Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki hastalıktan erken emeklilk olabilecek rapor alabilir miyim?

caldion

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar. öncelikle bu siteyi kuranlara çok teşekkür ederim.Bizlerin bilgilenmesini sağladığınız için.
geleyim sorunuma.

3. derece kalp mitral yetmezlik var. concor ilaç kullanıyorum. sürekli kullanım için doktor raporum var. balthazar formulde %10 veriyor.

sağ gözümde glokom oluştu. görme 0. ışığı bile göremiyorum. tek göz görme kaybından dolayı % 32 verildiğini duydum.
bunların ikisini birleştirip 10 + 32 : 42% ile vergi indiriminden nasıl yararlanabilirim.
ssk dan 4200 günüm var. işe ilk girişim 1992,

şu an çalışıyorum. emekli olup tekrar çalışma imkanım olup olmadığını da öğrenmek isterim.
bu konular hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz.

şimdiden teşekkürler

balthazard formülü ile toplandığında 32 + 10 = 39 yapıyor.

Sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederseniz emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Bu statüde emekli olursanız, evet, çalışmaya da devam edebilirsiniz. Sadece muhasebe açısından sosyal güvenlik destek primi öder statüde işlem yapılır o kadar.

formul kullanıldıgında 39 yapıyorsa; belirttiğiniz çizelgede 40 ve üzeri emeklilik şartları mevcut. 16 yılım ve 3760 günüm fazlasıyla var. 39 oranla emekli olabilirmiyim.
anlayamadığım sizin belirttiğiniz "bu statüde emekli olursanız" yani emekli olma hakkımın olup olmadığı

39 la malesef erken emekli olunmaz vergi indirimine baş vurup en az oranında 40 rapor almalı sınız

Vergi İndirimi Aldım,Sorularımı Cevaplayabilirmisiniz?

Selamlar; aslında siteye belkide ilk mesajım. Devlet hastanesine gidip heyete girdim .ve sonuç aşağıda belirtilen şekildedir.Sizlere sormak istediğim,
1: engelli ulaşım kartı almak için prosedür nedir?
2:ssk girişim 1992 senesi. çalışma günüm 4200 yaşım 42 .halen aktif olarak çalışıyorum.emekliliğe başvuru yapayım mı? çalışmaya devam edersem + ne kadar fazla ücret olur.
3:Engelli kadrosunda devlet memurluğu şansım var mı?
4:emekli olup çalışmaya devam edersem alacağım emekli maaşı da azalır mı?
bilgilerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

ENGELLİ VERGİ İNDİRİM SİSTEMİ SORGU SONUCU
TC Kimlik Numarası: 5*********2
Adı Soyadı: Cüneyt B*****

Rapor Sonucu: OLUMLU
Kayıp Oranı: %44
Engel Derecesi: 3. Derece
Yararlanmaya Başladığı Tarih: 25.01.2016
Yararlandığı Süre: DEVAMLI
Yararlanacağı Son Tarih:

DOSYA HAREKETLERİ
Evrakın Tarihi Evrakın Sayısı Yapılan İşlem
18.11.2015 Mükellef dosyası oluşturuldu.
18.11.2015 11961 Başvuru belgesi/dilekçesi alındı.
18.11.2015 12361 Hastaneye sevk edildi, rapor bekleniyor.
02.02.2016 1355 Hastaneden yazı geldi.
25.01.2016 289 Rapor alındı.
04.02.2016 1567 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
01.03.2016 2873 Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
04.03.2016 3112 Sonuç işyerine gönderildi

caldion

1-Engelli ulaşım kartı için ilinizdeki ulaşım daire başkanlığı ile görüşmeniz gerekir.
2-Emeklilik için şartları yerine getirmişsiniz.İstediğiniz zaman emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.Emekli olarak aynı maaşla çalışmaya devam ederseniz maaşınızda en az %7-8 gibi bir artış olur.Ödediğiniz ssk primi düşecek ve işsizlik sigortası kesintisi yapılmayacak.
3-Engelli kadrosunda EKPSS ye girip atanırsanız devlet memurluğuna geçebilirsiniz ama emekli maaşı alamazsınız.
4-Emekli olup çalışmaya devam ederseniz emekli maaşınız azalmaz.

Üst Alt