Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki bacağımda venöz yetmezlik var. Yüzde kaç oran alırım?

yaşar18

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim her iki bacagımdada venöz yetmezlik var. sakatlık oran cetvelinde %20 gösteriyo bu oran tek bacak içinmi yoksa iki bacak içinmidir.yardımlarınız için tşkler.

İki bacağınız içinde ayrı ayrı oran verilir.. Balthazard formülü ile hesaplanınca, % 20 + % 20= % 36 olur..

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar;

a- Staz ülseri bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite:% 40
2- İki ekstremite:% 70

tşkler hacı bey korkuyorum 2 bacak için %20 verirler diye düşünüp duruyom dediginiz gibi ise çok sevinirim ama cetvelde sadece staz ülseri yoksa % 20 diyo o korkutuyo tek bacak yada iki bacak yazmıyo tedirginim.inş. dediginiz gibidir

hacıbey ayrı ayrı hesaplanması kesinmidir cvp verirsen sevinirim.

SFT sonucum mmef % 68.6 çıktı. Hangi oranda rapor verilir?

Arkadaşlar sft sonucum %68.6 çıktı küçük hava yolu hastalıgı teşhisi konuldu oran ne verirler acaba cvp veren olursa sevinirim

Verilebilecek oranlar şunlar; ama, tam olarak yüzde kaç verileceğini uzman hekim belirler. Biz bilemeyiz. SFT sonucuna göre % 68.6 hangi düzeyde etkilenme oluyor bilemeyiz.. Sonucu alınca buraya yazar mısınız.? Örnek bilgi olsun elimezde ki benzer durumlarda fikir olur arkadaşlara..

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

arkadaşlar 2 ayagımda venöz yetmezlik var doktor % 20 diyo dogrumu anlamadım 1 ayak içinde aynı veriyolar bu ne saçmalık anlayamadım yardımcı olacak varmı

doktor yazdı ama kurula girecem kurul ne der bilmiyorum.

iki ayak venöz yetmezlik özür oranı

arkadaşlar her iki ayaktan venöz yetmezlikten rapor alan varmı özür oranı kaç veriliyo % 20 dogrumu bana
20 verdi doktor dogrumu acaba

her iki bacak venöz yetmezlik + astım % 49 aldım

arkadaşlar her iki bacagımda venöz yetmezlikten 20+20 =40 astımdan mmef 68.6 ile % 20 aldım

toplamda 40+20=60 formülle 49 verdiler maliye acaba bu oranları düşürürmü verilen bu degerler normalmi

düşürme olasılıgı varmı bilen varsa lütfen yardımcı olsun düşürür diye maliyeye başvuramadım yardımınız için tşkl

Maliyenin ne yapacağı hiç belli olmaz.. Düşürebilirde, olduğu gibi onaylayabilirde.. Şansınıza kalmış.. Her iki bacağınızdaki varis için ayrı ayrı % 20'lik oran mı verildi size, doğru mu anladım..? Varisten verilen oran doğru, cetvele göre verilmiş.. Staz ülser bulunmayan durumlarda % 20 veriliyor..

evet ayrı ayrı 20 +20 verdi ama 2 bacaga 20 diyodu ısrar edince 20+20 yaptı ama
cetvelde ayrı ayrı yazmıyoki sadece 20 yazıyo kafamı karıştıran o

bacıbey .oturanboga hiç emsal teşkil eden bir bilgi yokmu venöz % 20 tek bacakmı çift bacakmı nerden ögrenebilirim bunu

arkadaşımda venöz yetmezlik var 3 deffa bu yüzden operesyon geçirmiş ben sakatlık oranı cetveline baktım bence oran verilmez diye düşünüyorum fakat eminde olamıyorum sakatlık oranı cetvelinde derin venöz yetmezligine oran veriliyor arkadaşımda perferon venöz yetmezlik var perferon venler yüzeysel venden derin vene kan akışkanlıgını saglıyor ;perferon venöz yetmezlik daha önce derin venöz yetmezlikte tromboz olması nedeniyle perferon yetmezlik meydana geliyor arkadaşın en son tetkik durumu şu 10 gün önce sag venöz eski safentomili olguda sag uylık medial kısmı ile sag bardırda yer yer variköz ektazik ve perferon venler izlenmiş olup perforon venlerde valsalvayla orta düzeyde grade 2  kroniz yetmezlikle uyumlu reflü akım izlenmiştir<br>incelenen derin venlerde tromboz yada yetmezlik lehine tetkik bulgusu saptanmamıştır<br>sol venö eski safentomili olguda sol  uylık medial kısmı ile sol bardırda yer yer  variköz ektazik ve perferon venler izlenmiş olup perforon venlerde valsalvayla orta düzeyde grade 2 kronik yetmezlikle uyumlu reflü akım izlenmiştir incelenen derin venlerde tromboz yada yetmezlik lehine tetkik bulgusu saptanmamıştır<br> ben sakatlık cetveline göre oran almasını zor görüyorum fakat konuyu bilmedigim için eminde degilim daha önce rapor alanlardan yardım bekliyorum

