Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kalçadaki kısıtlılık ile araç alımında sorun yaşıyorum..?

natho

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir araç alımı için anlaşıldı kredi cıktı kalan parada ödendi daha sonra fatura kesildikten sonra vergi dairesinden onay alınmak üzere gidiliginden benim otomatik vites araç alamayacagımı çunku
her iki kalcamdada %8 engel oldugunu bu yuzden ötvden yararlanamayacagımı soyleyip ancak bu araca aparat takılması için tekrar engelli ehliyeti için saglık komisyonuna girip orada bana herhangi bir aparat tanımlandıgında ve araca montajı yapıldıgında ötvden yararlana bilecegim söylenmiş fakat saglık komisyonuna 15 gun daha var ve ben madurum aparat için 2000 tl vize içinde 250 tl para istediler.
Bayii vergi dairesinin sorumsuz oldugunu vergi hukumlerinin gayet acık oldugunu internetten bakıp anlayabileceklerini ve sorgulamaya gitmemesi gerektiğini evrakları hazırlayıp uygunsa getirmelerini söylüyorlarmış

ben ne yapacagımı sasırdım bankayla konuştum kesinti olur diyor 200 tl kadar. Ehliyet komisyonu ne diyecek bilemiyorum birde benim oturmamda sıkıntı var kalçarımı normal biriniden bacaklarım daha açık olarak oturmak zorundayım aparak verseler ne apratı vereceklerini bilemiyorum bir yandanda 2ooo tl nin üzeirinde masraf cıkarmaları beni gerçekten çok üzdü ne yapacagımı bilemiyorum :(:(:(:(

Merhabalar, Peki Engelli Raporunuzda Özel Tertibatlı araç mı yazıyor Ototmatik vitesli araç mı? ona göre yol çizelim

otomatik vites yazıyor ozel tertibat yazmiyor simdi birde onudami degistirmem lazim

Araç alımından yasanan ötv indirimi

Yani eğer vergi dairesi ehliyete kod eklenmeniz yeterli diyorsa gerek yok vergi dairesi size ehliyete kod ekletmeniz yeterli mi dedi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ehliyette aparak kodu ekletsin demis

O zaman raporunuzu yenilemenize gerek yok öyle dediler ise. şu an için tek çıkar yol ehliyetinize o kodu ekletmek olacak. peki ehliyetinizi çıkartmışmıydınız yani nasıl ekleteceksiniz sonradan o kodu gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim.

vallaha siz öyle diyince iskillendim ve rapora baktım tertibattan bahsetmiyor ama degerlandirilmedi diye ibare var suruculukle alakali kismi ilçe ve il saglik mudurlukleri degerlendiriyor otv yi vergi dairesinde sisteme tanimlattiriliyor bu yüzden yani aparat kullanmam gerektiginde 2 raporuda degistireceksem yandim ki ne yandım 😱 saglik bakanliginin belirledigi hastanelerde sağlık raporu veriyor. şimdi ben yapacagimi belemiyorum sadece raporluk isim olsa bisi degil kredi var kasko sigorta var kafayi yemek uzereyim

Yok yok sakin olun eger maliye dediysek sadece ehliyete aparat ekletin diye diğer engelli raporunda bir sıkıntı yok demektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ya zaten ikiside saglik bakanligina bagli ama kamu kurumlari cok sıkıntılı bu konuda canim yanıyor

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Ehliyet aldım. Özel donanımlı araç kullanır raporum var. Vergi dairesine başka ne lazım diye sordum bu kadar dediler. Aracı aldığın firma işlemleri yapacakmış.

ozel donanimli kullanir ibaresi rapordada yaziyor mu yoksa sadece ehliyetiniz mi ozel donanimli kodu var gulse

arkadaşlar bana sag ve sol ayagımdan problem olduğu için aparat olmadan indirimi vermiyorlar engelli ehliyetimi aldıktan sonra benim tekrar saglık raporumu yenilemem gerekiyormu cunku özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinde degerlendirilmesi yazıyor.:(:(:(
ama ötv indirimi ve h sınıfı ehliyet işaretli

Ehliyetimde kodlar var.raporunda yazıyor.

Sana elden gaz fren kumandalı verir.

Aynı durumdayım aparat kodu istediler sonrasında özelge talep edildi. Vergi dairesinden kredi masrafları sigorta masrafları derken delirmek üzereyim napıcamı bilmiyorum

Benimde sol el kısıtlılığı var

ödeme yaptiysaniz bayiyle konusun kdv yatirdilarmi diye kdv nin iadesi için bayinin faturayi iptal etmesi gerekiyormus haberiniz olsun

ehliyet raporuna itiraz etmek istiyorum ama itirazdan sonra beni neler bekleyecek bilemiyorum itiraz eden varsa bilgi verin lütfen

engeli surucu belgesi saglik raporuna itiraz nasil oluyor

vergi dairesi engeli raporum olmasina rahmen ve aparat olmadigi için otv tanimlanmiyor o yuzden itiraz etmek istiyorum

Bizim çilemiz ne bizmi istedik engeli olalım bu zorluklar ne tüm devlet kuruluşlarında çile cekiyuruz hic bir işlemimiz malesef yurumuyur sağlam insan cektimiz cileleri cekse intihar eder sanki engeli insan değil ya alla aşkına nedir cektiğimiz çile sabahtan akşama giriyuruz hastaneye ya tekerlekli sandalyrde ya kanedyenlerle rapor yok ötv yok ehliyet cile cekiyuruz sonunda kapı dışarı ediliyuruz ya trafikte sorun cıkıyur yar maliyede o hastanelerde cektiğimiz eziyetler boşa günahımız neydi engeli olmakmıydı bu ülkede

natho

İki kalçada da kısıtlılık olduğunda özel donanıma dair ehliyette (ve ona temel olan raporda) kısıtlama kodları bulunmak zorunda. İl sağlık komisyonuna gidip bu bağlamda düzenleme istemeniz gerek. Başka yolu yok. Maalesef.

Üst Alt