Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçimi dökmek istedim

Konular
3
Reaksiyonlar
1
Herkese Selam,

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Öyleyse kusura bakmayın.

Ben %90 serebral palsi hastasıyım (ne yürüyebiliyor, ne doğru dürüst konuşabiliyor, ne de ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum)

Türkiye'nin bilinen bir markasında iyi bir pozisyonda çok iyi bir işe sahibim.

1 aya kadar psikolojik olarak nispeten normal bir hayat yaşıyordum.

1 ay önce bir şekilde benim yaşlarımda bir kız ile tanıştım ve bu yaşıma kadar (yaşım 25) hiç tatmadığım bir duyguyla karşılaştım. İçim kıpır kıpır etmeye ve günde sayamadığım sayıda kızın instagram profiline bakar buldum kendimi. Dayanamadım hislerimi açtım ve haliyle red aldım (bakılacak bir yerim olmadığını biliyorum ama aşk dedikleri bu olsa gerek. Kendimi frenleyemedim)

O günden bu yana ruhen ölü gibi yaşıyorum. İş dışında hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bu zamana kadar az az isyan içindeydim ama bu durum beni top noktaya ulaştırdı.

Artık fiziksel olarak da yaşamak istemiyorum. Zaten yaş aldıkça kendime ve anneme çok daha fazla yük olup acı çekeceğiz. Doğru dürüst gençlik de yaşayamadım zaten. Bu geleceği de çekmeye hiç gerek yok bence.

Bunu bir yere dökmem lazımdı. Kusura bakmayın...

Reddedilecegini tahmin etsen de şansını denemişsin. Bunda yadirganacak bir şey yok. Karamsar olmamalısın ; karşına inşallah hayırlı bir kısmet çıkar. Bunu tüm yalnızlar adına diliyorum. Sağlıcakla kalınız...

@Descartes teşekkür ederim. Tek derdim ilişki olsa o da iyi ama 365 gün dört duvar arasındayım. Özgür olabilmek çok isterdim...