özür oran cetveni hangi bakanlık hazırlamaktadır

özür [FONT=Tahoma][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3] [/SIZE]ÖZÜR ORANLARI CETVELİ[/FONT][FONT=Tahoma]
4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar;[/FONT]
[FONT=Tahoma]

2- İki ekstremite:% 70[/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] Özürlülük oranları cetvelindeki staz ülseri bulunmayan % 20 verilmektedir saglık kurulu tarafında : bu % 20 oran tek bacak içinmidir yoksa her iki bacak içinmidir?[/FONT]
[FONT=Tahoma]Yardımlarınız için teşekkür ederim.bu konu hakkında kim bilgilendirir beni bir türlü cp alamıyorum aradıgım yerlerden. Cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum tşkl.[/FONT]
oran cetvelindeki oranlar hakkında nerden bilgi alabilirim

Staz ülseri bulunmayanlar için iki bacakta olsa verilen oran % 20.. Sizin dediğiniz gibi iki bacak içinde oran veriliyor olsaydı eğer, ikinci şıktaki gibi tek ya da iki ekstremite için diye belirtilirdi.

bacı bey bu hastalık benimkinden ve maliye % düşürmüş benimki için görüşün nedir acaba Ben daha önce Konya Eğitim ve araştırma Hastanesinden venöz yetmezlik(varis) ve iyileşmiş staz ülseri teshişi ie %40 rapor aldım , Ankara Gelirler idaresi Beni bu tekrardan Ankara Numune Hastanesine gönderdiler orada ise Venöz yetmezliz teşhisi ile (Her iki Bacak İçin) % 40 rapor verdi Raporum tekrardan Ankara Gelirler İdaresi Bakanlığına bağlı Merkez Sağlık kurulundan %20 olarak düşürülerek geldi , BİMER'e müracat ettim onlarda prosüdürü takip ederek benim bağlı bulunduğum mal müdürlüğüne yazı yazarak beni tekrardan Konya Eğitim ve araştırma Hastanesine sevk ettiler , İlk raporu aldığım hastaneye oradan tekrar %40 aldım ;
Benim merak ettiğim ,
1- Tekrardan Hakem Hastanesi olayı çıkarmı
2- Son aldığım rapor itiraz üzerine olduğu için kesinmidir,
3- TEkrar düşürürlerse MAhkeme yolu açılırmı bana
4- Başka ne olabilir ki :

Bilgi verirseniz sevinirim ,Şimdiden Teşekkürler

bacıbey cevabınızı tam olarak anlayamadım

Ben sizin rapor oranınızın yine % 20 olarak geri döneceğini düşünüyorum. Varis'den, özellikle staz ülseri bulunmayan bölümünden % 40 oran almak mümkün değil.. Hakem hastane olayı çıkmaz artık, Ankara'da ne olacağını kestirmek zor, hakem hastaneden çıkan sonucu bile düşürebiliyorlarsa herşey beklenir.. Yine olumsuz dönerse mahkeme yolunuz açılır..

Staz ülseri bulunmayan venöz yetmezlik için % 20'den fazla oran verilmiyor. Tahminimce raporu aldığınız hastanede bu % 20'lik oran kısmını bizim gibi karıştırıyor. İki bacak içinde ayrı ayrı oran vererek hata yapıyor..

Ya daa biz yanlış biliyoruz.. Atladığımız bir detayı var.. Acaba diyorum yani..:)

Siz sonucu alınca buraya detaylı bir şekilde yazar mısınız?

ben bununla ilgili herhangi bir başvurum olmadı ama
ÖZÜR ORANLARI CETVELİ
4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar;

