Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci rapor sürekli raporumu etkiler mi?

gercexs

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Herkese mrb arkadaslar bi sorum olucak benim %50(kronik) surekli vergi indirimi onayli raporum var.benm yeni ortapedik rahatszligim olustu(avaskuler bekroz)bugun yine saglik kurulu ile gorustum ötv indirimi icin bna yeniden sifirdan bu elimdeki vergi indirimi raporumu iptal ettirip silbastan rapor almami elimdeki raporun iptal olmasi gerektigini solediler bu dogrumu?

En son alınan rapor geçerli olur sürekli mürekli farketmez.Önceki rapor sürekli bile olsa yeni alınan raporu kullanabilirsiniz sadece.

Vergi indirimi raporunuzu iptal ettirmeniz gerekmiyor, vergi indirimi raporunuzu iş yerinize vereceksiniz iş değiştirdiğinizde de yeni vergi indirimi raporu almak için müracaat etmeyeceksiniz mevcut raporunuzu kullanacaksınız. Vergi indirimi raporunuz ile ötv indirimli araç almak için alacağınız raporun birbiriyle bir alası yok, yeni alacağınız rapor da engeliniz düzelmemişse sağlıklı olmamışsanız kazanılmış haklarınızı elinizden almaz. % 40 ve üzerinde engele sahip olup ÖTV’den muaf olarak araç satın almak isteyen engellilerin öncelikle engellerine yönelik rapor almaları gerekmekte ve bu alacağınız rapor üzerinde de engellinin özel dizayn edilmiş araçları kullanmasında bir sakınca olmadığına dair bir ibare bulunması gerekir. Bunlara ek olarak engelli raporu ile araç alabilmek için söz konusu kişinin öncelikle özel tertibatlı araç kullanabilir ya da otomatik şanzımanlı araç kullanmak yeterli ise ehliyetine otomatik şanzımanlı araç kullanabilir yazılı ehliyete de sahip olması şartı aranmaktadır. Engelli bireyler bu iki belge ile herhangi bir galeriye gidip araç satın alabilirler. Ehliyetiniz yoksa sizin yapmanız gereken öncelikle yeni bir sağlık raporu almanızdır, engelinizin ehliyet almanıza bir engel teşkil etmemesi gerekmektedir.

Cvp icin tesekkurler ancak ben bugun saglik kuruluyla gorustugumde bana islem yapmadilar once bu ilk aldigin raporunu(vergi indirimi icin) iptal ettirip snra sil bastan tum polikiliklerden oran alip yeni rapor cikartmalisin dedi.bnde vergi indirimm surekli bu sacma degilmi dedigimde ötv icin ikinci bi rapor veremeyiz bu varken dediler

gercexs

Ben bildiğim başka bişey söylim,
Kendim gitti sordum öğrendim:
Vergi indirimin sürekliyse,
aldığın rapor'u iptal ettirip
tekrar %40/59 arası rapor
alırsan, Tekrar vergi indirimi
için başvuru yapmana GEREK YOK!
O geçerli oluyor!

Ya bnde ole biliorum ancak saglik kurulunda islem bile yapmio adam bna senin vergi indirimin var bunu iptal ettirineden rapor flan alamzssn dio

Üst Alt