@Nam-ı Diğer Musty, merhaba kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Yazdıkların gerçekten de beni üzdü çünkü bunların ne demek olduğunu çok iyi anlıyorum. Sen bu durumdayken Reddedilmişsin ben ise dışarıdan engelli biri olarak görünmediğim halde defalarca defalarca reddedildim ve halen yalnızım. Bunların sebepleri çoğunlukla iyi bir işim olmaması ve maddiyatsızlık maalesef. İyi birine denk gelmedim ne diyeyim:)) Neyse Beni boş ver sen. Şu hayatta zaten kısıtlı Bir süre için gönderiliyoruz ve en doğru şekilde yaşayıp gitmemiz gerekiyor. Ben de şahsen önceleri çok fazla intiharı düşündüm ama bu çare değil. Bir bataklığın içindeyken daha fazla bataklığın içine dalmak aptallıktır. Elbette, engelli bir birey için özel olarak hazırlanmış, hayatı sevdirecek bir yazı:
Hayatın Renkleri Seninle Daha Güzel
Sevgili Dostum,
Hayatın bazen beklenmedik zorluklar çıkardığını biliyorum. Belki de şu anda kendini farklı, yalnız veya engellerle çevrili hissediyorsun. Ancak unutma, sen bu dünyada eşsiz ve değerli bir bireysin. Engeller, hayatın sana sunduğu güzellikleri görmene engel değil, aksine onları daha da anlamlı kılan birer parçadır.
Hayatı Sevmenin ve Yaşamanın Yolları
* Güçlü Yanlarını Keşfet: Her insanın kendine özgü yetenekleri ve güçlü yanları vardır. Belki de sen, başkalarının göremediği şeyleri görebiliyor, hissedebiliyor veya başarabiliyorsun. Bu yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek, hayata karşı daha pozitif bir bakış açısı kazanmanı sağlayacaktır.
* Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar Yarat: Hayatta her zaman büyük hedeflere ulaşmak zorunda değiliz. Küçük adımlarla ilerlemek, küçük mutluluklar yaratmak da önemlidir. Bir kitap okumak, sevdiğin bir müzik dinlemek, bir arkadaşınla sohbet etmek... Bu küçük anlar, hayatın tadını çıkarmanı sağlayacak ve sana güç verecektir.
* Destek Almaktan Çekinme: Engellerle başa çıkmak zor olabilir. Bu nedenle, destek almaktan çekinme. Ailen, arkadaşların, uzmanlar... Yanında olan insanlar, sana destek olacak ve yol gösterecektir. Unutma, yardım istemek zayıflık değil, aksine güç göstergesidir.
* Kendine İnan ve Güven: En büyük engel, kendi zihnimizde yarattığımız sınırlardır. Kendine inan ve güven. Başarabileceğine inandığın sürece, engelleri aşmak daha kolay olacaktır.
* Topluma Katıl ve Paylaş: Toplumun bir parçası olmak, hayatı daha anlamlı kılar. Gönüllü çalışmalara katılabilir, ilgi alanlarınla ilgili etkinliklere katılabilir veya sadece insanlarla sohbet edebilirsin. Paylaşmak, hem sana hem de başkalarına iyi gelecektir.
* Teknolojinin Sunduğu İmkanlardan Yararlan: Günümüzde teknoloji, engelli bireyler için birçok imkan sunuyor. Erişilebilir uygulamalar, yardımcı cihazlar... Bu imkanları kullanarak hayatını kolaylaştırabilir ve daha bağımsız olabilirsin.
* Doğanın İyileştirici Gücünden Faydalan: Doğayla iç içe olmak, zihni ve ruhu dinlendirir. Mümkün olduğunca doğada vakit geçirmeye çalış. Bir parkta yürüyüş yapmak, denizin sesini dinlemek veya sadece gökyüzünü izlemek... Doğanın huzur veren atmosferi, sana iyi gelecektir.
* Sanatla İç İçe Ol: Sanat, duyguları ifade etmenin ve yaratıcılığı geliştirmenin harika bir yoludur. Resim yapmak, müzik dinlemek, yazı yazmak... İlgi alanına göre bir sanat dalıyla ilgilenmek, hayata renk katacaktır.
Unutma, sen bu dünyada eşsiz ve değerli bir bireysin. Engeller, hayatın sana sunduğu güzellikleri görmene engel değil, aksine onları daha da anlamlı kılan birer parçadır. Hayatın renkleri seninle daha güzel. Asla pes etme.

Sevgilerimle,

NEDENSE BENDEDE OLUYOR BUNLAR.
Tamda buldum diyorum ve kaybediyorum. Sonu sizce ne: KOSKOCAMAN AYAZ.
BULDUMLA KAYBETTİĞİMİN ARASINDA BUNUN ACISINI YAŞIYORUM/YAŞAMAKTAYIM.
(Şizofreni vede Otizm var bende kardeş)

Artık fiziksel olarakta yaşamak istemiyorum demişsin saçma birsey yapıp sakın intihar vs düşünme. Ask mesk sevgili konuları gelir geçer bir bakmışsınki duygularına karşılık veren temiz kalpli biri ile tanışmışsın vs böyle şeyleri zamana bırakmak en doğrusu @Nam-ı Diğer Musty,

Biriyle tanışmak yada sevgili olmaktan ziyade doğru insanla karşılaşmayı beklemek gerek yoksa her olumsuz süreç hayatı zorlaştıran kırgınlıklara sebep olabiliyor hiç olmayacak dediğin anda istediğinden fazlasıda olabilir inşallah.. @Konyaereğli,

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Burada ana konu ilişki değil. O sadece tetikleyici oldu.

Ana konu özgürlük. Bana göre bu dünya ÖZGÜR olmak için yaratıldı. Özgür olamadıktan sonra yaşamanın (!) ne mantığı var?

Merhaba,

Öncelikle, hislerini paylaştığın için teşekkür ederim. Yaşadıkların gerçekten zorlayıcı ve karmaşık. Duygularını ifade etmek, bu süreçte önemli bir adım.