2- İki ekstremite:% 70

burda geçen dönüş bozukluğu mahiyetinde "ters yönlü akım izlendi" yazıyo. derin ven trombozu veya ülser falan yok. iki bacakta da ters akım var buna rapor verirler mi ?
ilaç içmezsem veya uzun ayakta durursam hemen dolgunluk hissi başlıyor ağrıyla.
ankilozan spondilitin üstüne bişeyler eklemem lazım da % 40 için
;)

bilateral alt ekstremite ana yüzeyel derin femoral safen popliteal ven yapıları incilenmiştir

ven çapları ve duvar kalınlıkları simetrik ve normal sınırlardadır venlerin nümenleri açık olup tromboz

popliteal ven ile iştirakli trifikasyon venlerinde akım normal olarak izlenmektedir

valsalva manevrası ile sol safenofemoral bileşkede grade:2 sol safena magnada grade:2 sağ safenofemoral bileşkede grade:2 sağ yüzeyel femoral vende grade 1 sağ derin femoral vende grade:2 sağ safena maganda gradde:2 reflü akım izlenmiştir sakatlık oranı ne olur

Bilateral alt ekstremite venöz Doppler US incelemede: (2013)

Her iki ana femoral ven kalibrasyonu ve lümeni normaldir. Yüzeyel femoral ven ile derin femoral ven lümeni açık izlenmektedir. Femoral bölgede trombüs saptanmamıştır
Derin venöz yapılarda kompresyon tam, augmentasyona cevap pozitiftir. .
Sağ VSM çapı uylukta 6.3 mm, kruriste 5.6 mm, sol VSM çapı uylukta 5.8 mm, kruriste 5.4 mm olarak ölçülmüştür.
Bilateral ayak bileğinden ana femoral vene döküldüğü lojlara kadar her iki VSM' de kontinü reflü mevcuttur.
Her iki tarafta popliteal ven çapı ve lümeni normal izlenmektedir. Beraberinde hemen distalinde tibalis anterior, tibialis posterior ve peroneal derin venlerde de venöz akım normal olup trombüs saptanmamıştır.
Vena safena parva akımı normaldir.

SONUÇ :
· Sağ VSM çapı uylukta 6.3 mm, kruriste 5.6 mm, sol VSM çapı uylukta 5.8 mm, kruriste 5.4 mm.
· Bilateral ayak bileğinden ana femoral vene döküldüğü lojlara kadar her iki VSM' de kontinü reflü
· DVT izlenmedi.
· Bulguların klinikle korelasyonu, uygun ileri değerlendirme önerilir.

Bilateral alt ekstremite venöz Doppler US incelemede:(2014)

Her iki ana femoral ven kalibrasyonu ve lümeni normaldir. Yüzeyel femoral ven ile derin femoral ven lümeni açık izlenmektedir. Femoral bölgede trombüs saptanmamıştır
Derin venöz yapılarda kompresyon tam, augmentasyona cevap pozitiftir. .
Sağ VSM çapı 4.1 mm ölçülmüş olup, valsalva manevrası ile sağ VSMde orta derecede yüzeyel venöz yetmezlik ile uyumlu patolojik reflü akım izlenmiştir.
Sol VSM seyri boyunca viziualize edilmedi ( opere).
Sol kruris boyunca nontromboze tortiyoze yüzeyel variköz venler izlenmektedir.
Sol kruris distal kesimde cilt altı yumuşak doku ödematöz görünümde izlenmektedir.
Sol poplitean venden valsalva manevrası ile hafif derecede derin venöz yetmezlik ile uyumlu patolojik reflü akım izlenmektedir.
Sol VSP çapı 2.5 mm ölçülmüş olup, sol VSPde valsavla manevrası ile hafif derecede yüzeyle venöz yetmezlik ile uyumlu patolojik reflü akım mevcuttur.
Diğer derin ve yüzeyel venöz sistemde akım sonlanmakta olup reverse akım oluşmamaktadır. Venöz kapak yetmezliği yoktur.
Her iki tarafta popliteal ven çapı ve lümeni normal izlenmektedir. Beraberinde hemen distalinde tibalis anterior, tibialis posterior ve peroneal derin venlerde de venöz akım normal olup trombüs saptanmamıştır.

Sonuç :
*Sağ VSM çapı 4.1 mm ölçülmüş olup, valsalva manevrası ile sağ VSMde orta derecede yüzeyel venöz yetmezlik ile uyumlu patolojik reflü akım izlenmiştir.
Sol VSM seyri boyunca viziualize edilmedi ( opere).
Sol kruris boyunca nontromboze tortiyoze yüzeyel variköz venler izlenmektedir.
Sol kruris distal kesimde cilt altı yumuşak doku ödematöz görünümde izlenmektedir.
Sol poplitean venden valsalva manevrası ile hafif derecede derin venöz yetmezlik ile uyumlu patolojik reflü akım izlenmektedir.
Sol VSP çapı 2.5 mm ölçülmüş olup, sol VSPde valsavla manevrası ile hafif derecede yüzeyle venöz yetmezlik ile uyumlu patolojik reflü akım mevcuttur
*DVT izlenmedi.

