Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el özel tertibatlı araç satış devir işlemleri nasıl olacak?

scorpionsgs1905

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
İkinci el aldığım ötvli aracı proje çizdirdim ve direksiyona topuz eklettim.Şimdi aracımı satacağım tekrar ne yapmam gerekli yardımcı olur musunuz.

@scorpionsgs1905
Normal bir kişiye satıcak isen tertibatı nasıl işlettirdiysen tam tesi ni yaptırıcan proje tse ve tüv muayenesi ve ruhsat değişimi şeklinde olacak.
engelli bir kişiye satıcak isen onun engeline uygunsa hiç gerek yok o şekilde kullana bilir.
not: alacak kişi sağlam bir kişi ise tertibat sökme maliyetini fiyattan düşersin o yasal işlemler ile uğraşır sende sadece noterden satışını verirsin ama karşı tarafa teklif et kabul ederse.
normal ikinci el araçlar için geçerli yukarıda ki bilgiler.
engelliden aldıysan ve 5 yılı dolmadıysa ötv yi ödemeden satışı yapamıyorsun(engelliden engelliye ötv şart değil) unutma.

cabbarehlinamus

Öncellilke verdiğiniz bilgiler için sağolun araç 2.el normal vatandaştan aldım.Yani noterden satışı vermeden bu işlem yapılamaz mı

scorpionsgs1905 Yapılır tertibat sökme için proje tüy türk muayene son olarak da trafikten ruhsatı yenileme işlemi şeklinde bir yol izleyeceksiniz.

Üst Alt