malesef, okulu/kurumundaki amiriyle arasındaki mutabakat önemli. Bence ihtiyaç duyan her engelli çalışan 2 saat idare edilebilmeli, sonuçta anayasada bile pozitif ayrımcılık yapılır diye ibare var.

@friends, abi gerekenleri demiş zaten. MEBin engelli memura zorluk çıkaracağını zannetmiyorum.1 2 saat geç gelmesine izin verilmesi amirin takdiri, yeni gittiği yerde kendi durumunu iyi anlatabilirse aynen devam edeceğini düşünüyorum.

@friends, ve @Ben_Claudius, değerli hocalarım , yorum katkılarınız için teşekkür ederim. Bu arkadaşın "ürtiker" isminde çok ciddi sağlık sorunları var *** Ürtiker : ciltte yüksek düzeyde histamin veya diğer kimyasalların salınımı ya da alerjik reaksiyon sonrasında ortaya çıkan, soluk kırmızı, kabarık ve kaşıntılı şişliklere neden olan bir cilt reaksiyonudur.*** Adama ne yese dokunuyor. Herkesin ihtiyacı olan bazı besinleri tüketemiyor. Bu yüzden bağışıklı sistemi de çok zayıflamış. Glutensiz besinler tüketmek zorunda vs Daha bir çok şey. Bir de kendisine "BTA Psikoz" teşhisi konulmuş. Kendi psikiyatr doktoruma yönlendirdim. İnvega ve Ketya verdi ama bu ilaçlar arkadaşa ağır geldi (aşırı uyku hali vs) 1 ay kadar kullanıp bıraktı. Biraz da bu yüzden donuk bir psikolojisi var. Tahminen 10 gün içinde resmi yazışmalar biter ve Afyon'a gider. Onu hep iyi birisi olarak hatırlayacağım.

@friends,

Ben SGK'da çalışıyorum. Valilik ile görüşüp MEB'e geçiş için dilekçe yazdım. Sanırım valiliğin geçici görevlendirme yetkisi varmış ancak ben naklen atama için beklemek istedim.

Üst Alt