Bu durumum alıcağım raporda ki oranı nasıl etkiler . Teşekkürler

Selamünaleyküm

yeni üyeyim ben de rapor almak istiyorum. venöz yetersizlik kronik periferik -alt eksremite venöz sistem
sonuç: bilateral venöz yetmezlik
vasalva manevrasında sol jfs de sol vsm de sağ sfj de sol vsmde valsalva manevrası boyunca devam eden düşük debili reflü akım
her iki kural subcutan yüzeysel venlerde 9 mm çapa ulaşan nontromboze varikoz oluşumlar

raporumda böyle yazıyor. yüzde kaç oranında rapor alırım. şimdiden teşekkürler

Merhaba sag alt ekstremitenin variköz venleri özür oranı nedir bilgniz varmı kronik kalp ve esansiyel primer hipertansiyon hastasıyım %40engelli raporu almam için yeterlimi

Merhaba benim iki ayagimdada varis var orta derecede.staz ulser bulunmayanlar %20 oran verilir yaziyor mevzuatta.Anlamadigim varisin ilerleme derecesine gore mi 0 ile 20 arasi bir oran mi veriliyor.yoksa direk 20 mi veriliyior her iki ayak icin.

Daha onceli mevcit raporumda %5 oran verilmisti.orani yukseltmek istiyorum.%20 verilir mi?

dvt + venöz yetmezlige sekonder gelişmesi

Sol bacagimda dvt + venöz yetmezlige bağlı sekonder gelişmesi var derin anlamlı orta imis maluliyet oranı kaç acaba kronik dvt imiş önceki oranım ege üniversitesinden aldığım rapor oranı % 20 idi ankara Kocatepe Üniversitesi Sağlık kurulundaki oylamada 32.20 çıktı şu an kontrol muayenesinde kac oran alırım sag bacacaga nazaran sol bacagimda 1mm cap buyemesi var

aşagıdaki sft sonucum ne anlama geliyor az etkilenmeye girermi

arkadaşlar sft degerim bunlar oran verirlermi acil cvp verirseniz sevinirim tşkler
=====%PRED
FVCex===102
FEV1 ===100
FEV/FVC =101
PEF ====71
ME25 = =80
MEF50 ==83
MEF25 ==78
MEF25-75 =86

Ben iki defa varisten ameliyat oldum son üç aydır gözle görülür ülser oluşmaya başladı dün tekrardan kalp damar cerrahına gittim yapılan ultrasyonda 7.5 cm kaçak olduğunu ve üçüncü bir ameliyat olmam gerektiğini söyledi bende malülen emeklilik için bundan dolayı ne oranda rapor alabilirim diye sordum bana cevap olarak böyle bir rapor oranı yok venüz yetmezliğinden ssk nın bu yönde nir rapor oranı olmadığını söyledi yani anlamadığım bizmi yanlış biliyoruz doktorlarmı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Bunun yanında 04.05 - Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15) ve her iki gözümde katarakt var

bu sonuca göre kaç oran alabiririm

biteral alt ekstremite venöz rdus incelemesi:

sol vsm uyluk distalinde izlenmemiştir.

sol uyluk orta düzeyde ve distalde yüzeyel kollateraller izlenmiş olup kollaterallerde lümen içinde okojen parsiyel trombotik dolum defekti izlenmiştir. ayrıca kruris proksimal orta bölümde vsm ve vsp ile iştirakli yüzeyel venöz kollateraller ve lümeninde parsiyel ekojen trombosit dolum defekti izlenmiştir.

sol kruris orta distal bölümde vsp kalibrasyonda artış izlenmiştir (7.9 mm). bu düzeyde valsalva manevrası ile minimal reflü akım izlenmiştir.

sağ cfv'de proksimalden başlayan ve distalde devam eden valsalva manevrası ile grade 2-3 reflü akım izlenmiştir.

sağ vsm uyluk distalinde 4.5 mm ile normal kalibrasyonda ölçülmüş olup valsalva manevrası ıle reflü akım izlenmiştir.

sağ vsp kalibrasyonu 12 mm ile artmıştır. sağ vsp proksimal orta ve distal bölümlerde valsalva manevrası ile reflü akım izlenmiştir.

saağ krurisproksimal orta bölümde sağ vsp ile iştirakli ve vsm trasesineuzanan en geniş yerinde 9 mm çapa uylaşan tortiyoz venöz kollateraller izlenmiştir.

Üst Alt