Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kol dirsek altı ampute olan biri H sınıfı alamaz mı, alan var mı?

cengizkaraaslan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba, 96 yılında geçirdiğim elektrik kazası sonucu 2 kolum dirsek altı yok. 8 yıldır normal manuel araba kullanıyorum protezsiz,ve hiçbir sıkıntıda yasamıyorum arac kullanırken.. h sınıfı ehliyet almak için dewlet hastanesine gittim ve heyete girdim. bana h sınıfı ehliyet için rapor veremiyeceklerini söylediler. SGK ya itiraz edip tekrardan
,heyete girsem bi faydassı olurmu sizce. ve benim durumda olup H sınıfı ehliyeti alan arkadasım var mı. konu hakkında bilgilendirirsenz memnun olurum tşk ederim.

yönetmelikte verilemez diye bir ibare yer almıyor yanılıyormuyum..

) Extremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
c) Alt extremite diz altı amputasyonlarında protezle fonksiyon kazananlara B, F, G sınıfı, protezle fonksiyon uyumu iyi olmadığı, ortopedi ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından özel tertibatlı araç kullanabilecek durumda olmadığı bildirilenlere H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Bunun dışındaki alt extremite noksanlık veya amputasyonlarında, ortopedi uzmanı ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı raporu uyarınca H sınıfı sürücü belgesi verilir.

her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. DEMEK f verilir ama h verilmez demek.

"Sürücü olamaz" raporu verildiğinde ona karşı dava açma yoluna gidebilirsiniz. Ben olsam denerdim.

Üst Alt