Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el araç alımının prosedürü nedir? Kardeşim de bu aracı kullanabilir mi?

samsunlu34

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
merhaba ikinci el bir araç alacağım bu aracı vergilerinden muaf yapmak için ne yapmam gerekır bana ızlemem gereken yolu anlatabılır mısınız? birde aynı rahatsızlıkta aynı şekil ehlıyetı olan kardesım de kullanabılecek mı aracı acaba

iyi günler ben ikinci el araç alıp tertibat taktıracağım 2013 şubat ayında aldığım özel tertibatlı elden kumandalı araç kullanır ibareli raporumun 1 yıl süresi var. kafama takılan şu ben bir yerde bu rapor alınma tarihinden 6 ay geçerse vergi dairesi yeni rapor istiyormuş böyle bir şey var mı?

kardeşiminde iki yıl süreli raporu var ve bununda 6 ay geçerse emniyet yeni rapor istiyor mu?

araca tertibat taktırırsanız sizden başkası kullanamaz ben yeni 2.el araç aldım mtv den muaf olmak için trafik tescilden bir kağıt veriyorlar onu maliyeye dilekçeyle verip aracı vergiden men ediyorsunuz...

sorduğum şey bu değildi raporun bir sınırı varmı sorum 6 ay gibi. kardeşimde aracımı kullanabilecek ayrıca çünki aynı engele sahibiz orda sıkıntı yok

Ehliyet alımında 6 aydan 1 seneye çıkarıldı diye biliyorum süre, yani sürekli dahi olsa 1 yılı geçen raporlarla ehliyet alınmıyor. Araç alırken sorun olmaz, ama ehliyette oluyor.

aradığım cevap buydu teşekkürler.

bir sorum daha olacak. şimdi alacağım aracın muayenesi yok bu aracı ben alınca zaten tertibat taktırıp muayeneye götüreceğim bir sıkıntı olur mu ? muayenesiz almamın?

Muayene geçtiği için bir ceza varsa, o cezayı sen ödersin heralde.

muayene geçme ücretini adam verecek ben sadece muayene bedelini vereceğim

Üst Alt