Aşk, hayal kırıklığı ve kayıplar çok yoğun duygular yaratabilir. Bu hislerle başa çıkmak zaman alabilir. Kendini yalnız hissettiğin anlar olabilir, ama unutma ki bu duygular geçici ve destek aramak her zaman faydalıdır.

Belki bir terapist veya danışmanla konuşmak, duygularını anlamana yardımcı olabilir. Ayrıca, yeni bir hobi edinmek veya seni mutlu eden şeylere yönelmek de faydalı olabilir. Küçük adımlar bile önemlidir.

Hayat zorlayıcı olabilir, ama her zaman umut vardır. Kendine karşı nazik ol ve duygularını yaşaman gerektiğini unutma.

Kendine iyi bak.

Birşeyleri uzun uzun anlatmaya gerek yok. Konu ilişki değil diye cevap vermişsin bu yüzden ilk mesajımı silip tekrar yazıyorum:

Ne olursa olsun hayat yaşamaya değer kardeşim. Evet hayat zor heleki bizim için çok daha zor ama inadına yaşayacağız. İnadına tüm zorluklara meydan okuyarak ilerleyeceğiz. Sevilmedin mi? Red mi yedin hiç önemli değil bunları kabul edip ilerlemeye devam edeceğiz, sonra hayat karşımıza yeni birilerini çıkaracak yine deneyeceğiz ve en sonunda bulacağız. 100 kez düşsekte 101. kez ayağa kalkacağız.

7 senedir hemodiyaliz tedavisi görüyorum
Hafta da 3 gün gidiyorum ertesi gunleri fiziksel olarak kendime gelemiyorum yorgun hissediyorum sürekli ve psikolojik olarak çöküş deyim geleceğim için kaygılıyım hayal kuramiyorum ne kadar yaşayacağımı nereye kadar gideceğimi bilemiyorum yazını gördüm yazına eşlik edip anlatmak istedim senin için söyleyeceğim
Allah bir kapıyı kapatır Bir kapıyı Açar
Sevdiklerin ve bizler yarın olmayabiliriz
Onlarla daha fazla vakit geçirmelisin
Umarım istediğin mutlu bir hayatin olur..

@Nam-ı Diğer Musty, kardeşim sabırlı ol. Her şey gecici, şuan hissettiklerin de, mutlu bile olsan oda geçici unutma, insan her daim mutlu olamayacağı gibi, her daim mutsuz da olamaz. Bende senin gibiyim %90 fiziksel engelliyim. 365 günüm bir odada geçiyor. Sen gene böyle bir duyguyu hissetmişsin, bunada şükretmek lazım. Ben 38 yıldır böyle bir şey hiç hissetmedim. Ölüp gidince özgür olacağını düşünüyorsan, hele ki kendi canına kıyıp, çok yanılıyorsun. İnan bundan daha kötü bir durumda bulursun kendini. Şuan yaşadığın sıkıntıların kat ve kat daha fazlasını yaşamak mı istersin? O yüzden sabırlı ol ve odak noktanı değiştir. Göreceksin daha huzurlu olacaksın.

• Beğen
Reaksiyonlar: hdoa
@Nam-ı Diğer Musty, Merhabalar ; Öncelikle burada ki hemen hemen herkes gibi sizi çok iyi anlıyoruz, bundan emin olabilirsiniz.
Yaşadığınız zorlukları, çektiğiniz sıkıntı bunu zamanında bizlerde yaşadığımız için empati yaparak sizi anlamak bizler için zor olmasa gerek..
Sadece size şunu tavsiye edebilirim ne olursa olsun, siz hayallerinizin yada isteklerinizin peşinde koşmuşmuşsunuz. İyi yada kötü sonuçlanmış da olsa siz bence bazı şeyleri başarmışsınız bence bu konuda kendini takdir etmeniz gerekir.
Hayat bazen biz istediklerimi o an için vermeye biliyor ama şunu unutmayın ki her şerde bir hayır, her hayırda da bir şer vardır. Kendinizi ne olursa olsun bırakmayın, unutmayın ki hayat[/B] sürprizlerle doludur.
Sanmayın ki normal insanlarında her istediği yada bütün istediği ilişkiler yada hayat yolunda gidiyordur, RABBİM herkesin sınavını farklı olarak verir önemli olan ne olursa olsun isyan etmemek, sabırla bekleyip, yeri ve zamanı geldiğinde güzel günlerin tadını çıkarmaktır..
Eminim ki sizin de mutlaka mutlu olacağınız ve yolunda giden bir hayatınız olacaktır, sadece biraz sabır ve kendinize inanmak güvenmek..
Gerisi Allah'ın izniyle her şey yolunda gidecektir...
SAYGILAR..

