Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el aracım için vergi indiriminden yararlanabilecek miyim?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
Vergi indiriminden faydalandınmıydı ikinci el aracıma vergi ödücekmiyim ehliyetim B sınıfı arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorum

furkan-) ÖTV ve MTV muafiyeti çok farklı konulardır vergi indirimi ile alakası yoktur

İkinci el araçta vergiden muaf olmak için ne yapmalıyım kardeş

furkan-) Ana konuları inceleyin ÖTV muafiyeti hakkınız var ise mtv den de muaf olabilirsiniz

Slm arkadaşlar sizlere sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum vergi indirimim var olmasına rağmen ikinci araç alımında vergisi varmı yani vergi ödücekmiyim

furkan-) Daha öncede yazmışım yine yazıyorum ÖTV ve MTV muafiyeti çok farklı konulardır vergi indirimi ile alakası yoktur. Haliyle vergi olarak ne kast ediyorsanız ödeyeceksiniz

İllaki ehliyetimin h mi olması lazım kardes

furkan-) H sınıfı ehliyet almak çare değildir. Ortopedik özür veya %90 ve üzeri rapora sahip olmalısınız

TM kardeş polio sekeliyim sağ ayaktan ehliyet var ama B

H ehliyeti alsam kardeşim kullana bilirim aracı ben ve kardeşim
3T3N1TY

furkan-) Artık H Yok yeni yıl yeni mevzuat hangi ehliyeti alabilirsiniz hangi şartlarda muafiyet hakkınız olur bu konular daha belli değil

Kardeş benim şimdi %84 rapor var vergi indirimli ve araç almak için ehliyetini deyişyirsem oranın %20 ye düşerse vergi indirimli raporumu etkilermi --------------donanım özel tertibat olmasın istiyordu. Sadece otomatik vites olsa iyi
3T3N1TY

furkan-) Vergi indirimi konusu bilgim dahilinde değil forumda ilgili bölüme danışırsanız daha doğru bilgiye ulaşabilirsiniz

H sınıfı ehliyetiniz varsa MTV ödemezsiniz. Aracı aldıktan sonra vergi dairesine gidip aracı vergiden düşürmeniz gerekir.

mutineer901 Bunu neye dayanarak söylüyorsun çok merak ediyorum. H sınıfı ehliyete sahip olmak muafiyet hakkı doğurmaz. Mtv muafiyetinin temelinde hastane raporu ve araca yapılan tertibatların belgelerindirilmesi vardır.

İkinci el araç aldım vergi dairesine gittim bir dilekçe ile araç vergiden düştü sağlık raporum dışında benden birşey istemediler ayrıca Ehliyetimde ve aracın ruhsatında tertibata dair hiçbir şey yok. Aracım tertibatlı.

mutineer901 Sağlık raporunda ne yazıyordu hatırlıyor musun? Veya sen bu aracı bir engelledin mi devir aldın daha önce kaydı var ise senden bir daha istenmemiş olabilir. Kısacası sadece h sınıfı ile mtv muafiyeti yoktur. H sınıfı ehliyete sahip bir sürü işitme engelli birey var

Araç normal otomatik vitez bir araç engelliden almadım hatta ilk 2 yıl vergiden düşürme işlemini yapmamıştım 2 yıllık MTV cezası geldi. Bir dilekçeyle geriye dönük 2 yıllık MTV borcu silindi ve araç vergiden düşürüldü.

mutineer901 Özrünüz sol el veya ayaktan ise tertibatsız otomatik vitesli araç mtv den muaftır durumunuz dediğim şekilde ise sizin ÖTV muafiyeti hakkınız da bulunmaktadır

Sevgili 3T3N1TY ;Sol el 4 parmak ampute.H sınıfı sürücü belgem var.Arabam 2005 model otomatik vites.İkinci el.Sol el engellilere verilen ÖTV istisnasından sonra,mevcut arabama herhangi bir tertibat yaptırmadan MTV.istisnası için Antalya-Kemer vergi dairesi ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığına yapmış olduğum müracaatlarım kabul edilmedi.Ancak sol tarafta bulunan sinyal kolu vb.aparatın sağ tarafa aktarılması koşulu ile MTV.den yararlanabileceğim tarafıma bildirilmiştir.(Raporda otomatik vitesli araç kullanabileceğim yazılıdır.)

Muttalip Mutlucan Bu duruma mahkeme yolu ile itiraz etmelisiniz bende bir sol koldan engelli birey olarak mtv muafiyetine sahibim benim gibi ödemeyen arkadaşlarımızda bu forumda mevcut

furkan-)
2.el aldığın araç için mtv muafiyetinden faydalanmaz, engelli aracı olarak tescil ettirmezsen herkes kullanır.
Engelli aracı olarak tescil ettirirsen ya da ötv muafiyeti ile sıfır km araç alırsan bunu 3.dereceye kadar hısımlarından birinin kullanabilmesi için TSE den onay alıp o belgeyle trafik tescile giderek ruhsatına işletmen gerekiyor.

Yani abi sizin dediniz gibi yaptırırsam eğer kardeşim ve ben de kullana biliyorum demekki Ufukalp abi

% 90 rapordan basetmiyorum Ufukalp abi sadece sağ ayak polio sekeli çok az hareket kısıtlılığı var ve eskremitede 4 santim kısalık var

%10 sağ ayaktan polio sekeli teşhis olursa eger otanatik vites kullanır yazarda raporda araç alırmıyım alırsam sadece otomatik vites olmasını istiyorum

Ben de %90 dan bahsetmiyorum zaten %90 ve üzeri raporla alınan aracı herkes kullanabilir.
Sağ ayak için sadece otomatik vites olmuyor malesef tertibat olmalı.
Tertibat derken gaz pedalı sola aktarılmış otomatik vitesli araç ibaresi en güzelidir.
Bazıları elden tertibatlı yazıp içine ediyorlar.

Ama b ehlitetimde aracı tamamen kullanıyorum sol tarafa aldınmıydı tertibati kaza yaparım alışmak çok zor olur

Sağ ayağı ozaman hiçmi kullanmıcam rahatsız olan ayagı

Furkan'cığım yapacak bir şey yok.
Yok olmaz diyorsan ehliyetin aynı kalacak, ötv, mtv den faydalanmayacak istediğin şekilde paşa paşa kullanacaksın aracını. :)

Peki abi %90 rapor oranımla araç alsaydım ve kendim de kullana biliyormuyum % 90 olsaydı eger

Üst Alt