Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki çocuğumunda % 90 raporu var. Ayrı ayrı araç alabilir miyim?

kenanaates

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olmasını ve hayırlar getirmesini diliyorum.
Sorum şu: iki çoçuğuda %90 özürlü olan aileler, anne ve baba her çoçuk için ayrı ötv indirimli araç alabiliyormu? yani iki araç alabiliyormuyuz?

ayrı ayrı araç almanda bir sakınca yoktur.önemli olan rapordur.vasi işlemlerini halledip alabilirsiniz.

Bunu kısıtlayan hiç bir düzenleme yok. Yani, evet, iki kardeş adına da alınabilir. Ama unutmayın, mahkemeden vasi kararı ile birlikte izin de almalısınız araç alımı için. Ve hakim iki kardeş için ayrı ayrı izni vermez gibi geliyor bana

Selam ,%90 zihinsel engelli kardeşim için annem adına mahkemeden (annesinin VELAYET i altına alınmasına)ibareli kararı var.Kardeşim şu an 30 yaşında.Araç alımı sırasında veya 5 yıl sonunda satışı sırasında mahkemeden izin almak gerekiyormu? Yani kardeşim adına yapılacak bu tarz işlemlerde her seferinde mahkemeye gidilmasi gerekiyo mu? Bir diğer sorum,aracı kullanmaya hakkı olan kişilerin illede engelli şahısla aynı şehirde veya evde yaşaması gerekiyor mu? Aydınlatırsanız çok sevinirim .

aracı satarken mahkemeden ek karar çıkartmanız gerekir ve engelli şahısla aynı evde ve ya şehirde olmanız gerekmez ve alınan %90 özürlü tertibatsız araçları herhangi bir kişi kullanabilir bu konuda bir kısıtlama kalmadı

sadece satarken mi gerekiyor mahkeme izni?biz şu an araç alım aşamasındayız da ,pazartesi noter e gidicem,bu yüzden araştırma yapıyorum

aracı alırken bazı noterler ek karar istemiyor normal bir vasi kararı yetiyor ama satarken kesinlikle ek karar istiyorlar

Üst Alt