Çok Kadın tanıdım sana halisane duygularımı söyliyeyim ilk başta aşık olduğunuz kadını eğer karşılıksız aşksa bu, bir zaman sonra unutuyorsunuz duygu anlamında. Fiziğini cismini simasını belki unutmayabilirsiniz ama ona karşı hissettiğiniz o ilk kıvılcım için zamanla pişmanlık da demiyeyim gereksizlik hissediyorsunuz..Hatta sonraları ulan o kadar kadın var ki dünyada neden bunun peşinden koştum halet'i ruhiyesine bürünüyorsunuz..O yüzden zaman tanıcaksın kendine zaman bu işin panzehiridir..Bekleyin ve görün. Bu dünyayı çocuk yapmak istemiyorsan eğer, sadece kendin ve ailen için yaşayacaksın.

Senin ilacın zaman. Birkaç yıl sonra gel bu yazdıklarımı tekrar oku hak vereceksin bana...Acını şimdilik yaşa sadece...Turgut Uyar ne demiş "sevgim acıyor" demiş..Acıyan bir şey iyidir dünyada her şeyin bir zıttı vardır..Acıyı yaşamadan neşenin hakkını veremezsin..Neşeli günler seninle olsun.

Dünya yaratılmadı. Keza yaratıldıysa bile özgür de değil. Özgürlük onun üstünde yaşayan bireye özgüdür.
Senin bu dünyayı bu şekilde yorumlaman için bilincini annen ve baban yarattı.

Özgür olmak Yaratıcı ile olur. O der ki ben sevdiğim kulun eli, ayağı, gözü olurum. Kainatta Allah cc hiçbir yere sığmaz lakin sevdiği kulun kalbine sığar. Allah yar dır, yarendir. Hepimizin içinde ilahi cevher vardır. Bu cevheri kulluk yapa yapa işlememiz lazım.Allah yar ve yardımcınız olsun.

@Nam-ı Diğer Musty
Kardeşim, özgürlüğe dair bakis acini genisletmek isterim. Inan bana dünyada tek bir özgür insan yok. Biri teknolojinin kolesi, biri kadinlarin, biri paranin, biri uyusturucunun, biri guzelligin, populerligin... Bedensel olarak istedikleri yere gittiklerini zannedersin ama ruhlari zincirlerle baglidir. Aslinda herkes aci cekiyor. Bakma sen yuzlerindeki gulumsemeye. Zincirlerle bagli biri ne kadar mutlu olabilir?

Bedensel tutsakligin sende ruhsal tutsaklik olusturmasin, ki olusturuyor ki bunlari yazmissin. Ruhun tutsaksa mutlu olamazsin.

Biliyorum, sana agactan dusmemis birinin tavsiyesi gibi bos bir konusma gibi gelecek ama inan ki ben de duygusal engelliyim ve bahsettigim durumu asmaya calisiyorum.

Her durumda yasamanin sirrini ogrenmek gerekiyor. Ister yoksullukta, ister bollukta, ister ac, ister tok... Her durumda yasamanin sirri Tanri'dan guc almaktir. O zaman mutlu olursun. Yuzunde kahkahalar olmaz ama zaten mutluluk bu anlama gelmiyor. Esenlik, yurek ferahligi diyelim daha iyi anlasilir.

Kosullar degisir ama sen demiri Tanri'ya atarsan sabit kalirsin.

Üst Alt