Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki bacağı diz altı ampüte olan babamın üzerine araç alabilir miyim?

chakabey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

Benim babam her iki bacağı diz den aşağısı yok protezli daha önce geçirdiği trafik kazası sebebiyle. % 80 engelli kartı var gerekli araştırma yapamadım bu yüzden buraya yazmak istedim. acaba babam adına Ötv indiriminden yararlanarak araç alabilir miyim. aracı sadece ben ve kardeşim kullanacak. cevaplarınız için teşekkürler.

Saygılarımla...

%90 ve Üzeri Özürlü Raporu Olması Lazım Yada H Sınıfı Ehliyetli Özel Tertibatlı Araç Özürlü Raporunun Arkasında ÖTV'nin Karşısında Evet İbaresi Varsa Yararlanabilirsiniz...

Bu şekilde almak isterseniz babanızın H sınıfı sürücü belgesi olmalı ve araç tamamen elden kumandalı olacağından sizin için pek uygun olmaz.
Ama başka rahatsızlıkları da varsa ve rapor oranını %90 a çıkarabilirseniz babanızın ehliyeti olma şartı aranmaz ve araçta tertibat olmaz, bu aracı herkes kullanabilir.

cevabınız için teşekkürler. engelli oranını artıracak başka bir rahatsızlığı yok tansiyon hastalığı dışında

Üst Alt