Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki dizimde de protez var. Engelli raporu almali miyim?

Yapraknaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar.

24 yildir romatoid artrit hastasiydim. Yasim suan 27.

Dizlerimde kikirdak bittigi icin iki dizden de diz protezi ameliyati olmak durumunda kaldim. Ameliyat donemini psikolojik olarak cok zor atlattim. Kimi doktor olma sakin cok gencsin dedi kimi zorundasin dedi ve uzun bir surecten sonra oldum.
Suan degnekle yuruyorum. Fakat surekli proteze bir sey olucak ve ben tekrar o ameliyata girecegim diye normal hayatima donemiyorum. Surekli cok gencsin protez gevser tekrar ameliyat durumu olur ve bu tekrar ameliyatlar cok daha zor diye korkutuldum.

Simariklik olarak lutfen algilanmasin. Maddi manevi cokmus durumdayim. Ogretmenlik mezunuyum. Uzun sure ayakta durmam, cok merdiven kullanmam kisacasi yorulmam yasak. Sizce bu durumda engelli raporu almam etik olur mu? Almali miyim?
Engelli raporunu sadece ekpss ye girmek icin almak istiyorum. Ayrica ameliyattan sonra asiri hassaslastim. Biri ters bir sey soylese hemen agliyorum ve kendime hakim olamiyorum. Bunun icin de tedavi oluyorum. Ameliyattan sonra boyle seyler yasayan arkadaslar var mi acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

sıkıntı yok rapor alabilirsin hocam.meb de sıkıntı olmaz ben de mebdeym sonra dan engelli oldum ...rapor alıp mebe verecem ..

Bir engeliniz varsa neden rapor almayacaksınız ki, bu imtinanın nedeni nedir anlayamadım. Engelli olmadığınızı düşünüyorsunuz ve engelli olduğunu düşündüklerinizin haklarını yediğinize dair bir intiba var galiba içinizde ama bu aslında hatalı bir bakış açısı. Kimin engelli raporu alabileceği devlet tarafından belirlenmiş, bu kıstaslar içindeyseniz alırsınız sağlık raporunuzu babalar gibi EKPSS'den yeteli puanı alırsınız MEB'e atanırsınız. Hatta raporunuz kapsamında size uygun çalışma koşullarını sağlamakla mükellef olan MEB'dir. Raporunuz doğrultusunda vakti gelince erken emekliliğinizi de olursunuz.

Bizler, belirli noksanları olan insanlarız. Hastalıklarımız hayat kalitemizi çok düşürüyor ve devlet bize bazı haklar verdiyse eğer bunları kullanmak da en doğal hakkımızdır. O yüzden, siz de sağlık raporunuzu aldıktan sonra, sağlık raporunuzun size sağladığı bütün faydaları sonuna kadar kullanmalısınız.

Tekrar geçmiş olsun.

Meb e atandigim taktirde bana idari isler yaptirirlar ve ogretmenlik yaptirmazlarsa diye korkuyorum. Tek amacim ogretmenlik yapabilmek. Cok tesekkurler cevaplariniz icin...

Bilemiyorum, benim yürüme engelli bir arkadaşım var. Tarih öğretmeni kendisi öğretmenlik yapıyor ve herhangi bir sorun yaşamıyor. Koltuk değneği kullanıyor ama mesleğini yapıyor.

Üst Alt